Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan oldhatnánk meg ezt a helyzetet az anyával?
Párom évekkel ezelőtt szakított a gyermeke anyjával, akivel 15 évig voltak együtt, én vagyok az "új nő", már nem is annyira új, 2 éve vagyunk együtt, de még mindig így vagyok nevezve (egyéb nem túl szép kifejezések mellett). Párom exe ki nem állhat engem, bár konkrétan egyszer sem találkoztunk, de nagyon böki a csőrét, hogy a párom új életet kezdett, neki pedig még nem sikerült a szakításuk óta.
Viszont ami a lényeg, hogy a lányuk, aki 16 éves, nincs igazán jól. Sok időt tölt velünk, engem is megkedvelt, sok közös programot csinálunk, sokat beszélgetünk, elfogadott engem, meg is oszt velem dolgokat, bízik bennem, aminek én nagyon örülök. De mostanában olyan dolgokat mond, amivel kezdeni kellene valamit. Pl. valószínűsíteném, hogy hormonzavara van, a petefészkét fájlalja hónapok óta, rendszertelen a menstruációja, szőrösödik (pl. az arcán is elég erősen), nem alszik jól. Volt már egy barátja, akivel a szexig is eljutottak, de nőgyógyásznál még nem volt soha. Azt mondja, ezeket az anyjának is elmesélte, de mindig az a válasz, hogy ilyen a tinikor, majd kinövi, a nőgyógyászt nem tartja fontosnak, ill. az anyja nem is tudja, hogy lefeküdtek a barátjával, nem merte neki elmondani.
Ha az én gyerekem lenne, már rég elvittem volna egy alapos kivizsgálásra, nőgyógyászat, endokrinológia, stb., de nem értem, az anyjának ez miért nem fontos? Az apjával sokat beszélgettünk erről, konkrétan az anya fel sem veszi neki a telefont, egyáltalán nem kommunikálnak. Párom mondta a gyereknek, hogy elvisszük őt orvoshoz, az egészsége nem játék, de azt mondta, mivel főleg női dolgokról van szó, nem akar az apjával menni. Én meg ugyebár nem vagyok az anyja.
Mit lehet tenni? Ha az anyja csak egy kicsit is hajlandó lenne normális kommunikációra, akkor mindent meg lehetne beszélni, de így meg attól tartok, ha én viszem el kivizsgáltatni, lekap a tíz körmömről, hogy mi közöm van nekem az ő gyerekéhez. Ti mit tennétek?

Igazatok van, ezt nem lenne szerencsés tovább húzni. Megpróbáljuk még egyszer megbeszélni az anyjával, ha nem megy, akkor elvisszük mi.
Köszönöm a válaszokat, esetleg a jövőre nézve tudtok valami jó tanácsot adni, hogy tudnánk felépíteni egy normális kommunikációt? Bár ehhez az anyuka hozzáállásán is változtatni kellene...

Elsőkörben próbalja meg mégegyszer a párod, akár ők ketten is elkísérhetik.
Ha nem, akkor menjen az apa, te meg a lány. Az apja mégiscsak a szülő, fater leül a váróban te meg bemész vele.
Egyébként nem akarok hülyeséget mondani, de szerintem mivel 14 éves elmúlt, tehát cselekvőképes ezért akár egyedül is elmehetne. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy menjen egyedül, csak szerintem nem kötelező már ennyi idősen szülővel menni dokihoz. Tehát ha a lány el akar menni, ahhoz nem kell az anyja beleegyezése. De javítson ki valaki, ha tévedek.

Szerintem a megoldás egy magánrendelés. Bementek hárman, az édesapja kitölti és aláírja a beleegyezőt, aztán kimegy a kocsiba. Ti meg bent maradtok, a fizikai vizsgálatnál szerintem úgyis kiküldenek téged is.
Már csak egy rövid időt kell kibírni, aztán 18évesen nem kell beleegyező.
Drukkolok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!