Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Működhet hosszútávon egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Működhet hosszútávon egy ilyen kapcsolat?

Figyelt kérdés

Működhet hosszútávon egy olyan kapcsolat ahol az egyik fél jobban kifejezi a szeretetét és jobban van igénye rá meg a romantikára és a másikat meg ez majdnem hidegen hagyja, maximum a tetteivel fejezi ki a szeretetét, de még megölelni is ritkán szokott magától?

Én 4 éve vagyok a párommal és az elején még volt is romantika... egy időben minden héten hozott nekem egy csokor rózsát....jobban igényelte a közös programokat.

Az utóbbi időben meg nem. Néha vesz nekem egy csokit vagy süteményt, aminek örülök, de már csak úgy a semmiért nem ad nekem sose virágot, nem hív el étterembe, sehova. Mostanában sok dolga is van és az is lehet az oka, de egyébként is az a fajta, aki egy idő után elkényelmesedik a kapcsolatban és a romantika eltűnik.

Kifejezi a szeretetét, de teljesen máshogy. Többek között azzal, hogy szinte kizárólag ő mosogat, hogy nekem ne menjen tönkre az amúgy is érzékeny bőröm. Még a szappan, tusfürdő és egyéb tisztítószerek is ártanak neki. Megpucolja az ablakokat, letisztítja a tűzhelyt. Felporszívóz sokszor. A házimunkában tehát nagyon sokat segít.

Ez egy példa akart lenni, hogy ő ilyen nem romantikus, hétköznapi dolgokkal fejezi ki mit érez. Meg amikor lemond egy másik programot azért, hogy velem legyen. Sok példát mondhatnék de ennyi jut eszembe.

Én értékelem a jó tulajdonságait, de azért sajnálom, hogy neki nem olyan fontosak bizonyos dolgok mint nekem. Jól esne ha gyakrabban elhívna valahova, igényelné a közös programokat. Nemhogy meglepetésből nem hív el hanem már amúgy sem. Én örülnék ha csak úgy meglepetésből elhívna valahova, ha néha elmenne velem akár egy hétvégére, csak úgy. Ha jobban belegondolok, akkor ez hülyeség, mert nem tud vezetni és én sem és az ilyeneket meg főleg úgy lehet. Sajnálom, hogy nem szokott gyakrabban csinosabban, elegánsabban öltözni, a külsejére jobban odafigyelni. Régen erre is jobban figyelt, bár lehet akkor is csak miattam és amúgy nem ilyen személyiség.

Én elfogadom, hogy máshogy fejezi ki a szeretetét, mert tudom, hogy azt sem sok férfi tenné meg, hogy annyit segít a házimunkában, hogy szinte ő csinál mindent újabban és mondana le más programokat, hogy velem legyen.

Nem akarom elhagyni, mert mindenkinek vannak hibái, de szerintetek az olyan kapcsolatok lehetnek tartósak amikor az egyik fél romantikus és a másik nem?

2022. máj. 26. 20:21
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki csak abból ért, amit közölnek vele, tehát erre a legjobb megoldás az lenne, ha leülnél vele, megkérnéd, hogy szánjon rád legalább egy órát és csak rád figyeljen, majd elmondanád neki ezeket a dolgokat. Az a baj, hogy ha már négy év után ezt érzed, később csak rosszabb lesz. Valószínűleg szeret téged, csak nem úgy mutatja ki, ahogyan neked arra igényed van.

Mindenkinek más a szeretetnyelve, teljesen nem fog tudni megváltozni és ezt nem is várhatod el tőle, de ha igazán fontos a kapcsolat mindkettőtöknek, akkor tudtok tenni érte, hogy valahol középúton találkozzanak az igények.

Azért nőként annyit hozzátennék, hogy ha munka mellett még a házimunka is rá nehezedik, akkor nem igazán várhatod el tőle, hogy ezután még programokat szervezzen. Osszátok meg a házimunkát, nekem is nagyon érzékeny a bőröm, de gumikesztyűben is lehet takarítani, én is úgy szoktam!

Mindenre van megoldás, csak tudni kell változni, nem csak neki, neked is!

Beszélgessetek sokat, kommunikáljatok, mert ez az alapja mindennek!

2022. máj. 26. 20:47
 2/5 anonim ***** válasza:
45%

Szerintem neked valami hiányzik ebből a kapcsolatból. Talán meg sem lehet fogalmazni, de valamiért nem kerek egész a dolog.

Nekem is volt olyan, hogy az illető tárgyakat ajándékozott. Mondjuk megvette nekem a századik ruhát. Viszont köztünk egyébként nem volt bújás, ölelések, simogatások, spontán csókok, csak szex közben, azt meg a végén nem is kívántam, mert annyira gépiesen történt. Az egész ember kicsit olyan volt, mint valami robot. Szenvedélyt csak abba vitt bele, ami a saját érdekeit szolgálta. Így utólag tudom, soha nem lehettem mellette önmagam. Belevágott folyamatosan a mondanivalómba, arrogánsan, lekezelően reagált, ha bármilyen önálló gondolattal előálltam.

Nem minden kapcsolat szolgál minket.

2022. máj. 26. 21:28
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

"Nem minden kapcsolat szolgál minket"

Egy kapcsolat nem arra van, hogy "szolgáljon" minket. Két fél kölcsönös tiszteletén, szeretetén, őszinteségén alapszik. Tudom, hogy nagyon elterjedt mostanában ez a "ne foglalkozz olyan dolgokkal, ami nem szolgál téged", de ez eléggé önző kifejezés. Egy kapcsolathoz két ember kell, lehetőleg nagyjából közös célokkal, vágyakkal. Ha az egyik fél folyamatosan azt érzi, hogy nem kapja meg azt a figyelmet, amire vágyna, akkor sajnos sosem fog igazán működni. Lehet húzni évekig, de mindig ott lesz a hiányérzet, ami általában azt szokta eredményezni, hogy jön egy harmadik fél.

2022. máj. 26. 21:40
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Vannak ezek a szeretetnyelvek (olvass utána). Sokszor az ember azt adja a másiknak, ami neki hiányzik... csak nem biztos, hogy ugye a másiknak is az. Ez olyan, hogy ha neked hiányzik a szex, akkor azt kezdeményezel, de ha a másik mást hiányol tőled, pl. figyelmet, nem lesz sikeres s leszűröd, hogy nem szeret, miközben meg ő pont ugyanezen van megsértődve. Lehet, nem csak a párod nem ismeri az igényeid, hanem te sem az övét? Gondold át. De irreális dolog tőle gondolatolvasást várni, hogy csak akkor szeret, ha minden magától megy. Nem szeret kevésbé, ha akkor csinál meg balamit, ha kéred. Szóval tessék kommunikálni.
2022. máj. 26. 22:16
 5/5 anonim ***** válasza:

"Jól esne ha gyakrabban elhívna valahova, igényelné a közös programokat. Nemhogy meglepetésből nem hív el hanem már amúgy sem. Én örülnék ha csak úgy meglepetésből elhívna valahova, ha néha elmenne velem akár egy hétvégére, csak úgy."

Miért nem hívod el te? Kocsi nélkül is lehet menni.

Vehetnél neki valami csinos, elegáns ruhadarabot, persze csak ha neki is tetszik.

2022. máj. 27. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!