Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért vonzódom ennyire erősen?
Van egy srác a munkahelyemen. Tavaly ilyenkor láttam először, illetve a főnököm akkor mutatott be egymásnak minket. Mindketten annyira zavarba jöttünk, hogy hihetetlen, kezet fogtunk, de csak én mondtam a nevemet, ő pl nem. Utána folyamatosan vele álmodtam, mintha egy régi ismerősöm lett volna, szerelmet vallott, stb. Hónapokig nem láttam, elfelejtettem, viszont 1 hónapja többet összefutok vele. Heti 3 napot van ott, ahol én. Egyetlenegyszer beszélgettünk, nagyon kedves volt, érdeklődő. Közös feladatunk volt akkor. Nem látok bele semmit, mert párja van, viszont én azóta képtelen vagyok nem rá gondolni. Folyamatosan azt a párbeszédet játszom le magamban újra és újra.
A legnagyobb bajom, hogy párom van, akit szeretek, de azt hiszem, már nem szerelemmel. Inkább kötődöm, 3 éve együtt vagyunk, de ismerjük egymást nagyon régóta. Fája az elvesztése. Lelkiismeret furdalásom van.
Mit tennétek a helyemben? Volt valaki hasonló helyzetben?
28 vagyok
10:
Értem, és egy részem hisz ebben a dologban. Csak ez közben egy szomorú dolog, hogy sokszor még az akarat se elég.

Azért ne nevezzük szerelemnek azt, hogy egyszer köszöntek meg beszéltek kb, és azóta róla álmodozik, ábrándozik valaki. Másrészt, önmagában egy vonzalom, de még a vad szerelem sem elég, hogy hosszútávon működjön egy kapcsolat.. A lángolás az évek alatt mindig enyhül, és bizony sokszor hiányozhat az új, az izgalom, a bizsergés. Akár a szerelem érzése is. Vagy más érzések, simán hogy a másik más, újdonságot ad stb.
Nincs egy ember, aki képes lenne mindezt megadni, kár ilyen illúziókat kergetni. Egy idő után ezek a fázisok minden kapcsolatban bárki mellett bekövetkeznek.
Én is voltam ilyen helyzetben. Szerintem ez az instant intenzív érzés már a legelső találkozástól eleve vmi idióta mély traumából ered.. És egyáltalán nem biztos, hogy működne a másikkal egy értelmes kapcsolat, sőt..
Nálunk évek után kezdtem látni, hogy a másik is vonzódik. Én is nagyon vágytam rá. De ahogy az évek alatt megismertem.., egyre messzebb került a éptől, amit az elején gondoltam. Mindezek ellenére mai napig vonzódom ha talákozunk, de épp ezért kerüljük egymást. Nem lehet a vonzalomra életet építeni, ha a másik közben nem kompatibilis veled.. Szerelem ide vagy oda, erős vágy, vonzalom dettó.. Pusztán érzelmekre eleve kevés önmagában életet tervezni, de tudom ez most sok ember nyomkodja majd a pirosat..
Bár meg tudnák cáfolni, hogy nem így van. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!