Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Titeket nem idegesít a párom szó használata?
Nem.
A barátnőm, barátom -- az lehet tényleg csak barát másképp haver
Az élettársam/társam az már komolyabb kapcsolat akivel már együtt éltek, akivel már összebútoroztatok.
Engem egyáltalán nem. A barátnőm/barátom zavar, mert az mást jelent. A partnerről sok minden eszembe jut. Pl.játék/sport/kártya/színész/ szex, de legkevésbé az ember párja. Az élettársról meg a Kékfény jut eszembe, ahol K.Zsolt ittas állapotban leszúrta élettársát.
Szóval jobb híján, a párom a legkifejezőbb, mert jó esetben valóban ketten alkottok egy párt.
Nekem az elettárs kiadja valahogy a magánugyeket, azaz egyutt élünk, de nem veszem el.
A partnerről max szexpartner jutna eszembe.
Barátom/barátnőm->nekem furcsa, gyerekes megfogalmazás
Szerelmem->néha használom, de inkább ismerősök között, elég bensőséges kifejezés
Parterem->nekem ez inkább szexkapcsolatra kifejezés
Élettársam->nekem nagyon tárgyilagos
Párom szót használom én is leginkább, még a menyasszonyom/vőlegényem ami szerintem jól hangzik.
De, mindig is gyűlöltem ezt a szót.
Ha idősebb korosztályról beszélek, akkor is inkább akárhogy máshogy célzom rá, pl. “xy, akivel z együtt van/kapcsolatban van”.
Én még abba a korosztályba tartozom, ahol nem fura a “barátom/barátnőm” kifejezés sem.
Biztos nem fogom 30 évesen “barátomozni”, és még nem vagyunk házasok. Élettársamozni sem fogom.
A párom ( igen így hívom és nem, egyáltalán nem idegesít), gyakran feleségként hivatkozik rám. Lassan már megejtjuk, és akkor már én is férjemnek fogom hívni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!