Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mennyire fontos, hogy egy kapcsolatban legyen mindkét félnek jogosítványa, ha a fővárosban élnek?
Budapestre mondjuk én mindig úgy megyek, hogy a város szélén ledobom a kocsit, és megyek tovább tömegközlekedéssel, mert egyszerűen agyérgörcsöt kapok attól, hogy 40-nel araszolgatunk lámpától lámpáig, és nem lehet értelmesen haladni. A férjem bemegy autóval, de folyton a haját tépi meg anyázik, ugyanezért :D Akkor már inkább metró meg villamos.
Mi vidékiek vagyunk egyébként, itt nekünk kell, nem vita tárgya, mert sok minden a mindennapokban nem lenne megoldható autó nélkül. És mindkettőnknek kell vezetni is, mert itt a két gyerek, olyan nincs, hogy ha az egyikünk dolgozik, vagy bármi egyebet csinál, a másik nem tudja őket elvinni oviba, suliba, orvoshoz, szülinapra, edzésre, akármi.
Mindemellett egyébként tényleg kva drága egy autó fenntartása, mi épp most adjuk el az egyiket. Eddig belefért az a luxus, hogy mindkettőnk popója alatt legyen, most az elszállt benzin, meg egyéb árakkal, a növekvő inflációval már túl nagy luxusnak érezzük. Innentől kezdve aki nem a gyerekekkel van aznap, az megy busszal, a másiknál marad az autó. Kényelmetlen lesz, de ez van. Vezetni viszont mindketten vezetünk, mert nem várhatunk mindig mindennel a másikra.
Egy barátnőm férje egyébként sokáig nem vezetett, végül mikor lett két gyerek, a barátnőm kitaposta belőle azt a nyomorult jogsit, mert baromira unta, hogy mindig, minden szarért neki kell ugrálni, többek között a férje miatt is, mert ő lusta megcsinálni a jogosítványt. És ezen a szinten ez szerintem tényleg nem fair, hogy egy család komplett logisztikája az egyik szülőre hárul, mert a másik nem hajlandó vezetni.
Kapcsolat elején viszont nálam szerintem nem lett volna ez szűrő, de a családalapításhoz már igen.
Nem érdekel, hogy van e jogsija, autója annak akivel ismerkedem.
Nekem sincs, de ha lenne, akkor sem zavarna hogy neki nincs.Nálam a férfiasságnak nincs köze a jogsihoz, inkább ahhoz, hogy hogyan bánik velem.
Nekem nagyon felszínesnek tűnsz, nem vesztett veled sokat.
Budapesten belül pont hogy nagyon nem kell az autó. Budapest tömegközlekedési hálózata kiváló. A járműpark sem rossz. Az utazóközönség hagy némi kívánnivalót maga után.
10 perc várakozás sok? És a dugóban mennyi időt ücsörögsz?
Ha meg akkora a baj, hogy le kell állítani a tömegközlekedést, akkor az utazás lesz a legkisebb problémád. Akkor minden össze fog omlani, egy teljesen más életformára kell majd áttérni.
Vidéken, ahol 2-3 óránként jön egy busz, oda igen, nagyon jól jön a kocsi.
Én leszarom. Van jogsim, de nem vezetek. Pont most tervezek majd pár útvonalat azért begyakorolni, de 8 éve élek Bp-en vezetés nélkül, és eddig is tökéletesen elvoltam, most sem létszükséglet. Én amúgy nem szeretem, hogy a férjemnek van kocsija, csomó pénzt elvisz, és nem nagyon használjuk, szerintem nettó pazarlás, de mindegy. Ha annyira megemelkednek majd az árak, hogy leáll a bkv, akkor az autósok sem fognak tudni tankolni, szóval sokra nem mész vele.
26N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!