Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez utalás lehet az incel közösségre?
Stephen King - Intézet cím könyvét olvasom, és az egyik pasit aki a rossz oldalon all, úgy hívják, hogy Chad.
A szerző szándékosan hozta be ezt a nevet a regenybe az incelekre való utalásként?
A könyv 2019-ben íródott, és több modern szó is van benne (YouTube, Ipad).
Miért mi más még a Karen? :D
A kérdés költői nem érdekel az incel szleng.
11.
Ez nem incel szleng, hanem politikai.
A Chad egy sima, létező név ( [link] csak valamiért az incelek pont ezt a nevet aggatták az egyik hülye elképzelésükhöz.
King nem szánta utalásként, csak így nevezte el az egyik karakterét, aki ugyanúgy lehetett volna Thomas, Timothy vagy Jonathan. Csak egy név, az átlag embereket pont nem érdekli az incelek hisztériája.
Egy internetes szlengről van szó, semmi köze a politikához: [link] Nem értem, miért akartok többet látni e mögé, mint ami valójában.
13.
Én a 12-es válaszban a Karen kifejezésre gondoltam. Azzal konkrétan egy politikai videóban találkoztam először, aminek köze nem volt az incel-csed meg többi ökörséghez, hanem az idegbetegek módjára viselkedő social justice warriorok ámokfutásait mutatta be és ott említették, mint az egyik főtípust.
16.
Eredetileg lehet így volt, de mára azért ez változhatott. Az incel se a csőcseléket jelentette, ahogy a liberális sem volt mindig egyenlő a gyógytesi alól is felmentett könnyűdrogos bandával, lásd 1848-as liberális, amely naaagyon eltér a mai definíciótól, annyira, hogy a mai banda nem venné be őket.
#16 voltam, azt még hozzátenném, hogy szerintem sem a "Kareneket" ekézőknek, sem maguknak a "Kareneknek" nincs igazuk, hanem az igazság sztem valahol a kettő között van.
Kiegészítésként még annyit, hogy az utóbbi időben itt is gyakran emlegetett "Becky" a "Karen"-nek a szép, fiatal, középiskolás vagy egyetemista korú változata. Afféle, mindig szigorúan fehér (ezt a gúnynevet is afroamerikaiak találták ki) gazdag szülők csemetéje, az iskola szépe / bálkirálynője / divatkirálynője, akinek valóságos udvartartása van, csípős nyelvű, és a kortárs lányok között véleményvezéri pozícióra törekszik. Szóval lényegében Regina, a Bajos csajok antagonistája.
18.
Mondjuk azért az elég durva, hogy a feketék ilyen gúnyneveket találhattak ki és ez "nem rasszizmus". Fordítva még utalás szintjén sem szabad gúnyolni őket. Kicsit egyoldalú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!