Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi számít kövérnek?
Azt nem lehet csak súllyal kifejezni, hogy mi a kövér. Csak egy példa van egy izmos férfi 180 cm 105 kg meg van egy 180 cm-s alap férfi ugyanennyi kilóval. Az meg már masszív elhízott, míg az első meg izmos.
De nőknél is számít sokat, hogy kinél, hogy oszlik el a kg. Van, aki segges lesz tőle van, aki pocakos van, akinek a combjai vastagok meg van, akin egyenletesen oszlik el a kiló. Mind mást mutat ugyanazzal a magassággal és kilóval is.
Én az elhízottakra már egyértelműen kitudom jelenteni hogy kövér.
Tudományos tény alapú számolás alapján, BMI, ha ez a érték eléri a 30-at akkor mindenképpen kijelenthető hogy a nő vagy a férfi elhízott és szó sincs erős csontról vagy izomról az esetek 99,999%ban de már ez a szint ahol nincs mellé duma.
Ez tök érdekes, mert én túlsúlyos vagyok (nem vészesen, kb 10 kg és dolgozom rajta), de pl alma alkatom van. Szóval mindig a hadam volt a kritikus pont. Ha behúzom, akkor pl tök más képet lát az ember. Persze látszik, hogy nem vagyok modellalkat de sokat számít.
Plusz, mindig is sok energiám volt, sportoltam, így sose lettem kórosan elhízott. Most is terembe járok (igazából évek óta) és sokat izmosodtam az elmúlt években. Szóval kg-ban lehet vagyok x, de masok általában kevesebbre saccolnak. Izmos is vagyok, nem folyok szét.
Aztán ott jön az, hogy látok sok nőt, aki szerintem kövérebbnek néz ki, de kevesebbet mutat neki a mérleg.
Van az aki ugyanennyi kg (v több) de sokkal jobban oszlik el rajta, alig tűnik túlsúlyosnak (ugyanekkora magasságnál).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!