Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyik a rosszabb? Alkohol vagy fű?
Párkapcsolatban. Az egyik csinálja mind2 t a másik nem.
Melyik hulyit jobban?
3.
A barátnőm párja nem butult el, szív minden nap, dolgozik is, kint éltek Svájcban. Attól eltekintve, hogy havonta többszázezret vett el a családjától, ha épp nem tudott aznap szívni, jól elverte a barátnőmet, utolsó alkalommal, felismerhetetlenre verte a fejét, akkor jött haza a barátnőm a kislányával. Szóval az sem igaz, hogy a fű nem nyomorít meg egy családot.
Hát azért nem mindegy mirőp beszélünk.
Ha az ember egy hónapba párszor beül a barátaival valahova fröccsözni/sörözni/ki ki mit iszik vagy ha elmegy bulizni vagy házibuliba összejövetelre és kicsit spicces lesz, azzal szerintem nincs baj.
Ha rendszeresen leissza magát a sárga földig vagy otthon rendszeresen sokat iszik, na az gáz.
Én sose füveztem, sose vonzott, de tudom hogy attól hogy valaki az életében néha-néha csinálja kicsit attól se lesz baja.
A füvezéssel nekem csak az a bajom hogy nagyon könnyű rossz társaságba keveredni általa és onnan meg könnyű a kábítószerezésbe belekeveredni.
Egy ismerősöm járt így. Az ember által (aki szerezte neki), elég rossz (drogos és emellé veszélyes) társaságba keveredett.
Szóval, talán az alkohol egy fokkal jobb, de nem önmaga miatt, hanem mert az áltql hogy lemész a boltba egy sörér, még nem jutsz rossz társaságba.
De az alkoholizmus is szörnyű.
Ezt így nem lehet megmondani, mert:
- nem tudjuk, milyen gyakoriságra gondolsz
- nem tudjuk, hogy bármelyikre ráfüggött-e az illető, tehát nem érzi jól magát, ha nem juthat hozzá
- nem tudjuk, melyik szernek az adott emberre milyen hatása van
Én pl. általánosságban azt látom, hogy nagy ritkán elfogyasztani egy pohár alkoholt sokkal kulturáltabban lehet, mint ugyanilyen gyakorisággal elfogyasztani egy spanglit, viszont a nagyon sok alkoholfogyasztásnak durvább következményei vannak általában, mint fordítva (pl. nem fűtúlfogyasztás után szokták egyes férfiak félholtra verni a nőjüket otthon). De mindenkinek a szervezete másképp reagál rájuk - pl. van, akinek a fű az kapudrog a durvább szerek felé, van, aki meg csak vigyorog tőle egyet, vagy mondjuk fájdalomcsillapítónak használja. Ugyanígy, ha vki néha kicsit betütükél, nem mindegy, hogy ez abban mutatkozik meg, hogy hülyén vihog, butaságokat beszél, "nagyonszereti" a másikat... vagy esetleg akkor öngyilkos hajlamai támadnak, vagy agresszív lesz, beleköt másokba, szexuálisan zaklat másokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!