Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek van jelentősége, ha valaki a feleségére a " az asszony" jelzőt használja? Nem kedvesem, párom, nejem bármi..
Csak nekem fura? Nekem olyan, mintha ez a lapos házassággal lenne azonos. Mit gondoltok?
Az én fülem sérti.
Az én ismeretségi körömben sokan használják
És nincs mögötte negatív "tartalom"
Mindig asszonynak mondom a feleségem, ha nem jár szóismétléssel.
Kollégák, ismerősök, család stb előtt nem fogom a párom és köztem lévő becenevén szólítani, a mókuska stb nekem nagyon életidegen.
Az asszony egy olyan jelentőségteljes szó, amit tudtam mondani esküvő előtt és után is.
Őt sem zavarja, néha viccesen ilyenkor "férjemuram"ozik rám.
Engem kiráz tőle a hideg, de általában libernyák minősítést kapok, szóval nem tudom, releváns-e a véleményem.
Mindenesetre nem indokolja semmi a használatát. Lehet mondani, hogy barátnőm, párom, feleségem, függően a kapcsolat aktuális státuszától, vagy ami még jobb: lehet hívni a nevén – nem is értem, baráti körön, családon belül miért nem ez az elterjedt egyeseknél (több mint valószínű, hogy az adott társaságban pontosan tudja mindenki, hogy kit takar a név).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!