Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi az ,hogy két ember között van kémia ?
Technikailag azt jelenti h a másik jelenléte, gondolata az endokrin rendszert ingerli-e annyira h a mellékvesék fokozott adrenalintermelése beinduljon, illetve a hipotalamuszban is kiválasztódik-e nagy mennyiségű oxitocin. Az endorfinok neurotranszmitterek, szintén a hipotalamuszban termelődnek, ezek felelősek az izgalmi állapotért, fájdalomcsillapitásért.
A pillangózást is az endorfinok okozzák, viszont itt a kortizol, mint stresszhormon is szerepet játszik. Ez a nagyon izgatott vagyok, boldog vagyok, de aggódok is egyszerre jelenség.
Ami pedig a szakitáshoz vezet, a pillangóhiány az az amikor a partner gondolata/jelenléte fokozott noradrenalin kiválasztódást okoz, ez az üss vagy fuss hatás felelőse is, illetve a szagát se birom jelenség okozója.
Ez nem tudományos, csak összeollóztam, de lehetne a szerelem, mint fogalomra egy tudományos disszertációt is alapozni ebben biztos vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!