Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért félek ennyire mindentől?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért félek ennyire mindentől?

Figyelt kérdés

Nagyon vágyok rá, hogy összeköltözzek a barátommal, de ilyenkor néha elfog egy félelem, hogy pl. a barátomnak nem leszek elég jó. Anyám is azt mondja nekem otthon a legjobb, meg hogy én úgy se tudnám ellátni a háztartást. Már egy ideje munkám sincs, nem is tudom egy teljesen másik helyen a szüleim nélkül hogy állnám meg a helyem, hiszen bénább vagyok, mint más, hogy helyezkednék én el egy munkahelyre ahol idegenekkel lennék körbevéve, lehet kiutálnának vagy ilyesmi.

Tökre irigyelem azokat, akiknek ilyen dolgok nem jelentenek problémát. Tök szánalmasnak érzem magam, mikor látom mások egyből teherbe mernek esni, semmitől se félnek, én meg szinte mindentől félek.

Anyám is azt mondja nélküle nekem rossz lenne, meg hogy ha a barátommal összeköltözök, nem lesz meg mindenem, mint otthon.

2022. okt. 7. 21:14
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem eloszor jobb lenne munkat talalnod es nem egybol a baratodhoz koltozni, de mindenkepp kulon a szuleidtol. Csak hogy fuggetlenedj kicsit.
2022. okt. 7. 21:27
 2/10 anonim ***** válasza:

20-as éveid első felében ez még nem annyira gond. 30 körül már viszont annál inkább...

Hány éves vagy? Van-e meghatározott célod - akár egy, akár több - az életben? Bármilyen konkrét elképzelés?

2022. okt. 7. 21:29
 3/10 A kérdező kommentje:
27 éves vagyok. Tudom hogy gáz vagyok, de ez van. Félek attól, hogy a szüleimnek igaza van, és nem fogok tudni megfelelni a barátomnak, ha együtt élnünk. Tudok főzni, mosni, takarítani, de azért mégse vagyok olyan ügyes, mint más.
2022. okt. 7. 21:48
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld minimalizálni a szuleiddel való kontaktust, mert teljesen leépítik az önbizalmad.

Miért félsz?

Mert egész életedben burokban éltél és nem volt rá szükség, hogy bizonyíts magadnak, nincs benned a kíváncsiság, nem fáj még eléggé a dolog, hogy cselekvésre késztessen.

Én inkább gyerekeknek, önbizalomhiányosnak gondollak, ami addig nem fog változni, míg nem teszel ellene. 27 évesen még könnyű, később egyre nehezebb lesz.

2022. okt. 7. 21:57
 5/10 anonim ***** válasza:

"Félek attól, hogy a szüleimnek igaza van, és nem fogok tudni megfelelni a barátomnak, ha együtt élnünk. Tudok főzni, mosni, takarítani, de azért mégse vagyok olyan ügyes, mint más."

Nem kell mindent magadra vállalni és "megfelelni". Egy férfi is mindent meg tud csinálni, ne érezd kegynek, hogy leereszkedik hozzád.

Anyád hátráltad, és elveszi az önbizalmadat. Örülnie kéne, hogy boldog leszel a pároddal.

2022. okt. 7. 22:21
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Azért félsz ennyise mindentől, mert semmi önbizalmad. Az teljesen normális, ha nem vagy kimondottan ügyes olyanokban, amiben nincs még sok tapasztalatod, de ez nem baj, idővel menni fog minden. Viszont ha neki se állsz inkább, mert vannak akik ügyesebbek nálad, akkor nem is fogod megtanulni. Amúgy se jó, ha ennyire másokhoz hasonlítgatod magad. Főleg nem házimunka terén, butaság emiatt nem összeköltözni a barátoddal, ha amúgy minden más adott és mindketten szeretnétek. El fogod tudni látni a háztartást és nem baj, ha eleinte nem minden teljesen tökéletes. Semmi nem fog múlni rajta, nem attól lesz boldog életetek, hogy egy porszem sincs sehol és mindig minden makulátlanul néz ki. Ha meg találsz munkát és dolgozol, jó esetben nem egyedül fogod vinni a háztartást, hanem a barátod is kiveszi majd a részét. Normális, ha félsz az új dolgoktól, de az már nem, ha ez megakadályoz mindenben. Így soha nem fogsz se fejlődni, se előrébb jutni.
2022. okt. 7. 22:58
 7/10 anonim ***** válasza:
Valszeg anyadek beled neveltek... Psichologus
2022. okt. 8. 04:38
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
Ilyenek a mai fiatalok. Semmit sem tudnak csak az igényük van de az a csillagos ég. Szerintem menj el dolgozni mert ebből lesz a vita hogy nem keresel és csak élősködsz. Jobb ha munkahelyet keresel aztán költözöl.
2022. okt. 8. 05:01
 9/10 anonim ***** válasza:
Milyen igény te barom??? Nem is irt le semmilyen igényt 🤣
2022. okt. 8. 06:23
 10/10 anonim ***** válasza:
Várom vagy te idióta! Most nincs gond de később az lesz te agy Tulok!
2022. okt. 8. 06:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!