Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem reagál normálisan a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem reagál normálisan a párom arra, ha pozitív véleményt mondok róla?

Figyelt kérdés

A páromnak (23f) gyakran bókolok, dicsérem őt. Ha a kinézettel kapcsolatos, sosem reagál normálisan, nem értékeli, vagy nem azt látom, hogy jól esik neki, hanem elhülyéskedi, vagy mond rá valami baromságot. Például, amikor küldtem neki egy snapet, hogy egy bizonyos képen milyen jól néz ki és mennyire büszke vagyok rá, az volt a reakciója, hogy "olyan a hajam mint xynak". Egy idő után ez már frusztráló és hiába kérdezem tőle, nem ad választ, szóval tőletek kérdezem.

Köszönöm. 23/l

2022. júl. 6. 11:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%
Minek ír ki kérdést, aki csak a saját véleményével megegyező kommenteket fogadja el? :D Röhej.
2022. júl. 6. 12:30
 12/20 A kérdező kommentje:
Nem. Csak nem vagyok kíváncsi valamire, ami nem a kérdésre válasz. Nem válasz az, hogy ne járjak gyerekkel. Ez kotekedes. És szerintem az unja téma is az. Nem hiszem hogy heti egyszer megdicserni a párod külsejét az untato lenne.
2022. júl. 6. 12:34
 13/20 A kérdező kommentje:
Én az ilyen életunt embereket amúgy is csak sajnálni tudom, akik eldontik, hogy milyen a PÁROM, annyiból, hogy feltettem egy kérdést. Ezért nem is érdekel. Se ha válasz, se ha vélemény. Szimplán hidegen hagy. Magát hergeli. Szóval hajrá, mehet. Túl vágyom azon hogy rosszindulatú idegenek fel tudjanak idegesíteni.
2022. júl. 6. 12:39
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem értékeli belül, de szerény, nem kérkedő típus és ezért reagál így. Nincs ezzel semmi baj.
2022. júl. 6. 12:56
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Szeretetnyelveket beszéljétek át mindenképp! Az lenne a fontos, hogy ő mitől érzi, hogy szeretve van, és ez nyilvánvalóan nem az, hogy az egekig magasztalod. Más a téma nála. Vegyétek meg a könyvet, és hajrá! 😉
2022. júl. 6. 14:28
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Sztm neki egyszerűen ezek semmit nem jelentenek.

Ha így reagál, akkor nem kell erőltetni, hogy köszönje meg meg ilyenek.

N 30

2022. júl. 6. 14:35
 17/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Szeretetnyelv, nem hülyeség 🙂
2022. júl. 6. 15:25
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Sokakat ez a dicsérgetés nőktől a gyerekkorára emlékezteti, amikor hülyén felöltöztették és "juj, de aranyos vagy kiscsillagom!";)

Inkább dicsérd úgy, hogy te is ott vagy a tükör előtt mellette és de jól nézünk ki együtt;)

2022. júl. 6. 15:50
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Többféle megközelítést is tapasztaltam már ezügyben, megosztanék veled párat.

Volt egy kollégám, akit kifejezetten zavart, ha dicsérték. Egész konkrétan megkért, hogy ne tegyük. Számára a dicséret csak üres bájolgás volt, amiből nem tanulhat semmi értékeset. A konstruktív kritikát sokkal többre értékelte, mert attól lehetett fejlődni.

Én alapvetően nagyon szeretem az elismerést, de a túl sok rajongó dicséret úgy hat rám, mint valami szar drog. Eltávolít a földtől, elkényelmesedek és elkezd belül pöfeszkedni az egóm. Emiatt én pl általában kompenzálom a túlzott dicséretet, sokkal jobban szeretem, amikor az asszertív elismerést kapok.

Nekem sokszor okozott nehézséget, hogy a saját önértékelésem miatt nem tudtam komolyan venni a dicséretet. Mondjuk, ha egy lány ismerősöm megjegyezte, hogy jó csávó vagyok, az jól esett, de csak jóindulatú gesztusnak gondoltam, nem őszinte véleménynek.

Nekem az sem mindegy, ki mondja. A dicséret alapvetően ingyen van, és aki könnyen szórja mindenkinek, attól nem veszem komolyan. Jól esik meg minden, de súlytalan, hidegen hagy, közönyösen reagálok. Vagy az is lehet, hogy a személy státusza miatt nem veszem komolyan. Pl ha a feleségem azt mondja, hogy jó pasi vagyok, azzal úgy vagyok, hogy ő elfogult, mi mást mondana.

Ilyen esetekben az implicit visszajelzést sokkal jobban megélem, mint a face-to-face dicséretet. Pl amikor az anyósom harmadszor szed a kajámból, vagy egy harmadik ismerős megjegyzi, hogy a közös lány ismerősünk emlegette, milyen jól nézek ki mostanában, az sokkal komolyabb hatással van rám, mint amikor szembedicsérnek, mert a hátam mögött mondhattak volna bármit, nincs ellenérdek, ezért sokkal őszintébbnek tartom.

Előfordul olyan is, hogy valaki egyszerűen nem tanulta meg, hogyan kell jól fogadni a dicséretet. Korábban nem egyszer jöttem zavarba a dicsérettől, mert úgy éreztem, hogy ha elfogadom, az olyan nagyképű dolog, mintha megdicsérném magamat. Ezt úgy oldottam fel, hogy inkább álszerényen elbagatellizáltam, hogy "jaj, ugyan dehogy".

2022. júl. 6. 16:07
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2022. júl. 7. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!