Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha irigy vagyok rá?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, ha irigy vagyok rá?

Figyelt kérdés

Van egy évfolyamtársam akivel gyakorlaton vagyok vele. Fiatalabb nálam 6,5 éves kapcsolata van, most kérte meg a pasi a kezét, most vettek lakást meg kocsit (nem tudom h a csaj szülei is beszálltak-e), végig támogatta az egyetemi évek alatt. Nekem 3 éves kapcsolatom van, de egy nagy rakás az egész nagyon boldogtalan vagyok...

Nagyon rossz hallgatni, amikor arról mesél ez a csaj, h a párja vacsizni viszi a szülinapján meg ilyenek meg a szép képei facen...Persze tudom, tökéletes dolgok nem léteznek, mégis iszonyat féltékeny vagyok rá. Úgy érzem, én ennek a nyomába se fogok érni soha. Zárkózott kövér csaj vagyok, aki sok csúszással végez lassan az egyetemen...

2022. febr. 19. 00:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
93%

Először is ne mérd magad máshoz. Csak éld az életed, hozd ki magadból a maximumot, mérd magad a saját mércéddel, ne a máséval.

Masodszor eszedbe se jusson neki rosszat kívánni, mert attól neked semmivel nem lenne jobb. Ne akarj másnak rosszat, csak azért, mert neked nem jön össze. Nem az ő hibája.

Harmadszor. Ha annyira rossz a kapcsolatod, miért vagy benne?

2022. febr. 19. 00:59
 2/14 A kérdező kommentje:
Bocs, de hol írtam hogy rosszat akarok neki kívánni? Mindenkinek vannak a problémái, általában ott a legnagyobbak, aki tökéletesnek akarja mutatni az életét, mert tökéletes élet nincs. Amúgy meg több évtizedes házasságok végződnek válással, ki mondta hogy az ő élete megmarad örökké tökéletesnek? Senki...
2022. febr. 19. 01:08
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Minek vagy sz*r kapcsolatban, kérdező?
2022. febr. 19. 01:17
 4/14 anonim ***** válasza:
81%

Nem kell, hogy kimondd, a leírásodból jött le, hogy nem örülsz hogy sikeres, szeretnéd, ha nem lenne az.

A válaszodból meg az is, hogy reménykedsz, hogy nem lesz mindig ilyen tökéletes élete. Szóval miről beszélünk?

1es voltam.

2022. febr. 19. 01:41
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ezzel a mentalitással csak a saját életminőségedet és hangulatodat rombolod teljesen fölöslegesen. Ebben neked mi a jó? Hogy kicsit kevésbé sz*rul érzed magadat, ahelyett, hogy inkább arra koncentrálnád az érzelmi energiáidat, hogy sokkal jobbá tedd az életedet és a közérzetedet?
2022. febr. 19. 02:10
 6/14 anonim ***** válasza:
29%

Vannak nagyon szerencsés emberek, ezt el kell fogadni. De milyen pusztító hatással lenne ránk nézve, ha az irigységet, mint FŐBŰNT hagyjuk magunkon eluralkodni?

Engem is töltött már el a közelmúltig bőven kisebbrendűség érzés csak azért, mert egy férfi ismerősöm a végtelenségig rajong a volt feleségéért - de vajon hova jutok ezzel? Ráadásul úgy rajong érte, hogy a volt asszonyka nem becsüli meg a tőle kapott ajándékokat, hanem rendszeresen a kukába dobálja.

Megelégszem azzal, hogy ez a férfi nekem HIVATALBÓL kiteszi a szívét-lelkét nagy szolgálatkészen, hogy kihozzon egy tartós krízishelyzetből. Mindenképpen vedd számba, hogy NEKED milyen Isteni adományaid vannak (képességek, képzettség, családi háttér, stb.)

Milyen alapértékeket hoztál otthonról? Ne a "pár"-kapcsolattal mérd már az ALAP értékedet! Azzal is elégedj meg, ha egy férfi barátságos hozzád, kedves veled!

Az meg egy nagyon ostoba elvárás a társadalom részéről, hogy mindenkinek FELTÉTLENÜL MUSZÁJ szülnie/nemzenie gyereket! (Nem garancia a gyerek sem arra, hogy egy párkapcsolat boldog marad...) Kiegyensúlyozatlan utódoknak kínszenvedés az élete...

Én sem vagyok dekoratív alkat. De igyekszem rávenni magam, hogy igenis nézzek ki valamilyen szabadtéri szegletet és próbáljak GYEREK módjára felnőtt fejjel, önfeledten sportolni/kikapcsolódni majd a jó időben, ha melegszik az időjárás! Tehetsz a külső megjelenésedért hidd el!

Másmilyen TEST gyakorlatokat is lehet végezni egyedül, nem kell mindig az a fránya párkapcsolat, ágybeli teljesítmény, társfüggőség! Örülj neki, ha valahova felvesznek dolgozni! Akár szakképzetlenül is megbecsült munkaerő lehetsz. Ne máshoz viszonyítgasd magad!

Nyilván a megélhetés az már más kérdés. Nyelveket tanulhatsz, akár külföldre is elmehetsz dolgozni. Nekem most kis híján adódott majdnem egy ÁLOM lehetőség. Igyekszem megragadni az alkalmat.

2022. febr. 19. 02:45
 7/14 anonim ***** válasza:
75%
En meg az emberiség 99 százalékára irigy vagyok mert borderline vagyok, szociális fóbiás es alkalmatlan kapcsolatra. Na az rosszabb egy fokkal
2022. febr. 19. 04:12
 8/14 anonim ***** válasza:
86%
Legalább járhatsz egyetemre. Tudod, milyen kiváltság ez?
2022. febr. 19. 06:09
 9/14 anonim ***** válasza:
71%

Tedd fel magadnak a kérdést: ezek közül melyiken nem tudsz változtatni?

Első lépés, hogy a gondolkodásod alakítsd át. Te is úgy élsz, hogy inkább elvagy a langyos fhosban, ami biztos, csak ne kelljen semmibe energiát fektetni vagy új útra lépni.

Pontosan ezért vagy ma itt: egy zárkózott, kövér csaj, aki évek óta boldogtalan egy szhar kapcsolatban. Jó így neked? Minden bizonnyal igen, hiszen nem változtatsz semmin. Az irigykedés csak akkor segít, ha megadja a kellő motivációt, hogy te is megszerezd azt, amire vágysz.

Nem hiszed el, de baromi egyszerű a képlet, és te is pontosan tudod, hogy mit kellene tenned.

Szakíts és lépj ki a boldogtalan kapcsolatodból. Csak akadályoz abban, hogy találj valakit, akivel boldog lehetsz.

Kezdj el barátkozni. Mondjuk ezzel a kiscsajjal, ha ő egy vidám, pozitív személyiség, és tanuld el az életszemléletét. Nyiss mások felé, és rájössz, hogy megéri.

A túlsúly leadható, nem is ragozom.

Az, hogy csúszol az egyetemen, megint arra vezethető vissza, hogy lusta és kényelmes vagy, mint a bivaly.

Ez meg a tigris éve. ;)

Kapd össze magad! Nem igaz, hogy nem lehet változtatni, de előbb magadon kell! Tudod, ez az a bizonyos komfortzóna, amit el kell hagyni.

Lehetne neked is jó eredményed, jó kapcsolatod, jó alakod, de ezekben minden esetben rengeteg munka van.

2022. febr. 19. 06:19
 10/14 anonim ***** válasza:
76%

Nem jó helyre írtál, ha megértést vársz. Az itteniek zöme csak le fog szólni.

De, hogy válaszoljak is: ha annyira nagyon nem tudsz uralkodni a negatív éneden, ne legyél a csaj közelében. Ne beszélgess vele, ne kövesd facebook-on.

A másik, hogy amiben úgy érzed, nem megfelelő szinten àllsz, fektess energiát és időt, hogy változtathass rajtuk. Ne mindent azonnal akarj rendbehozni és ne lègy türelmetlen. Ez egy folyamat.

Közben pedig mindemellett kezdj el dolgozni az önbizalmadon. És, ha úgy érzed számodra nem megfelelő partner mellett vagy, akkor próbàlj vele kommunikálni/megoldást keresni, vagy váljanak el útjaitok.

Mindez nagy munka, de ki fog fizetődni, ha eléggé akarod és teszel érte. Sok sikert, ha számít, én drukkolok!

2022. febr. 19. 06:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!