Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Honnan kéne tudnom,hogy mire...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Honnan kéne tudnom,hogy mire gondol, ha nem kommunikálja?

Figyelt kérdés

Bár lenne olyan férfi ismerősöm, aki képes nyíltan kommunikálni ... ráadásul saját kezdeményezésre. Mennyivel egyszerűbb lenne!

Nekem nőként abból van elegem, hogy szeretek tiszta lapokkal játszani és én hiába mondom el amit szeretnék,egy rohadt monológ lesz belőle, mert a másik fél vagy nem reagál vagy csak egy dolgot ragad ki és arra reagál, holott a probléma sokkal komplexebb... ugyanúgy nekem kell kitalálnom a másik gondolatait, igényeit. Mondjuk elmondok 3 dolgot,ami zavar, kérdezek mert bizonytalan vagyok, javaslok valamit és akkor mindössze a javaslatot fogadja el, de fogalmam sincs, hogy miért nem beszéljük meg a problémát vagy miért nem nyugtat meg, ha bizonytalan vagyok.

Mégis hogyan kellene úgy közölnöm az igényeimet, hogy azt a másik fél ne csak meghallja, de ő is elmondja a sajátjait és ha nem esik nehezére,akkor változtasson? Vagy ha bizonytalannak érzem magam, akkor megnyugtasson. Ez olyan nehéz?

2022. jan. 31. 14:22
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Az emberrk arra figyelnek csak ami oket érinti.

Tedd érdekeltté.

2022. jan. 31. 14:24
 2/5 anonim ***** válasza:

Sokszor én se tudok ezekre mit mondani mert írtózatos hülyeségekkel fáraszt a barátnőm. Ha mondjuk azt mondja hogy szóljak ha valami baj van és én később szólok hogy "ne így csináljuk" akkor sértődés van mert bunkó vagyok. De mondom te mondtad hogy szóljak ha valami nem jó.

A másik dolog amikor mondok valami jó dolgot ami velem történt és ő egyből arra következtet hogy én őt akartam leszólni mert vele nem történt jó dolog. Ekkor persze mondom hogy jó, akkor erről ne beszélgessünk mert úgyis az lesz a vége hogy én rosszat akarok.

Utána azt mondja képzeljem bele magam a helyzetébe sokszor és legyek empatikusabb. De mondom azért fogalmazok úgy, hogy "nem érthetem" mivel nekem - például - nincsenek elvált szüleim vagy depresszióm vagy más bajom. Mondom hazudnék ha azt mondanám hogy igen, teljes mértékben át tudom érezni a problémát. Én inkább a megoldást szoktam keresni ilyen helyzetben mert ilyen a beálítottságom.

Szóval igen, van amikor az ember inkább csöndben marad mert bármit mond úgyse jöhet ki jól a helyzetből. Ha őszinték vagyunk és a véleményünket halljátok akkor megsértődtök, ha negédesen mindig pozitívak vagyunk akkor azt kapjuk hogy hazudunk, ha pedig inkább kerüljük a témát akkor meg nem lehet velünk megbeszélni semmit.

2022. jan. 31. 15:08
 3/5 A kérdező kommentje:

Első: Az a gond, hogy kicsit már én is kezdem elveszíteni a lelkesedésemet a bizonytalanság miatt és nem tudom hogyan tehetném őt érdekeltté.

Második: Ezt a helyzetet is teljesen megértem. Amiket leírtál, azokban az esetekben tényleg meg kell találni az egyensúlyt, hogy mit lehet kimondani, mit nem, hogy lehet elkerülni a vitát, stb. Párkapcsolaton belül már tök más, mert oke, hogy vannak ilyen nézeteltérések, de mellette ott van az is, hogy szeretitek egymást és ez azért megnyugtató. Sokkal könnyebb így a problémákról is beszélni még akkor is, ha vitába torkollik.

Na de ha még nem vagytok kapcsolatban és a bizonytalanság pont ebből fakad, hogy nem tudod mi lesz, mit akar a másik, akkor nem egyszerűbb teljesen őszintének lenni? Hiszen még nem is tudja, hogy mire harapok, hogy mi az, amit jobb, ha elhallgat. Sokkal könnyebben megérteném, ha elmondaná,hogy mire gondol. Igen, a rossz tapasztalatok miatt( tudom,hogy nem kéne átvinnem egyik kapcsolatból a másikba) bizonytalan vagyok a jó végkifejletet illetően és csak arra vágyom, hogy azt mondja: nem verlek át. Ezt nem érzik meg a férfiak, hogy csak ennyire lenne szükség? Valami lelkifröccsre? Nem gyűrűt kell ígérni, csak valami bizonyosságot adni,kimondani, hogy igen, még mindig érdeklem.

Nem akarok én se rágörcsölni,de olyan jó lenne, ha élvezném az egészet, nem pedig az lenne, hogy kétségek közt hánykódom.

Amúgy röviden erre vágyom, hogy kimondja, hogy még mindig akar és kedvel és basszus ezek nekem nem mindig egyértelműek. Lehet kívülállóként igen, de amikor valaki benne van a sűrűjében, akkor nem biztos, hogy meglát mindent. Nem tudom mennyire érthető. Azt se, hogy hogy közöljem vele, hogy azzal, ha ezeket nem mondja ki sűrűn azt hiszem, hogy el akar taszítani magától, hogy csak idő kérdése és ki fog offolni.

Huh, na sokat írtam, de már ki kellett adnom magamból...

2022. jan. 31. 15:57
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha a tetteiben sem nyilvánul meg, hogy akar téged akkor jók a megérzéseid.
2022. jan. 31. 16:13
 5/5 anonim ***** válasza:
3# Kettes vagyok, hát igen, nálunk azért alapvetően látszik hogy szeretjük egymást a viták ellenére is. Meg nálunk már az összeköltözéses csiszolódás zajlik.
2022. jan. 31. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!