Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A bántalmazókban hogyhogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A bántalmazókban hogyhogy nincs annyi gátlás érzés, hogy ne merjen a párjára kezet emelni, meg ilyenek?

Figyelt kérdés

Hogy mernek fenyegetőzni, öklöt rázni, bútorokat törni, párjukat ellökni, fenyíteni, esetekben ütni vágni rugdosni, folytogatni stb?

Most ne az áldozat magatartast elemezzuk hogy MERT hagyja a másik.

Más mégsem üt ver stb másokat, ha hagyják, ha nem.

Ezt a fajta gátlástalanságot mi okozhatja? Honnan ered?

És eleve hogy jut ilyen eszükbe hogy nekimennek egy nőnek?

(Elméleti)

2022. márc. 20. 12:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

10-es: akkor nőként elmondom, hogy ez hogy néz ki, mert te kívülről soha nem leszel képes ezt látni. Életem első kapcsolata bántalmazó volt. Mikor összejöttünk, feltétel nélküli szerelem volt részemről. Fantasztikusan indult a dolog, a tenyerén hordozott, ő volt álmaim netovábbja. Kb. egy- másfél év telt el totális lila ködben, mikor jöttek a jelek. Igen, látjuk őket, mindenki látja, de egyetlen "véletlen" rászorítás a karra, egy megragadás, egy lökés nem ok a szakításra. Meggyőzzük magunkat, hogy véletlen volt, nem volt direkt, nem lesz több ilyen. Mézszirupos napok jönnek utána, és elhiszed, hogy minden rendben van. Nekem az volt a szerencsém, hogy

- túl fiatal voltam ahhoz, hogy családot alapítsak vele, hitelt vegyünk fel, hozzámenjek a rózsaszín ködömben, és ezáltal végletesen kiszolgáltatottá váljak neki

- sokkal jobban ki tudok állni magamért, mint az átlag.

És mégis: a 3. pofon után szakítottam csak vele. Mert ez nem olyan dolog volt, mint ahogy képzeled. Az elsőnél veszekedtünk, elcsattant. Majd nyomban térdre rogyott, bocsánatért esedezett. Jó, oké, hülye volt, megbánta. Nem rögtön jött a második.

(Ma már, 20 évvel később feleannyiért is otthagynám az illetőt, de én már egy érett, tapasztalt nő vagyok, nem egy szerelmes fiatal.) Én csak szerettem volna őt szeretni, szerettem azt az életet, amit együtt képzeltünk el gyerekekkel, kutyákkal. Én viszonylag hamar vettem észre, hogy mi az irány, amerre tartunk, de ehhez az kellett, hogy az apám agresszív alkoholista legyen, és gyerekként végignézzem a folyamatot. 2 és fél év alatt háromszor pofozott fel és kétszer megerőszakolt. Azt mondta, hogy nem erőszak, ha én nem akarom, mert a barátnője vagyok. Naiv voltam? Igen. Hibás azért, amit velem tett? NEM! Hibás voltam a 2. pofonért, mert nem hagytam el az első után? NEM! Ez mind az ő sara. Ezek a bántalmazók bűnei! Kedves 10-es! Ne olvasd őket az áldozatok fejére!

2022. márc. 20. 17:09
 12/19 anonim ***** válasza:
22%

Ne, inkább ne mondj semmit, nem vagyok kíváncsi a hülyeségedre.

Eleget láttam akkor, amikor az exem elhagyott egy agresszívabb pasiért. Meg azután is.

Bocs, de egyáltalán nem vagyok kíváncsi a női magyarázkodásra.

Ha megvertek, az a te hibád, mert a normális pasik helyett a domináns majom kellett.

10 voltam.

2022. márc. 20. 17:17
 13/19 anonim ***** válasza:
Értem. Az én hibám, hogy egy másik ember nem képes kezelni az indulatait, de én ennek ellenére bízok, hiszek benne, hogy meg fogja tanulni. Én kérek elnézést. :D :D :D Kezeltesd magam szerintem.
2022. márc. 20. 17:32
 14/19 anonim ***** válasza:
Nevetséges.
2022. márc. 20. 17:37
 15/19 anonim ***** válasza:

Nem. Az nem a te hibád, hogy a másik ember nem tudja kezelni az indulatait. Az viszont már a te hibád lehet, ha ilyen helyzetbe keredsz.

Ez a téma egyébként tipikusan alkalmas arra, hogy kiderítse az ember, hogy egy önkritikát megvető, feminista nőről van-e szó, vagy pedig egy értelmes emberről, aki hajlandó vállalni az élete miatt a felelősséget, a mártkodás helyett. Ha jól vettem észre, a feminizmus szerint a nő semmiben nem hibás, csak áldozat. Bezzeg a gonosz ferifiak... Hihetetlen mértékben káros, romlott gondolkodás ez, amitől minden lánygyerket meg kellene óvni.

Hallottam egy olyan esetet - nem tudom igaz-e - hogy a nő bemenr a kínai üzletbe vásárolni, és ott el akarták rabolni. Túl sokáig volt bent, és a pasija - aki kint várta - ment be a boltba, mert túl sokáig volt bent. Akkor derült ki, mi folyik ott. A boltot állítólag be is zárták.

Na, ebben az esetben NEM A NŐ A HIBÁS, hiszen csak vásárolni ment be!

De ez nem ugyanaz mint amikor egy nőnek lehetősége van VÁLASZTANI és MEGISMERNI egy embert.

Azért mem, mert az agresszív-nőcsábászokon az esetek többségében LÁTNI LEHET, hogy milyen: hanglejtés, mimika, gesztusok, megnyilvánulások stb.

Ne akard már nekem kitalálni, az összes ilyen hitvány alak a bűnöző Ted Bundy intelligenciáját viseli magán! Van aki igen, de a többségük biztosan nem!

Érdekes módon, én ránézésre látom azt, hogy ki milyen ember, de a nők miért veszik észre. Pont ők, akik elvileg jobban tudják olvasni a testbeszédet... Most vagy arról van szó, hogy a nők nem akarják észrevenni, vagy arról van szó, nem tudják észrevenni.

Zárásként egy személyes történet:

A lánytestvérem hamarosan válik.

A "jó fiú" férje ugyanis ki akarja magát élni. Na, neki valóban megtévesztő a kedvessége, de már a házasságkötés előtt is felvetettem azt, hogy nem kellene hozzámenni, és erre fel is hoztam egy érvet.

Az egész családból senki nem hitt nekem. De mégis nekem lett igazam.

2022. márc. 21. 08:14
 16/19 A kérdező kommentje:

15 a bántalmazás indulatbol pl féltékenységbol jön.

A kapcsolat elején a bántalmazóban nincsenek indulatok! Nem féltékeny.

A kapcsolat elején teljesen normális és lenyűgöző emberek.

Szépen fokozatosan alakul ki bennük a kötődés, később esetleg a féltékenység azaz nincsenek kezdeti jelek, mert eleve nincs bennüknsemmi negativ, csak később jönnek az indulatok.

Mégkésőbb oldódik a megfelelési kényszerük is ahogy minden normális embernél, kezdik magukat otthonosan érezni a párjuk mellett és lazábbak.

Ilyenkor még minden normális.

Mindkét fél abszolut szerelmes egymásba.

Az oldódás utan kezd jönni az, ahogy elkezdik a dolgokat. Ki merik fejezni ha vmi nem tetszik, szólnak érte.

Még később indulatosak lesznek

Ahogy telik az idő a kqpott gyerekkori minta alapjan, az indulataikat nem kezdik tudni kezelni. Ilyenkor csattannak el qz első pofonok.

A bántalmazo ilyenkor ÖNMAGÁBAN is csalódik!hogy bántotta azt akit szeret! A megbánása abszolut őszinte!

De a gyerekkori belso konfliktuskezeléséi minta miatt nem tudja önmagát kezelni.

A bántalmazások kezdenek segítség nélkul sűrűsödni. A bántalmazo saját magát is elítéli ez UJABB belső feszültséget generál benne azaz az indulatai pláne duplázódni fognak es q parját kezdi ez miatt hibásnak tartani(önvédelem az ön-elítélet ell mert ő jo embernek akarja magát tartani(mint mindenki)es iy jön az hogy minden pofonért már a parját teszi felelőssé.

Mindent összevetve:

NEM, nem lehet előre kiszűrni őket es nem azért mert alattomosoan számitoan akarnak bántalmazást felépíteni hanem kezdetben még saját magukban sem éreznek indulatokat!CSAK szerelmesek. Natur.

2022. márc. 21. 08:31
 17/19 A kérdező kommentje:

*jav

Önelítélet helyett jobb szó: önvád.

Az önvád a bántalmazóban ujabb feszültséget generál azaz még indulatosabb lesz, még kevésbé tudja önmagá kontroll alatt tartani

2022. márc. 21. 08:34
 18/19 A kérdező kommentje:

Még azért is a parját fogja hibáztatni amiért ő a bántalmazó. Mert nem akar az lenni. De az önváddal nem bírnak el mert az csak ujabb indulatokat generál es nem gyógyulást!

Mindenképpen segítségre van szükségük. Ők valójában jók akarnak lenni. saját maguktól szenvednek, saját maguk alatt vágjak a fát, nem akarják elveszíteni azt akit szeretnek ezért esdekelnek mindig bocsánatokért.

2022. márc. 21. 08:38
 19/19 A kérdező kommentje:
Már gyerekként ki kellett volna őket emelni a bantalmazo szülők alol. Az a "segítségért kiálto" gyerek van bennük mai nap is :(
2022. márc. 21. 08:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!