Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek a gyerekvállalásról a jelen helyzetben, akármilyen is az?
Most várjuk a második babánkat. Az elsőt is imádjuk, kettővel csak még jobban járhatunk :D
Anyagilag nekünk belefér. Nyilván nem tudjuk, mit hoz a jövő, de egyelőre én inkább azon aggódok, hogy milyen világba fognak felnőni, megérkezni felnőttként. A gyerekkorukat tudjuk biztosítani, hogy az boldog és felhőtlen legyen így az elkövetkező 10-15 évre, de utána? Felnőttként a fene se tudja, milyen világ vár rájuk majd. Alapvetően nyilván boldognak szeretném őket látni, de ha háborúk és éhínség és ilyen-olyan apokalipszisek várják őket, akkor azért lehet, hogy nem fognak hálától könnyező szemmel gondolni ránk, amiért megszülettek. Ugyanakkor meg persze én naivan bízom egy szebb jövőben, ahol béke és boldogság uralkodik, vagy legalábbis abba az irányba halad majd a világ, és hogy ők ennek lesznek a részesei/alakítói. Ha nem ebben bíznék, nem vállaltam volna gyereket.
A magam részéről az, hogy semmilyen másik helyzetben sem akarnék gyereket, mert nem a helyzettel nem kompatibilis, hanem velem.
Másokra vonatkozóan meg tartom, hogy aki individuálisan nem tud értéket teremteni és képviselni, annak teljesen fölösleges szaporodnia, mert már az ő létezésének sincs túl sok értelme. Nyilván meg ne haljon, ha már itt van, de azért sokasodni ilyen embertípusnak nem kellene. A gyerekvállalás olyan a szememben, mint az állattartás vagy a kocsivásárlás: alapvetően luxus és nem szabadna alanyi jognak lennie. Csak annak szabadna meglépnie, akinek alkalmas rá az élete. Kutyát sem veszel ug, hogy, hogy 12 órában dolgozol és egy kis panelban élsz. Autót sem veszel úgy, hogy alig bírod magad eltartani nélküle is. Legalábbis a jó érzésű emberek biztos átgondolják ezt. A gyerekkel kapcsolatban viszont nem gondolkodnak így, pedig nem ártana. Szerintem nem szabadna önzőn bevállalni a gyereket, sokkal inkább elfogadni, ha valakinek nem fér bele az életébe. Leszarom milyen nagy álom, más nagy álmok is vannak, amikre nincs mindenkinek lehetősége az életkörülményei miatt. Csak gyereket lehet csinálni a semmire, venni dolgokat meg nem, mert nem adják oda.
Senki nem látja előre a jövőt, de sajnos sok jót nem jósolnak klímaváltozás szempontjából.
Tudom, én könnyen beszélek, nem szeretnék gyereket, és nem ítélem el azokat,akik szeretnének, de azért nem árt belegondolni, hogy milyen jövő vár rájuk.
Másrészt nagyon paradox, de ahányan élünk most a földön, nagyon nem kellene szaporodni, a magyarság meg fogy. Ellenkező folyamat.
Engem sem érdekel ez a dolog amúgy, mármint, hogy fogy a magyarság.
Valószínűleg nem véletlenül érzi sok ember azt, hogy nem akar gyereket. Jelenlegi és jövőbeni helyzetünk hatása. Felelős gondolkodásnak érzem, még ha egy gyerek öröm is.
Szeretnék 3-4 gyereket, anyagi háttér már megvan.
"jelen helyzetben" - Ha egyszer beállít 3 sorozótiszt, hogy elvigyék őket harcolni, majd a barátnőmmel megbeszélik, én addig kiásom a gödröt a kertben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!