Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mást nem nyomaszt ez az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mást nem nyomaszt ez az állandó önbizalommánia?

Figyelt kérdés

Azért gondoltam, mert állandóan visszatérő eleme az oldalnak. Ha hímnemű vagy, akkor bármi áron is legyen mindig elképesztő önbizalmad, lehengerlő fellépéssel és rettenetes férfiassággal. Ha mindezek nincsenek meg, nem érsz semmit. Ráadásul sokaknak ma ez azt jelenti, hogy a férfi legyen egy arrogáns, agresszív stílusú "ki ha én nem" ember. Ha kell, forduljon is ki önmagából, de minden áron legyen ilyen! Normális, szolid és kultúrált ember semmi esetre se, különben láthatatlan marad.

Mást nem nyomaszt ez az egész?

2021. nov. 5. 22:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
86%

Én úgy gondolom, van általános, mindenre kiterjedő önbizalom. Aki jó a munkájában, de nem hisz abban, hogy kell egy nőnek, annak nincs önbizalma, mert magát leétékeli. Az ilyenek az esetek többségében szerintem nem is igazán jó munkát végeznek, mert úgy állnak hozzá a munkához is, hogy korlátokat emelnek maguk közé.

Annyi mindenesetre következik abból, amit mondasz, hogy a csajozás egy más terület. Akinek nincs benne tapasztalata, annak az ismeretlenség miatt zavaró lehet. De, ha valóban van önbizalma, megtalálja a megoldást erre a gondra is.

2021. nov. 5. 23:57
 12/14 anonim ***** válasza:
79%

*leértékeli

A "nem is igazán jó munkát végeznek" kijelentésemen pedig nem a munka minőségét értettem, hanem a munkahelyet, esetleg a szakmát. Végezhet jó munkát, de lehet nem is azt csinálja, amit szeret, lehet nem ott dolgozik, ahol szívesebben dolgozna

2021. nov. 6. 00:00
 13/14 anonim ***** válasza:
88%

Létezik általános önbizalom, az mindennek az alapja.

Kell hozzá önismeret, de igazi. Nem "ilyen akarok lenni/ilyennek akarom, hogy lássanak". A valódi éned, a jó, a rossz, a semleges. Elfogadni azt, amit nem lehet megváltoztatni, pl. hogy introvertált/extrovertált vagy, dolgozni azon, amin lehet, mondjuk, hogy lusta vagy türelmetlen vagy. Aztán önazonosnak kell maradni.

A semleges tulajdonságokkal szokott gond lenni, mert azok egyéniek. Pl. az én egyik semleges tulajdonságom, hogy prűd vagyok. Ma (már tegnap) is cseszegettek itt emiatt, de nem izgat, mert ismerem magam, ez vagyok. Nem fogok elbizonytalanodni, hogy hmm, lehet ribisebbnek kéne lennem. És ez párkapcsolatban is előny, mert igen, lehet több pasit lehetne fogni, ha nyitottabb lennék, de az nem én vagyok. Az hazugság lenne. Ezért nem szoktam érteni a sok "ahhoz, hogy nőd/pasid legyen, ezeket csináld". És ha nem az vagy? Akkor innentől színház az életed?

Innen meg nem biztos, hogy komolyan vesznek, de tavaly karantén alatt elkezdtem nézni RuPaul-t Netflixen - az egyik legjobb döntésem volt, nagyon jó tanácsokat ad. Az egyik részben pl kifejtette, hogy az önbizalom nem olyan dolog, amit egyszer megszerzel, és onnantól megvan, hanem mindennap tenni kell érte. Mint mondjuk a nyelvtudás. Ha nem használod, elkopik. Vagy ha kipattintod magad, onnantól nem az van, hogy nem kell többet edzeni. Csak sokkal könnyebb folyamat fenntartani.

2021. nov. 6. 01:30
 14/14 anonim ***** válasza:
86%
A legtobben fogalzavarban vannak. Leirom a noi magazinok szintjen, hatha ugy megerted. Onbizalom az, ha teljes erteku emberkent tudsz tekinteni onmagadra. Kulsotol ez total fuggetlen. Rengetegszer talalkozni olyan emberrel, akire azt mondjak, hogy az elonytelen kulseje ellenere tele van onbizalommal. Ez is a felreertelmezes resze, mert a kulsohoz koti az onbizalom merteket. A masik a bekepzeltseg. Azokra hasznaljuk, akik olyan dolgot probalnak maguknak vindikalni, ami nincs a birtokukban, vagy eltulozza sajat kepesseget. Peldaul amikor valaki azt hiszi, hogy o milyen profi soffor, mert kezifekkel mekkorakat tud csapatni. Kozben pedig azt mondjak rola, hogy a bekepzeltsege az embereletbe fog kerulni hamarosan. Az arrogancia jelzot meg vegkepp felreertelmezik, mondjak boldog boldogtalanra, mert eros negativ tartalma van, de sok ember nem arrogans, akire ramondjak. Sokat segitene a kommunikacioban, ha nem velelmezett jelentes, megfelulertelmezett definicio szerint beszelgetnenek az emberek. Talan azok hasznaljak az esetek tobbsegeben jol, akik sokat olvasnak es szamtalan szituaciohoz tudjak kotni. A vegere pedig azert fontos az onbizalom mindket bem szamara, mert azok az emberek tudnak stabil kapcsolatot konnyen fenntartani, akiknek fejlett az onbizalmuk. Oket nem nagyon lehet kimozditani az egyensulyukbol, mert hamar visszaallnakbaz alaphelyzetukbe. Az ilyen embernek nincs megfelelesi kenyszere, sertegetesre sem reagal elesen, nem vag vissza, nem tudod negativ spiralba kergetni. Aki lepten nyomon a sajat komplexusaval kuzd, az osszecsuklik par szotol, ami betalal nala. Ezert aztan a leheto legzartabban viselkedik, bizalmatlan, szerepet jatszik, hogy palastolja a kishituseget.Az ilyen ember egy parkapcsolati katasztrofa, nem veletlenul keruli mindket nem.
2021. nov. 6. 04:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!