Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Titeket nem ráz ki a hideg a “párom” terminológia használatától?
Engem a barátom-barátnőm kifejezés idegesít, mert nem egyértelmű, hogy párkapcsolatra utal, vagy baráti kapcsolatra.
A "párom" szóval nincs gondom, legföljebb annyi, hogy amikor itt a gyakorin írják, nem derül ki belőle, hogy a kérdező nő vagy férfi, és adott esetben ez befolyásolná a véleményét az embernek.
Engem a barátom-barátnőm idegesít: egyrészt zavaró, hogy párkapcsolatról vagy haveri viszonyról van szó, másrészt nekem furán hangzik egy felnőtt, együttélős, több éves kapcsolatban. Komolytalannak hangzik; nekem az első, ami eszembe jut róla, az egy friss, pár hónapos kapcsolat, amiből még bármi lehet. El vagyok jegyezve, de nem jönnek a számra a vőlegény és menyasszony szavak -> egyrészt idegennek hatnak, másrészt nem feltétlenül akarom, hogy ennyire részletesen tudja mindenki a kapcsolati státuszomat, mert abból jöhetnek olyan kérdések, amikre nem akarok válaszolni. A férj-feleségről nem tudok nyilatkozni.
Szóval nekem még mindig a párom legjobb opció. Lehet, hogy semleges, de szerintem ez nem is baj idegenek vagy felületesebb ismeretség esetén. Barátok, közeli családtagok előtt meg úgyis a nevén hívom, mert tudják, ki az.
én is utálom a páromat.
de utálom a kedvesem, élettársam szavakat is.
azt szoktam mondani a szerelmem vagy a társam.
Én is utálom, nekem valahogy homályos jelentésű. Utalhat házastársi vagy élettársi kapcsolatra, együttjárásra. Igazából én sem tudom, mit lehetne használni helyette.
N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!