Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férfiak is lehetnek áldozatok egy kapcsolatban?
19
Na ez viszont baromira nem igaz, illetve nem tudom, hogy honnan veszed. Én tudok linkelni statisztikákat a fizikai bántalmazásról, te is az érzlemi zsarolásról? Mert én a környezetemben/magánéletemben nem azt látom, hogy ezt nagyobb arányban követnék el a nők.
Lehet, persze. Viszont az is igaz, hogy a férfiak elleni bántalmazások bármilyen formája, igen ritkán kerül nyilvánosságra, sokkal ritkábban, mint ha a nő az áldozat.
Ha kiderül, a nőt sajnálják, a férfit kiröhögik. A férfiak számára rendkívül nagy szégyen, hogy adott esetben egy nő bántalmazza bármikyen módon. Valószínűleg a rendőrségen is csak kiröhögnék, lesajnálnák, ő a férfi, miért nem oldotta meg.
Ezekkel a sztereotípiákkal le kellene számolni. Bárki lehet áldozat és mindenki védelmet érdemel!
22
Jaja, szegény bántalmazó férfiak, mindjárt morzsolok értük egy könycseppet.
Egyáltalán nem hiszem, hogy nők nagyobb arányban követnének el érzelmi bántalmazást, mint férfiak. Ez egy ostoba sztereotípia. És nem, nem okoz ugyanakkora kárt a csak érzelmi bántalmazás, mint a fizikai. Fizikai bántalmazás nincs érzelmi bántalmazás nélkül. Egyrészt az, aki üt, az 99%, hogy szavakkal is bánt, gázlángozik, zsarol, stb., másrészt pedig maga a fizikai bántalmazás ténye is lelkileg bánt. Egy kisebb pofonnal sem az a baj, hogy pár percig "csíp", bizsereg az ember arca.
Amúgy igen, lehet férfi is áldozat.
Én nő vagyok, és sajnos voltam áldozat és elkövető is. Amikor bántalmaztam a páromat, akkor mérhetetlen sok frusztráció és előző kapcsolataimban elszenvedett bántás vezetett oda, hogy én is ilyen legyek. Semmi önbizalmam nem volt, de ugyanakkor elterveztem, hogy soha többé nem hagyom magam, és sok olyan dolog volt, amit félreértelmeztem vagy felfújtam, és az alaptermészetem is olyan, hogy hirtelen be tudok mérgesedni. De rengeteget dolgoztam magamon, és változtattam.
Viszont, hiába voltam én magam is elkövető és változtattam a dolgon, soha nem tűrném el egy férfitól, és soha nem adnék esélyt arra, hogy mellettem próbáljon változni.
28
Sokkal nagyobb az esély arra, hogy a férfi verziójára adsz inkább, vagy esetleg arra, hogy ami a nő számára már bőven érzelmi bántalmazás, az szerinted normális, és igaza van a férfinak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!