Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha machiavellista vagyok, akkor lènyegèben a nőcsábász èletmódra vagyok specializálódva?
Mindig is tudtam, hogy más vagyok, mint a többi ember, de pontosan nem tudtam, hová tartozom. Viszont azt hiszem, a szemèlyisègem most forrt ki igazán.
Szinte hajszálpontosan illik rám ez a leírás:
"A machiavellista embert az jellemezi, hogy saját célja elérése érdekében képes bárkit és bármit eszközként felhasználni. Ennek hátterében attitűdje, gondolkodási sémája és személyiségjegye bújik meg. Amely általában leírja a machiavellistát, hogy cinikus világnézetről tesz tanúbizonyságot, azt gondolja, az emberek alapvetően rosszak. Ehhez még hozzátartozik etikátlan magatartása is, amely tartalmazza az önző és manipulatív technikákat. Minden lehetőséget megragad, hogy a saját malmára hajts a vizet. Próbálja társait távol tartani magától."
Forrás: [link]
Túl azon, hogy eszközkènt használom az embereket, már èrtem, hogy mièrt van bennem meg a hajlam a saját barátnő iránti gyanakvásra is: machiavellista vagyok, akik szerint az emberek alapvetően rosszak, ezèrt a társainktól is igyekszünk távol maradni.
Nem csak pszihopata egyszerűen ?
Amúgy inkább jobb hagyni szakemberre a diagnózist, mi is csak okoskodnànk.
Hülye vagy te, nem machiavellista.
Ez a leírás nagy vonalakban minden emberre ráillik egyes élethelyzetekben, de egy ember nem csak ennyiből áll összesen.
Nem. A pszichopátia "a sötèt triád" egyik tagja, de nem azonos a machiavellizmussal. Viszont a kettő egy csoportban van.
"Minden lehetőséget megragad, hogy a saját malmára hajts a vizet"
En meg rajottem, hogy mindenki macsetapista. Oreganyam mondta: "Minden szentnek maga fele hajlik a keze" :)
38F incel
"A machiavellista embert az jellemezi, hogy saját célja elérése érdekében képes bárkit és bármit eszközként felhasználni.”
Legalább olvastál volna Machiavellit életedben te szerencsétlen. :DDDD
Annyira bírom, amikor valaki ezzel az ósdi rizsával jön, ami egy középkori haux amiatt, mivel az angol fordítást nem az olasz eredetiből csinálták, hanem egy gyenge franciából. A “machiavellista gonosz” karaktertípusa esetleg egy Shakespeare vagy Marlowe drámában állja meg a helyét.
Szimplán ostoba vagy. Tájékozódhatnál, ha már magadra aggatsz valamilyen jelzőt…
Machiavelli-t valóban nem olvastam (még) de mindegy.
Amit erről a világnézetről/viselkedésről leírtak, az pontosan illik rám:
"az emberek alapvetően rosszak, és ha nem használjuk ki őket, majd ők fognak kihasználni minket."
Forrás itt: [link]
Én ebben hiszek, ezen alapul a világnézetem.
Aztán itt van még ez:
"Általában hideg fejjel döntenek, és távol tartják magukat a társas kapcsolatokkal járó zűrzavaros érzelmek világától."
Ez is igaz rám. Teljes mértékben igyekszem kimaradni az érzelmi dolgokból, amiket alacsonyabb rendűnek gondolok.
A nőket úgy manipulálom, hogy igyekszem bennük kellemes érzelmeket elérni, bizalmat gerjeszteni, hogy elérjem náluk a célomat.
Ezért tettem fel ezt a kérdést. Mivel bizalomra képtelen vagyok, és a másik emberben önvédelmi okok miatt csak eszközt látok, ezért nekem úgy tűnik nem lehet olyan igazi párkapcsolatom, ahol kölcsönös szeretet és tisztelet van.
Na mindegy. Köszi a normális válaszokat, megyek a dolgokra. Szép napot nektek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!