Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg ennyit számít az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg ennyit számít az anyagi különbség?

Figyelt kérdés

Ismerkedtem egy férfival. Okos, intelligens, humoros, jól néz ki.

Nagyon rossz körülmények közül származik, a mai napig küzd, bár dolgozik, nincs lakás, autó, jogsi, egy albérletben él harmadmagával.

Pár évvel vagyok fiatalabb, mint ő, szerencsés vagyok nagyon jó anyagi háttérrel rendelkezem, emiatt a szüleim ki tudtak taníttatni, van egy jó munkahelyem, saját lakás, autó.

A férfival minden rendben volt, a randik alkalmával még ő mondta, hogy úgy érzi, mintha lelkitársak lennénk, kémia, közös hang, minden megvolt. Órákig beszélgettünk mindenről.

Aztán feljött hozzám, meglátta, hogy élek és mondta, hogy zavarban van.

Megvacsoráztunk, néztünk egy filmet, itt aludt, másnap már nem írt.

Eltelt egy hét, ráírtam, hogy hogy van, és mondta, hogy ez az életszínvonal amin élek ő csak filmekben látta (pedig semmi extra, lidl-s tejet iszok a kávémhoz és nézem az akciókat minden héten, csak van egy hitel nélküli lakásom), és neki így nem, mert ő a férfi.

Nagyon bánt, mert engem nem érdekel, hogy honnan jött, milyen a családja, ő érdekel, de teljesen bezárkózott.

De közben azon gondolkodom, hogy ez lehet kifogás, más örülne, ennek.

Szóval szerintetek létezik a mai világban az anyagi különbség miatti "nem összejövés"?

2021. szept. 18. 14:21
 1/8 anonim ***** válasza:
73%
Aki nem bírja a kultursokkot azt békén kell hagyni. Így én is jártam szintén alulról. A barátnőm hozzám képest igencsak jól el volt eresztve, először elképedtem, aztán hozzászoktam, sőt magam is igyekeztem ezt a színvonalat felvenni. Aztán szétmentünk, de a minta megmaradt, most már jobb színvonalon élünk, mint akkor az a barátnőm. Szóval hatott rám ez a példa. Ha őrá nem hat, akkor sajna el kell elengedni. Azért még tennék egy kísérletet.
2021. szept. 18. 14:24
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
AKi arra hivatkozik, hogy azért nem bírja, hogy lakásod van, mert ő a férfi, azzal lettek volna még egyéb gondok is.
2021. szept. 18. 14:35
 3/8 anonim ***** válasza:
69%

"Szóval szerintetek létezik a mai világban az anyagi különbség miatti "nem összejövés"?"

Most trollkodsz, vagy egy barlangban élsz...vagy minden ismerősöd pénzes?

Szerinted a nők elfogadnak egy csóró palit? Persze...mind nyomja a "Nekem csak az intelligenciája miatt kell a diplomás férfi." dumát, de érdekes, 1000-ből 999 nem a könyvtáros, vagy a filozófia szakost választja, hanem a mérnök, IT, orvos,...kanit.

2021. szept. 18. 14:37
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

20 évesen összejöttem egy Balaton parti szórakozóhelyen egy lánnyal, nagyon jól indult minden. 18 éves volt, még középiskolába járt, mert egy ideig USA-ban éltek és honosítattni kellett a tanulmányait. Amikor megismerkedtünk nem volt jelen a pénz az életünkben, a barátjaival lakott egy kibérelt házban, semmi jele nem volt annak hogy milyen körülmények között él. Aztán szűk1 hónap múlva visszamentünk Budapestre és tudatosult bennem, hogy milyen körülmények között él, hova jár szórakozni és milyen vagyonosak a szülei.

Ezzel nem is lett volna probléma, de leányzó szeretett költeni, bármilyen szórakozóhelyre mentünk első dolgom volt hogy néztem az árakat milyen drága, gyakorlatilag soha nem jöttünk ki 10000 számla alatt és ez 2000 évek elején volt. Egyetemre jártam, volt minimális ösztöndíjam és némi megtakarításom amit kb 1 hónap alatt elköltöttünk, nem tudtam tovább finanszírozni az életvitelét. Egyszer úgy jártunk, hogy a kedvenc szórakozóhelyünkön nem tudtam kifizetni a számlát, nála sem volt elég pénz, így otthagytam az órámat. Hazavittem a lányt,majd elmentem a bátyámhoz, aki adott nekem kölcsön, majd vissza a bárba, szerencsére nem volt balhé belőle. Nagyon szarul aludtam aznap éjszaka, azon töprengtem magamban, hogy miért történik ez velem? 2 napig nem találkoztunk, de telefonon beszéltünk, elmondtam a lánynak hogy ez a helyzet nagyon kellemetlen volt számomra és nem szeretném ha még egyszer megismétlődne. Pénteken este mentem a barátnőmért és anyja nyitott ajtót, még a fürdőben készülődött. Az anyja rákérdezett, hogy pontosan mi történt szerda este, elmondtam és látta rajtam hogy megviselt. Azt mondta, hogy nem először fordult elő ilyen a lányával, éppen ezért csináltatott egy bankkártyát és azt nekem adja hogy arról fizessem a számlát, mindig tölt fel majd rá pénzt. Aznap este elbúcsúztam a leányzótól és nem néztem vissza.

Bár én sokkal fiatalabb voltam mint a kérdező udvarlója, de megértem a férfit. Valószínűleg úgy gondolja, hogy az eltérő életszínvonal és életvitel miatt nem lenne harmonikus a kapcsolat, inkább kihátrál és keres olyan partnert aki mellett van önbizalma. Te kérdező valószínűleg semmit nem hibáztál, egyszerűen más közegben nőtettek fel, ami számodra természetes és alapvető az a másik félnek egyáltalán nem az. Persze a férfi is lehetne okosabb, hogy elfogadja azt a lehetőséget amit te ingyen felajánlasz neki, de ha azt nem saját kezével teremti elő, akkor azt nem tudja értékelni.

2021. szept. 18. 14:48
 5/8 anonim ***** válasza:
67%

Ha dolgozik de egy 120ezres jogsit nem tudott összeszedni az fura. sot,

Ma Magyarországon 300ezer forintot meg lehet fizikai segedmunkaval keresni. Tudás nem kell hozzá.

Ebből egy albérletet is fenn lehet tartani. Szóval okos lenne ?

2021. szept. 18. 15:08
 6/8 anonim ***** válasza:

Az exem 2 szakvizsgás orvos maganklinikán. Kb 1 M a havi fizu, évvégén 2-3 M prémium.

Én középvezető egy állami cégnèl havi 300e. Kúlön kasszàn vagyunk.

Állandó viták voltak. Hova menjünk nyaralni? Milyen üzletben vásároljunk? Milyen minőséget? Hova menjünk étterembe?

A nagy anyagi különbsèg váláshoz vezetett.

2021. szept. 18. 15:49
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem az anyagiakra értette.

Ízlés, tisztaság, szépség, stb.

2021. szept. 18. 16:59
 8/8 anonim ***** válasza:

Még az is érződik valakin és a környezetén, tehát azon, ahogy saját magával bánik, hogy ő kicsoda a családban. Nem tudom, hogy egyszem gyerek, egyszem unoka vagy-e, vagy van testvéred, de attól még lehetsz a felmenőidnek szemefénye, akinek a mindenmegvan-dolog elsősorban nem a magas anyagi nívóban mutatkozik meg. Akinek ez megvan, ami neked, az nem ismeri azt, amikor valakinek ez nincs, és nehéz rájönni, miről lehet szó. De van sok értékes dolgod, ami neki nincs, és érzi, hogy ... esetleg fájdalmat érez emiatt.

Érted, az egy sokgenerációs életvitel eredménye, hogy valaki hogy lakik, nem az anyagi vetületéről van szó.

2021. szept. 18. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!