Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ugye nem tesz kárt magában,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ugye nem tesz kárt magában, ha elmegyek?

Figyelt kérdés
5 éve vagyunk együtt, az anyjával élünk. Mióta anyóspajtásnak új párja van, megromlott a kapcsolatom vele is. A párommal már régóta nem jó, nemrégiben derült ki, hogy súlyos szorongással küzd, pszichológushoz jár, de képtelen emberek közé menni, így munkanélküli. Amit tudok, megadok neki, de én sem keresek jól, és most már igent mondtam egy nagyon jól fizető állásajánlatra ami kicsit több, mint 150 km-re van. Korábban már fenyegetőzött azzal, hogy öngyilkos lesz, ha elmegyek, viszont én meg nem tudok ebben a formában vele maradni, mert szó szerint megfojt ez a közeg, az emberek, a ház, a munkahely, fizikailag is rosszul vagyok, nem csak lelkileg. Ha elmegyek, szinte 100%, hogy én leszek a történet gonosz boszorkája (nem baj, nem baj), de ilyen helyzetben lehetek önző, nem? Plot twist : én vagyok a nő.
2022. aug. 31. 11:04
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem hinném, hogy ez önzőség. Sőt. Te mindenben segíteni próbáltad, most is a megélhetésért vállald a munkát. Messze van, oké. De cseppet sem önző dolog amit teszel.

Nem mondhatom, hogy nem fog kárt tenni magában, hiszen nem ismerem. De bízom benne, hogy nem lesz baj.

2022. aug. 31. 11:07
 2/20 anonim ***** válasza:
vállalod*
2022. aug. 31. 11:08
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez elég indok a szakításra.
2022. aug. 31. 11:15
 4/20 A kérdező kommentje:
Én évek óta mondtam, hogy kérje szakember segítségét, mert 5 év alatt 1,5 hónapot dolgozott csak. Jelenleg boltba sem megy egyedül. Párt szeretnék, nem gyereket. Nekem is van mentális betegségem, de igyekszem mindent megtenni, hogy én legyek az erősebb, ne pedig a betegség, ő viszont nem nagyon erőlteti meg magát, hogy jobb legyen...Belefáradtam, tiszta szívemből szeretem, mint embert, de többre tartom magam...Viszont nagyon félek, hogy nehogy tényleg kárt tegyen magában.
2022. aug. 31. 11:16
 5/20 A kérdező kommentje:
Mégis azt érzem, hogy sz@ralak vagyok, mert mégiscsak egy beteg embert készülök elhagyni, és bűntudatom van...
2022. aug. 31. 11:17
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

A személyi szabadság korlátozását bünteti a törvény.

Nincs olyan, hogy te nem mehetsz oda ahová akarsz.

Jogod van szakítani, jogod van távolabb munkát vállalni.

Mindenki a saját életéért, gondolataiért, cselekedeteiért felel és nem a másikért. Te csak saját magadért vagy felelős, ő meg mivel felnőtt ember (és nem áll gyámság alatt) szintén csak a saját élete felett dönthet. Téged nem korlátozhat, mert nincs hozzá joga.

Beszélj az anyukájával, hogy figyeljen oda rá. Többet nem tehetsz.

Olyan nincs, hogy zsarol és ezért kénytelen vagy egy egész életet leélni (kínlódni) vele. Senkinek sincs joga a másik életét tönkretenni.

Nyugodtan menj dolgozni ahová szeretnél, de akkor tényleg végleg, és ne járkálj vissza. Így benne is tudatosodni fog, hogy a gyógyulására koncentráljon, járjon továbbra is pszichológushoz aki azért is van, hogy segítsen neki új életet kezdeni (támogassa, vezesse pszichés szempontból). A lelki munkát neki egyedül kell elvégeznie így is úgy is, tőled hiába várja a megváltást.

2022. aug. 31. 11:25
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Jézusom, miért nem szakítottál még?

Ilyen emberrel nem vállalhatnál gyereket. Vagy ha nem is akarsz, akkor is tönkretenne egy örökös kapcsolat. Máris szemétnek érzed magad.

Azt javaslom, költözés előtt szakíts határozottan. Ez így nem normális.

Mondjuk nálam minden helyzetben azonnali szakítást eredményezne az öngyilkossággal való fenyegetés.

2022. aug. 31. 11:30
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Istenem...ugyanebben a szituban vagyok. Kb. én fogok meghalni lassan.
2022. aug. 31. 11:35
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Ő felel a saját eletéért, ha ő nem tud megküzdeni valamivel az az ő dolga nem a tiéd
2022. aug. 31. 11:37
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Hetes vagyok, a kérdésedre nem válaszoltam a nagy kiakadásban.

Mindkét verzióra van esély. Többet látok arra, hogy nem tesz kárt, mert általában az fenyegetőzik evvel, aki nem teszi meg. Viszont kizárni sem lehet nyilván.

A felelősség nem terhel téged.

2022. aug. 31. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!