Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tennétek ebben a családi helyzetben?
Férjem az édesanyjával nem tartja a kapcsolatot, bántalmazó gyerekkora volt, éheztette az anyja, nem volt rendes ruhája, nem foglalkozott vele, így végül a bíróság anno az apjához helyezte. Azóta nem beszél az anyjával egy szót sem, nem is találkoztak kb. 20 éve.
Nemrég viszont született egy kisfiunk, és mivel szomszéd városban lakunk mi, és az anyja, valahogy megtudta, és felhívott engem telefonon. Nem tudtam, hogy ő az, amikor felvettem a telefont, soha nem is találkoztam vele. Bemutatkozott, és elmondta, hogy tudja, mekkorát hibázott, de szeretné megismerni az unokáját, és a fiával is újra felvenni a kapcsolatot. Nem ígértem neki semmit, megmondtam, hogy a férjemre bízom a döntést, ebben nekem nincs "illetékességem".
Ez ma délelőtt volt, férjemnek még nem mondtam el, egyébként ha csak szóba kerül az anyja, már ugrik a témára, beszélni sem szeret róla, nem tudom, hogy hozzam fel ezt neki, de semmiképp sem akarom eltitkolni előle ezt a hívást.
Ti mit tennétek ebben a helyzetben? Elmondanátok? Megpróbálnátok rábeszélni egy találkozásra, vagy rábíznátok teljesen a döntést?
Azt tenném, amit a telefonban nagyon helyesen mondtál. A férjemre bíznám, tehát őszintén elmondanám neki a történteket és biztosítanám arról, hogy bárhogyan dönt, mellette állok és bármiben számíthat rám.
Rábeszélni semmiképpen nem ajánlom, ha ennyire mereven elzárkózik az anyjával való találkozástól, akkor nem szabad erőltetni.
Illetve, ha megengedsz egy megjegyzést, én maximálisan megértem a férjedet, én az apámmal voltam így. Nem 20-30 év múlva kell felébredni, hogy gyerekem van és bűnbánóan, hátulról támadva felhívni a feleségét. Ez már nekem eleve nem szimpatikus.
"bántalmazó gyerekkora volt, éheztette az anyja, nem volt rendes ruhája, nem foglalkozott vele"
Ilyen nagymamára ne is akarj igényt tartani.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!