Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Autista/Aspergeres srácnál hogyan lehet észrevenni a vonzódást a másik felé, mik a jelei?
Biztos vagyok benne, hogy tetszel neki.
Tegyél neki megjegyzéseket, pl hogy szép a mosolyod, vagy szép a szemed stb. Ebből ő neki is egyértelmű lesz hogy tetszik neked, hogy ha nem lett volna benne ő sem biztos.
Az lenne a cél hogy magától elhívjon randizni, de ha viszonozza a bókokat és mégsem hív el, hívd el te!
En ismerkedtem aspergeressel. Gondold at nagyon, hogy egy autista partner lenne-e a hozzadillo partner. Nem akarok negativ lenni, de sok aldozattal fog jarni a reszedrol.
Egyebkent a legjobb tanacs, hogy legyel vele nagyon-nagyon direkt, jeleket nem fogja venni, es keves az esely, hogy o fog kezdemenyezni. Neked kellesz. Ha keresi a tarsasagodat, akkor tuti kedvel o is!
4-essel egyetértek.
Van olyan, hogy egy autista igazából szerelmet táplál valaki iránt a szó neurotipikus értelmében?
Egy autista leírhatná egyszer, mit érez, ha szerelmes.
Ez ellentmondás, nem?
Az autistak is lehetnek ugyanugy szerelmesek sztem. Bar azon is elgondolkodtam, h nem csak platoi-e naluk, de passz. Ok is erzo emberilenyek, csupan mashogy van az agyuk huzalozva. Emiatt az elteres miatt viszont az autistakra jellemzo, hogy nem tudjak a komplexebb erzelmeiket ugy ertelmezni,mint egy neurotipikus. Es csak az lesz meg, hogy az erzes az jo vagy rossz. Nekem ezt meselte, akit ismertem. Ezenkivul az erzelmi erettseguk is lemaradott a neurotipikus kortarsaikhoz kepest, ahogy tapasztaltam.
A legnagyobb gond azzal van, hogy keptelenek a nonverbalis jeleket ertelmezni. Egy autizmus spektrumon mozgo ember keptelen lesz olvasni, ertelmezni a masik szemely erzelmeit. Ami egy patkapcsolatban oda vezet, hogy nem kepes az autista fel megfelelo erzelmi tamogatast nyujtani, kielegiteni az igenyrket. Mindent kerni kell toluk, el kell magyarazni, amire sztem eleg nyitottak es ezt komolyan veszik. Az autista szemely nem rosszat akar, vagy elhanyagolja a masikat, szimplan csak keptelen ertelmezni a masikat, h pl. hogyan erzi epp magat, hogy mondjuk epp rosszul erzi magat a masik, vagy kinosan stb. Empatikus beleerzokepesseg hianya. Keptelen vagy teljesen felreertelmezi a masikat.
Ezenfelul az aspergerhez mas mentalis zavarok is tarsulhatnak, ami csak neheziti a kapcsolatokat.
Tovabba egy parkapcsolatban az autista felnek nincs szuksege olyan sok talira a masikkal.
Egyebkent neten vannak erre subredditek, ahol sokan leirjak a tapasztalataikat az aspi-neuro kapcsolatban eltek/elok.
#6 ha eljutottal addig, h ondiagnosztizaltad magadat autizmussal, akkor szerintem jobb lenne hivatalosan is.
Mert igy a kerdesedre a valasz is nagyon mas lehet, megfogalmazasaban meg direktebb sokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!