Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet úgy kommunikálni a párod felé hogy ne ba.ogatásnak vegye?
Figyelt kérdés
Hiába próbálom nyugodt hangnemben elmondani neki, pár mondat után jön az önmarcangolás..2022. ápr. 1. 08:38
2/6 anonim válasza:
Ezért vagytok egy pár: mert ismeritek egymást és tudjátok ki-mire érzékeny.
Te tudhatod csupán, hogy a párod mit fog támadásnak venni és mi fogja megbántani.
3/6 anonim válasza:
Szerintem első körben ki kellene derítened miért romlott meg ennyire a kapcsolat, hogy két értelmes szót nem tudtok váltani, miért gondoltok azonnal rosszra. Ha ez megtörtént, mindent könnyebben fogtok megbeszélni.
4/6 anonim válasza:
Ha ilyen típus, akkor sehogy. Volt egy hasonló kapcsolatom. Nem nekem szóltak ezek a sértődések, hanem a múltbéli dolgainak, de mivel velem volt, rajtam vezette le. Pár ilyen után szakítottam, nekem ez elviselhetetlen.
5/6 anonim válasza:
Ez nagyon egyén- és helyzetfüggő, és nem csak a hangnemen múlik. Nem egyformán vagyunk érzékenyek a formára és a tartalomra. Na meg a szándék sem mindegy.
Ami a bűntudatot illeti, azt bizony még akkor is érezhetsz, ha olyasvalamit akarsz kommunikálni, ami számodra életbevágó (pl. érzelmileg bántalmazó kapcsolatban "kinyitod a szád" és közlöd a szakítást, de aztán hirtelen elkezd mardosni a bűntudat, holott minden porcikáddal azt kíávnod, hogy a helyzet megszűnjön)
Freud ezt a "bocs, hogy élek" érzést az ősbűnre vezeti vissza.
6/6 anonim válasza:
Az én párom is hajlamos elmerülni az önsajnálatban. Ha valamire megkérem (főleg, ha arra, hogy valamit másképp csináljon, mint eddig), akkor általában az nála az első reakció, hogy "sz#r vagyok, mindent rosszul csinálok", stb. Ilyenkor elmondom neki, hogy nem csinál mindent rosszul, semmi baj, csak ez és az a problémám azzal, ahogy csinálja az adott dolgot. Van, hogy ezután még egy ideig duzzog, ilyenkor hagyom, hadd nyugodjon le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!