Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan van az a matematikai...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan van az a matematikai képlet, amivel ki lehet számolni az ideális korkülönbséget egy férfi és a női párja között?

Figyelt kérdés

2021. dec. 19. 11:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
64%

9. Egyébként mindenkinek üzenem, hogy ez a "férfi kora/2+7" képlet NEM AZ IDEÁLIS KORKÜLÖNBSÉG KÉPLETE, hanem az ALSÓ KORHATÁRÉ. Ez a "férfi kora/2+7" kb. azt jelenti, hogy mi a korkülönbség legteteje, amit még a társadalom egész nagy része elfogad, illetve mi az, aminél maximum (vagy minimum) érdemes valakinek reálisan nézelődnie.

Szóval a 36/2+7 = 25 nem azt jelenti, hogy egy 36 éves férfihez mindenképp 25 éves nő illik, hanem hogy egy ilyen párosítás esetén ezt a korkülönbséget a társadalom többsége még éppen el fogja fogadni, illetve ezek olyan reális határok, amiknél egy 36 éves férfi még jó eséllyel próbálkozhat (minimum 25 éves nőknél), vagy egy 25 éves nő még reálisan próbálkozhat komoly kapcsolatra (egy maximum 36 éves férfinál).

És igen, vannak és lehetnek ettől eltérések, ez csak egy ÁTLAGOT, KÁBÉT ad ki. Senki nem azt mondja erre kell mindent alapozni, de érdemes lehet ránézni a számokra, ha billeg valami.

2021. dec. 19. 13:32
 12/18 anonim ***** válasza:
68%
#11! Persze, akkor számold ki egy 60 éves férfinál. Tényleg tök normális, hogy 37 éves nője van? Nem, azt nem igazán tolerálja a társadalom. Nem csak az van, hogy nem ideális.
2021. dec. 19. 13:42
 13/18 anonim ***** válasza:
36%

12. Kérlek gondolkozz a reális kereteken belül. Ezek általában se a 10 évesekre, se a 60 évesekre nem vonatkoznak, hanem első sorban a felnőtt korú és azon belül ivarérett korban lévő emberekre. Durván a 18-50 körülieket értik alatta, persze a pontos korról lehet vitatkozni, de biztos nem 60.

Van egy ilyen ajánlás például a férfiaknak is magasság+súlyban, hogy kb. az az átlagos alkat, amikor a magasságod cm-ben mínusz 100 a súlyod kg-ban. Tehát ha egy 190 cm-es férfi 90 kg, vagy 170 cm-es férfi 70 kg kb. az felel meg az átlagos testalkatnak (ami se nem túl vékony, se nem túlsúlyos). De ezt is ép ésszel lehet érteni, hogy nem vonatkozik mindenkire, se a 140 centis, se a 210 centis emberekre, hanem csak kb. a 160-200 közöttiekre. Viszont ők teszik ki a társadalom többségét, hiába vannak 140 és 210 centi magas emberek is.

Ez most csak egy felesleges kötözködés volt részedről, hogy "De hát a 60 évesek...". Senki nem a 60 évesekre gondol, ahogy pl. a 10 évesekre sem, csak ezt te most beleerőlteted. Sőt a 100 évesekre sem vonatkozik ez a szabályka.

2021. dec. 19. 14:40
 14/18 anonim ***** válasza:

#13! Ja, bocs, nem tudtam, hogy ennyire irreális, hogy 60 évesnek is lehet társa, és "kötözködésből" számoltam a felnőtt lakosság kb.30 százalékával.Sajnos,

én sehol nem láttam a kérdésben, hogy kizárólag "ivarérett korban lévőkre" vonatkozik. (Mellesleg , ha már kötözködés, egy 60 éves férfi még "ivarérett".) 10 évesekről meg senki nem beszélt, mivel férfiról és nőről volt szó, nem gyerekekről. A 60 éves beletartozik ebbe a kategóriába, a 10 éves meg nem. 🤷🏼‍♀️

2021. dec. 19. 14:54
 15/18 anonim ***** válasza:

14. Csak azt mondom nem őszintén "aggódtál" a 60 évesekért, csak kötözködni akartál.

[link]

Az "ivarérett" szót pedig értsd úgy, hogy még lehet gyereke nagy eséllyel és akár családja is. Tudom, hogy ez biológiailag igaz lehet 60 évesekre, de ennyi erővel 13 évesekre is.

A statisztikai hivatalok és a tudomány az egész világon jellemzően a 18-50 (vagy 18-40) éves korosztályt számolják a nemzőképes korú emberek közé. Ezt nem én mondom, ez mindenhol így van.

2021. dec. 19. 15:25
 16/18 anonim ***** válasza:
Én senkiért nem aggódtam. Miért is kéne? Egy kapcsolat vagy működik, vagy nem, tök mindegy mit mond a statisztika. De mivel eleve te hangsúlyoztad ki, hogy az a képlet nem az ideális kapcsolatra vonatkozik, hanem arra, hogy a társadalom mennyit tolerál, én arra reagáltam. Nincs értelme a képletnek, mert bizonyos korkülönbség adott életkorban "tolerált", máskor pedig nem. Nem tudom, ezen miért hisztiztél be. Amúgy #6 is én voltam, azért is lepontoztak, pedig nem én készítettem felmérést. Világosan leírtam az álláspontom, nem statisztika alapján keresek társat, ha meg szeretek valakit és jó a kapcsolatunk, pont lesz.rom, hogy mások mit szólnak hozzá. Mindenkinek ezt tudom tanácsolni, statisztika nélkül.😉
2021. dec. 19. 16:52
 17/18 Dzsoki ***** válasza:
A 40,27,reális,az 50,32,az elmegy.Idő kérdése és a nő,hozzá fog öregedni a férfihez.
2021. dec. 19. 22:46
 18/18 anonim ***** válasza:

Dehogy fog hozzá öregedni, szarrá fogja csalni egy fiatal pasival :D

Egy 32 èvesnek egy 50 èves az apja lehetne, de 13 èv is rengeteg, amilyen ramaty állapotban vannak a magyar fèrfiak.

2021. dec. 19. 23:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!