Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mitől függ az hogy kinek mennyire fontos az hogy legyen kapcsolata?
Van akiknek felnőttként lesz először és nem zavarja őket, nem tartják fontosnak annyira fontosnak. Van aki meg ha 17 évesen pár hónapig egyedül van már majd meg őrül és 20 éves korára 2-3 kapcsolaton is túl van. Míg az előbbiek húszon pár évesen lesznek először kapcsolatban és nem sírnak.
Mitől függ az hogy kinek mennyire fontos hogy legyen párja? Nekem az jut az eszembe akik fiatalon kapcsolatból kapcsolatba mennek hogy nincs jó szülői hátterük és ebbe menekülnek, keresik a boldogságot, biztosnságot.
Akiknek nem annyira fontos ez ő nekik meg szerető családjuk van és nem akarnak minden áron valakit.
"Nem jó az embernek egyedül" - ezt tanítja a biblia is.
Lehet közösségben is élni úgy, hogy valaki elmegy szerzetesnek (nők és férfiak is.)
Most rendkívüli hangsúlyt kapott a népesedéspolitika, a család fogalmát helyezték előtérbe.
"Szaporodni és sokasodni" - de mindenáron? Akár boldogtalanul is? Sok ilyen kérdés-válasz lehetőséget lehet itt böngészgetni.
Szerintem ez valahol személyiségfüggő dolog.
Van aki évekig is jól elvan kapcsolat nélkül, és van aki meg egy napot sem bír ki kapcsolat nélkül. És az is biztos hogy azon is múlik, ki hogy szocializálódott.
Benne van ebben az is, hogy milyen mintákat kapott a szüleitől, mennyire kellett otthonról "menekülni", mihez szokott hozzá kamaszkorában, ki mennyire akar megfelelni a társadalmi elvárásoknak (vagy a szülők elvárásainak) stb.
Semmi összefüggés nincs a dologban.
Nekem jó a családi hatterem, a szüleim nagyon jól neveltek és jó emberek, mégis 17 éves koromtól kisebb nagyobb megszakításokkal kapcsolatban voltam. Az első 17-21 között tartott, volt két fel éves kapcsolatom és a jelenlegi párommal 1,5 éve vagyunk együtt. Ennek semmi köze a szülői mintahoz, ahhoz viszont igen, hogy van e a környezetedben olyan ember, akivel el tudsz képzelni kapcsolatot vagy nem.
24N
Ehhez normális mértékű önismeret és tartás is teljesen elegendő.
Ugyan én nem voltam évekig egyedül, a leghosszabb idő két kapcsolatom között is egy év volt, semmi problémám nem volt a szingliseggel. De csak amiatt, hogy szingli legyek és mert jól érzem magam egyedül is, nem fogok feladni egy igeretesnek tűnő kapcsolatot. A rossz kapcsolatnál jobb a szingliseg, de egy jó kapcsolathoz nem er fel.
Attól függ mennyire jó az élete önállóan és mennyire kap szeretetet, elismerést támogatást baráti vagy egyéb kapcsolataiból. A családi minta is fontos.
Nekem 20 évesen lett először párom (még együtt vagyunk), annak ellenére, hogy korábban is akadtak jelentkezők és bőven lett volna ilyen lehetőségem. De nekem nem kellett csak azért, hogy legyen (sokaknak divatból van). Teljesen jól elvoltam, rendben volt az életem a párom előtt is. Sok barát, egészséges baráti, rokoni és munkakapcsolatok, sikerek az élet minden területén stb. Nem hinném, hogy szorosan összefügg a szex-szel, mivel nekem kapcsolatban nagyon magas a libidóm, nélküle meg nem igazán vagy nagyon ritkán foglalkoztat a téma. Önismerettel viszont inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!