Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nőknek könnyebb külföldivel párkapcsolatot kialakítani?
Én azt figyeltem meg saját ismerősi körömben, hogy inkább nőknek lett külföldi párjuk. A férfiak mintha jobban ragaszkodnak a magyar identitáshoz, kevésbé tudnak alkalmazkodni idegen szokásokhoz. Sokan a nyugati nők emancipátságát és főzési tudományát is kritizálják.
Mennyivel nehezebb egy ilyen vegyes kapcsolatot működtetni, mint egy homogént?
Itt nem identitásról és alkalmazkodásról van szó, hanem egy nyugat-európai nő nem fog Magyarországra költözni, a féri pedig hátrányban van karrierépítésben, hacsak nem valami jól eladható szakmája, végzettsége van és folyékonyan beszéli a nyelvet. A nőnek meg nem előny egy "bevándárlóval" összejönni. Kelet-európai nőknéál már nagyobb az esélyük a magyar pasiknak.
AKi meg az emancipáltságot és főzési tudományt kritizálja, az nézzen magába, hogy miért is érdemelne előnyt bármiben is, csak mert farka van.
Hát ha egy magyar férfi azt várja el, hogy a felesége munka mellett (merthogy eltartani egy nőt? Ugyanmár, eszükbe sem jutna), még főzzön és gyereket is neveljen, akkor igen, a nyugati nőket ennyire nem lehet hülyére venni.
Nekem is külföldi párom van és nem is lennék többé magyarral.
A nők eggyel nyugatibb, a férfiak eggyel keletibb nőkre buknak :D
Az olaszokra buknak (kreol bőrű = szoli nélkül is szexi) az itteni nők, az itteniekre a kelet európaiak, a kelet európaiakra az oroszok, rájuk az arabok, az arabokra meg... ismét a magyarok 🤣🤣
Viccet félretéve, van ebben valami.
Nekem külföldi párom van, de mivel külföldön élek már évek óta ez annyira nem meglepő. Sose érdekelt különösebben Magyarország és a magyar kultúra, így mindig elvágytam. Az alapképzés alatt kerültem is az ismerkedést, mert tudtam, hogy úgyis külföldre megyek, amint megvan, felesleges belemenni egy olyan kapcsolatba, ami halálra van ítélve.
A magam nevében ennyit tudok írni. Biztos sok nőnél (érthetően) tényező, amit te is írtál, de számomra fontosabb volt, hogy olyan kultúrkörből jöjjön, amit én is ismerek és szeretek. Semmilyen problémánk nincs egyébként abból, hogy más nemzetiségűek vagyunk, sőt a párom szülei is más-más nemzetiségűek, így hozzá van szokva, hogy több kultúrkör tartozik az életéhez. Ehhez még hozzájön, hogy szeretünk utazni és hogy a baráti köreink is elég vegyesek.
26/N
Én is éltem amúgy nyugaton és jól éreztem magam, mert megbecsültek az ottaniak, tanultam tőlük sok mindent az élethez való hozzáállásról, mások elfogadásáról, munka- magánélet egyensúlyáról.
Viszont úgy éreztem párkapcsolat mégis inkább magyar nővel szeretnék, jobban át tudom adni a gondolataim, árnyaltabb finomságokat is, emellett érdekel a magyar kultúra is. Szóval én így állok hozzá, de teljesen elfogadom, ha valaki másképp gondolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!