Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátom asszonynak hív elég sokszor, titeket nem zavarna ez?

Valoszinu valami szorosabb koteléket akarna kifejezni koztetek es viccesen azaz a bnőmnél komolyabban vesz.
A magyarban nincs erre kifejezés feleségemnek mégsem szolithat.

Szerintem az asszonnyal semmi baj nincs
Engem is úgy hív a párom 😅
És itt nem az 50 éves nőkre kell gondolni 🤷♀️
Engem pl jobban zavarna és számomra hülyén hangzik pl a menyecske mint becézés vagy a nagylány. Eleve nőnek érzem magam, és számomra ez inkább kellemetlen lenne.
De kinek mi.

Én is mindig asszonynak nevezem a párom, pedig 25 éves.
Vannak ilyen emberek, ne láss bele rosszat, de ha zavar jelezd a párodnak.
Én egy ilyen kérdés után (néha felteszik itt) megkérdeztem zavarja-e, azt mondta nem.
Mikor csak a barátnőm volt is asszonyoztam, mert szerintem az jobban kifejezi, hogy ő az enyém és én az övé vagyok.
Mióta a feleségem nem szoktam át arra hogy azt mondom, hogy "a feleségem" mikor megemlítem

Ma a párom pont azzal poénkodott, hogy szeptembertől (akkor házasodunk) hívhat-e asszonynak, én meg mondtam, hogy felejtse el :D. Engem rettenetesen irritálna, ha így hívna.
Amúgy nyugodtan szólj, ha valami nem tetszik, abból ért az ember. Ha zavar valami, tök mindegy, hogy a gyakori népe mit mond, nekik ez így oké lenne vagy sem.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!