Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, ki hordja nálatok a nadrágot a kapcsolatban?
Általában dolgokban közösen döntünk. Ezt így tartjuk jónak, normálisnak mindketten. De mégis, férjem természete, és az én határozott természetem eredményeként, mintha az én véleményemnek, akaratomnak egy grammal nagyobb súlya lenne a döntésekben.
De nem én alakítottam így direkt, csak kettőnk természete együttesen, ezt hozta.
Nem hinném, hogy egészséges, ha valamelyik félnek ilyen szinten kuss a neve egy kapcsolatban, még egy konzervatívabb (domináns férfi + szubmisszív nő) dinamikában sem. Nálam az alap az, hogy ha egyikünk nem akar valamit még az után sem, hogy a másikunk minden érvét bevetette, akkor azt nem csináljuk. Ha valami "piti" dologról van szó, pl. arról, hogy mi legyen a kaja vagy a hétvégi program, általában idomulok, hadd örüljön drága, meg amúgy sincs kedvem mentális energiát ölni abba, hogy kitaláljak valami mást. A fajsúlyos, hosszabb távra szóló döntések érnek meg egy kulturált vitát.
Azt hiszem a férjem, de csak mert sok dologban ami az élethez kell, ő tájékozottabb, talpraesettebb. Pl pénzügyek, melyik bank jó, mi számít olcsó repülőjegynek, milyen biztosítást kössek, milyen telefont vegyek, ilyesmi témákban. Szerintem ez amiatt van, mert én otthonról egészen fiatalon költöztem hozzá, közvetlenül a szüleimtől. Ő már akkor pár éve önállóan élt. Szóval mellette megmaradt az a luxusom, hogy kicsit gyerek maradhattam. Persze nem vagyok fogyatékos, nyilván ha kéne, valahogy tudnék én is mindent intézni ami kell, de ő szeretei ha ő hozza meg ezeket a döntéseket, én meg szeretem, hogy nekem ezekkel nem kell foglalkoznom.
Ha valamit akarok, akkor viszont makacs vagyok, és ragaszkodom hozzá, szóval egy zsarnok uralkodó típusú embert nem tűrnék meg magam mellett.
Nagyobb vásárlásoknál is általában ő dönt. Ki szokta kérni a véleményem, de nekem őszintén mindegy hogy a fekete vagy a szürke szekrényt vesszük meg, vagy hogy milyen autót vegyünk. Mérhetetlenül hálás vagyok, hogy ilyen bagatell dolgokkal nem kell igazán foglalkoznom. Kisebb dolgokban, pl mi legyen a vacsi, viszont együtt döntünk, mert az engem is érdekel.
N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!