Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők, ti kapjátok párjaitoktól a legnagyobb ajándekot? Karácsony, szülinap: ilyenkor ti nagyobb ajándékot kaptok a párotoktól, mint amekkorát szüleinek, testvéreinek ad?
Nalunk hagyomány hogy ünnepkor ajándek egy együtt töltött nap, amit a másik szervez.
Az meg evidens hogy az unokahúgok kapják a több, drágább ajandékot
Az ő családja nagyon ad a látszatra, szóval ott kötelező ajándékozás van. Olyankor nagyobb ajándékot adunk nekik.
Ez elméletileg szép és jó, gyakorlatilag elég stresszes tud lenni, pláne náluk.
Az én családomban (és nálunk is) a "csakúgyajándék" dívik :) Ünnepekkor minőségi együtt töltött idő van (meg máskor is), és akkor ajándékozunk, ha valamire épp szükség van, vagy pl. meglátunk valami érdekeset a kirakatban, ami tetszene a másiknak :)
Szülinapomra romantikus vacsit kaptam legutóbb, mert neki amúgy is a főzés a szeretetnyelve :)
Szerintem ez nem a kapcsolat minőségét jelzi.
Pl ha anyamnak veszek egy mikrot páromnak meg csinalok rolunk egy fotoalbumot akkor nem szeretem a párom mert ő olcsóbban jön ki? De szerintem meg nagyobb az értéke az utobbinak de mindegy
Igen.
A mi párkapcsolatunkba az ajándékozás ilyen alkalmakkor szokás. Tudom, hogy ez sokaknak ellenszenves, de mi szeretjük az ilyen alkalmakat megragadni és ezáltal gondolni a másikra, meglepni valamivel.
Nálunk a családban azonban mindig kevés volt erre a büdzsé. A szüleim nem igazán tehették meg, hogy nagy dolgot adjanak mikor gyerekek voltunk, most pedig megtehetnék, de számukra a max 7-10 ezer forintos ajándék a megszokott. Ez igazából annyiban tér el visszafelé, hogy mi hárman tesók általában nekik közösen adunk egy nagy ajándékot nagyobb összegbe, lehetőleg olyan dolgot ami ténylegesen kell nekik. Legutóbb anyunak egy utazást adtunk amire már nagyon régóta vágyott, apunak meg telefont mert már évek óta rossz volt neki, de magának nem vett volna újat.
Ezzel szemben a párom családja pont az ellenkezője. Ők arra mennek mindig, hogy minél nagyobb értékben adjanak a másiknak. Nagyon durva, de volt, hogy a sógorom a feleségével leadott egy listát mit vegyenek meg nekik karácsonyra a szülők és halál komolyan felsorolt ott olyan dolgokat mint mosógép, hűtő, mosogatógép, mert épp költöztek. De ez így együtt több száz ezer forintos tétel, és anyósék minden gond nélkül megvették "ajándéknak".
Épp ezért a párom úgymond "kötelezve" van rá, hogy visszafelé is nagyobb összegbe adjon dolgokat, így évek óta, minden ünnep, szülinap, stb-re 50-100 ezer forintnyi színházjegyet szoktunk adni nekik.
Kettőnk között viszont mindig arra megyünk rá, hogy az összeg legyen bármilyen is, de mindenképp személyes legyen. Lehet, hogy a mosógép praktikus, de mi az ilyen "kötelező" háztartási javakat nem számítjuk ajándékkompatibilisnek. Viszont általában azért pont úgy jön ki, hogy a páromtól kapom a legnagyobb összegű dolgot. Visszafelé ez nem mondható el, mert ő nyilván a szüleitől fogja kapni, akik mindenképp százezres dolgokba gondolkodnak, de nyilván személyesség szempontjából ő tőlem kapja a szívének legkedvesebbet.
1
Miért lenne evidens, hogy az élettársam helyett az unokahúgomnak veszem a drágább ajándékot?
Nem ajándékozunk egymásnak ünnepre, de költünk egymásra, és ilyenkor természetes, hogy nem vacakkal lepjük meg egymást. Ajándékot a család se kap, csak gyerekek.
Mégsem érzem normálisnak a helyzetet, amit leírtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!