Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek én vagyok lúzer vagy az "új pasi"?

Ha a 31 éves pasi szerelmes, azzal akar gyereket, akibe szerelmes, ha egy módja van rá és nem fog matekozni sokat azon, hogy a biológia szerint kit kellene megdugnia egy egészséges pulyáért. Mert a helyes kifejezés az, hogy attól a nőtől akar gyereket, nem pedig az, hogy gyereket akar valakitől. Tudom, manapság érzelmekről beszélni bűn.
Nem mellesleg, nővérem óvodapedagógus, rengeteg idős anyuka gyereke van a csoportjában, egészséges, szépen fejlődő gyerekek. És több tanulmány is azt támasztja alá, hogy 30 és 40 között nincs igazán változás ilyen tekintetben. Lehet olvasgatni.

Normális esetben a gyermekvállalásnak nem érzelmi, hanem logikai úton kellene zajlania, mivel a biológiai evolúció sem az érzelmekről szól. Például lehetséges, hogy én egy nagyon cuki nővel vagyok együtt, de ha tudom azt, hogy az intelligenciája nem éppen elfogadható, akkor nem szívesen vállalok vele gyereket, mivel az intelligencia öröklődik, így a gyerekkel tolok ki.
Nem vonom kétsége azt, hogy 40 évesen is lehet egészséges gyereket szülni. Ismerek olyan nőt, aki 37-38 évesen szült egy gyereket, és ma egy magas 14 éves lánya van.
De ha a valószínűséget nézzük, akkor egy huszonéves nő nagyobb eséllyel fog egészséges utódot szülni.

"És több tanulmány is azt támasztja alá, hogy 30 és 40 között nincs igazán változás ilyen tekintetben"
Ezzel szemben a Gál Béla által írt gimnáziumi biológia tankönyvben (NAT 2020-as tananyag) ha jól emlékszem, arról van szó, hogy 30 felett a nők veszélyeztetettek, mivel nagyobb az esély a Down szindrómás gyerekre.
Tehát a gimnáziumi biológia nem igazán támasztja alá a tanulmányaidat.

Nem. Hanem arra gondolok, amely a NAT 2020 alapján lett felfrissítve, pontosan erre:
Tehát aki érettségit akar tenni biológiából, akkor ezt kell megtanulni.
Amúgy ez visszafelé is igaz, hasonlóan. A sperma minősége romlik, tehát egy 30 éves pasi nagyobb valószínűséggel fog egészségesebb gyereket nemzeni, mint egy 40-es pasi. Ettől függetlenül neki is lehet egészséges gyereke, de a valószínűség eltolódik.
A pasik feltehetően 30-as éveikben vannak a legjobb korban a gyermekvállalásra, a nők meg a 20-as éveikben. 40 évesen már mindketten öregek hozzá, ez van.
A fentieket a férfiak többsége igazságként feltehetően el tudja fogadni. A nők viszont azért hadakoznak ellene, mert az utóbbi időkben elterjedt köztük a karrierista életszemlélet, ezért a gyermekvállalást is tolni akarják, figyelmen kívül hagyva a biológiai érettséget.

Kérdező:
Úgy jött hozzá, hogy arról beszéltem egy korábbi kommentben (#10-es) hogy a csaj és a pasi között mi várható a jövőben. A nőknek viszont nem tetszett a véleményem. (amúgy itt megjegyzem, hogy nem állt szándékomban senkit megsértni, szóval elnézést, ha valaki a szívére vette. A férifiak gyermekvállalásáról is hasonló véleménnyel vagyok, tehát hogy 40 évesen idősek hozzá).
Amúgy Kérdező, eleinte még téged védtelek a kommentben, bár amint látom, neked ez nem tűnt fel. Az is döbbenetes, hogy nem értetted meg, hogy "ez a hülyeség" hogy jön ehhez a kérdéshez. Elnézést azért, amit mondani fogok, de nem tűnsz túl értelmesnek, és lehet, hogy a nő ezért tiltott le téged olyan hamar. Szóval most már nem meglepő, hogy szó nélkül eltűnt.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!