Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A mai világban miért becsülik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A mai világban miért becsülik alá a párkapcsolatok gyógyító erejét?

Figyelt kérdés
Miért ne lehetne egy párkapcsolat terapetikus, gyógyító? Miért kell előbb magukban rendet tenni, amikor társaslények vagyunk és igényeljük egy partner társaságát? Nem hiába éltünk évezredig közösségekben és most is így kéne élnünk szerintem.
2021. dec. 23. 11:27
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez igaz, hogy van a párkapcsolatoknak gyógyító ereje.

Csakhogy ha te pszichésen nem vagy rendben, és a saját "nyavalyádat" is még a párod nyakába "varrod" (vagy fordítva), abból szoktak kialakulni a mérgező kapcsolatok, aminek előbb vagy utóbb szakítás lesz a vége.

2021. dec. 23. 11:34
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Hát ja, 2 fajta vélemény van.

1. először magadat fogadd el, magadban tegyél rendet

2. egy társ, valakinek a szeretete, szerelme, a szex megváltoztat és rendben leszel

Barátokkal, családdal is jó elmenni kirándulni , nyaralni ,szórakozni, de nem ugyanaz mint mondjuk úgy most nyálasan, hogy a "szerelmünkkel" :)

Minden teljesen más érzés, az másfajta szeretet, másfajta erőt ad.

2021. dec. 23. 11:36
 3/21 A kérdező kommentje:
Milyenek azok az emberek akik pszichésen nincsenek rendbe? Feltudtok sorolni példákat? Csak kíváncsi vagyok, hogy engem jellemez e.
2021. dec. 23. 11:36
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Nárcisztikus személyiség zavar, anyuci pici fia, vagy esetleg kapcsolat függőség, amely során kapcsolatfüggő személy viselkedése egyszer erőszakos és manipulatív, máskor önmagát feladó és alárendelődő. Minden eszközzel igyekszik a másikat benntartani a kapcsolatban, és rávenni őt az általa helyesnek ítélt viselkedésre.
2021. dec. 23. 11:43
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Pszichésen nincsenek rendben:

- az összes valamilyen diagnosztizált (nem vélt) személyiségzavarban szenvedők.

- Társfüggők, kapcsolatfüggők.

Ezek olyan emberek akik képtelenek egyedül lenni, mindig figyelmet igényelnek, lógnak a másikon, nem lehet énidőd mellette, nem tudja értelmesen elfoglalni magát nélküled. Egyik kapcsolatból csak úgy lép ki, hogy rögtön ott van neki már másnap a másik, mert kóros módon fél a magánytól.

Vannak az energiavámpírok akik a te pozitív energiádból táplálkoznak (képletesen), ők meg mindig negatívak, csak sopánkodni, siránkozni tudnak!

Vannak még a kontrollmániások, akik minden lépésedet kontrollálják, mindig mindent ellenőrizni akarnak. Irányító típusok (ami nem lenne baj), de náluk ez már kóros mértékű.

Vannak még a bántalmazók (testi, lelki, verbális értelemben), de ezek a személyiségzavarosak körében találhatók.

Szóval ezért jobb ha két ember nem a másiktól várja, hogy az gyógyítsa meg!

#1 vagyok.

2021. dec. 23. 11:48
 6/21 A kérdező kommentje:
Állandóan azon gondolkozom, hogy a kapcsolatfüggősség szónak van e értelme, mert az ember alapjáraton kapcsolatfüggő és szeretetre vágyik, sőt az állatok is. Miért negatívnak van beállítva a kapcsolatfüggő szó, amikor ez se negatív, se pozitív, hanem egy alaptulajdonság? Nárcisztikussággal, anyuci pici fia, alá fölé rendelés tényleg probléma, de maga a párkapcsolatfüggés szerintem egy alaptulajdonság és engem ezért zavar a mai világnak ez a "légy boldog egyedül is" szellemisége, mert természetellenes és irritáló.
2021. dec. 23. 11:50
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
3. Nincs önálló, felnőtt, normális élete. Azok is jó példák amiket a 4-es írt, de még más bajok is jellemezhetik.
2021. dec. 23. 11:51
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

#6 Nem jól használod a kapcsolatfüggő szót. A kapcsolatfüggő ember nem szeretetre, hanem kapcsolatra vágyik GÖRCSÖSEN. Teljesen mindegy, hogy kap-e szeretet a kapcsolattól, csak legyen valamilyen kapcsolat és emiatt rendre mérgező kapcsolatokban sínylődik.

És igenis legyél képes boldog lenni egyedül is. Ez nem a "mai világ" szellemisége, hanem az alapvetően kiegyensúlyozott ember ismérve.

Ha te a kapcsolatodtól várod a lelki gyógyulást, kérdező, akkor nagyon sok pofon vár még rád. Jobb lenne először magadban rendet rakni, mielőtt komoly kapcsolat után nézel.

2021. dec. 23. 12:06
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

#6 A kapcsolatfüggés nem egy alaptulajdonság.

Az egy dolog, hogy szeretni és szeretve lenni, erre vágyik mindenki. Ez eddig OK.

De aki attól teszi függővé az életét, hogy kapcsolatban van e, az már betegség!

Pszichológusok szerint tudni kell egyedül is élni (nem ez lenne a cél), mert aki nincs rendben önmagával az egy kapcsolatban sem lesz rendben.

Gondolj bele, mi van akkor ha meghal a társad? Hányan maradnak egyedül, és ezt is tudni kell kezelni pszichésen. Vagy ma meghal a párom, holnap meg befekszek Pista mellé az ágyba, mert kapcsolatfüggő vagyok? Ez nagyon nincs rendben.

Az meg baromság amit az állatokról írtál, hogy ők is kapcsolatfüggők és szeretetre vágynak!

Az állatok ösztönlények, azt csinálják ami ösztönösen jön belőlük.

Esznek, isznak, szaporodnak. Ennyi.

#1 és #5 vagyok

2021. dec. 23. 12:07
 10/21 anonim ***** válasza:
93%
Mert ez a szememben nem gyógyító erő, hanem függőség és élősködés. Az az ember nem gyógyult meg, aki a párja nélkül ugyanúgy visszakerülne a porba.
2021. dec. 23. 12:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!