Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek amikor egy anyuka...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek amikor egy anyuka is retteg a bántalmazó apától és ez életre sebet ejtett huszonéves gyerekeikben is, akkor az anyuka felelős vagy sem?

Figyelt kérdés
Súlyosan nárcisztikus férj, halom gyerek, rengeteg félelem, és a mai napig anyuka nem lépett ki.
2021. aug. 9. 12:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
#10 Senki nem állította, hogy nem felelős, a kérdés az volt, az anya hibája-e, hogy benne maradt ebben és sorra szülte a gyerekeket. Erre írtuk, hogy ő is áldozat, de az ő felelőssége is. Ha valaki bántja a gyerekemet, elmenekülök abból a helyzetből, akkor is, ha csak anyaotthonba tudok menni. De anyaként a gyerekem az első. Viszont tudom azt hogy aki lelkileg sérült, annak ez nem egyértelmű. A férfi egyértelműen féreg, de egy nárcisztikus ezt sosem látja be magáról és sosem ismeri be a hibáját, tehát a jogos kérdés, hogy hol volt és mit csinált a nem nárcisztikus szülő.
2021. aug. 9. 13:13
 12/16 anonim ***** válasza:
10-es Hogyne lenne felelős, abban nincs kérdés. De a gyerekek anyuka nélkül nem tudtak elmenekülni a helyzetből, neki kellett volna lépnie.
2021. aug. 9. 13:14
 13/16 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem részben hibás, de elhanyagolható a felelőssége a dologban. Olyan, mintha rosszul lenne egy ételtől, de nem biztos benne teljesen, hogy attól, és végignézi, ahogy másik is esznek belőle. Sejti mi van, de úgy érzi nem is olyan nagy a baj(hisz van, akik belehalnak ételmérgezésbe, neki csak a hasa megy és hányingere van), meg nem is biztos, hogy mitől van rosszul, csak sejti..

Szerintem áldozatot nem lehet hibáztatni a szorult helyzetében, amiért nem segít érdemben a többi áldozatnak csak azért, mert ő idősebb..

Szerintem aki valóban súlyos manipulatív rohadékkal találkozik, az annyira leépül belül, hogy esélye sincs racionális döntéseket hozni, mintha hiányozna a fél lába a futáshoz.. te meg csak cseszegetni tudod, hogy magának köszönheti, ő lépett a medvecsapdába, jobban kellett volna figyelnie, mi bújik meg az avarban és gondolni rá, hogy ordítson a többieknek is, hogy lehet még, ahelyett, hogy a saját lába elvesztése miatti sokkban van..

Ezt nem lehet, szerintem a legtöbben elvéreznénk. Ilyen esetben az állami hálónak(külső embernek) kell kiszedni az összes szenvedőt a helyzetből. Azt is, aki a "saját hibájából" szenved, meg azt is, aki nem a saját hibájából szenved.

Külső ember tisztán lát(minél távolabb van a helyzettől), szerintem ha valakinek, hát az ő felelősségük. Oda kellene figyelnie az állami szociális hálónak ilyesmire, dehát az embereket önmaguktól megvédeni.. nem lehet kiirtani minden gazt, nem maradnának ártatlan emberek az országban..

Na szóval, áldozathibáztatás helyett(mert ő az, ha jól értem, te meg nem) inkább tegyél valamit..

2021. aug. 9. 13:16
 14/16 anonim ***** válasza:
0%
Lenne lehetősége szólni az illetékeseknek, hogy gond van, viszont ez habitustól is függ.
2021. aug. 9. 13:19
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Általában azok hunyászkodnak meg bántalmazo kapcsolatban akiket eleve így neveltek. Meghunyaszkodásra.

Lelki sérult emberek lesznek áldozatok is és bántalmazok is. Mindketto gyerekkorában sérult.

A kulonbség csak az koztuk hogy az egyik copyzta a szemét szülőket, a másik pedig megtört.

Felnőtten valahogy meg minden hülye egymásra talál.

2021. aug. 9. 14:05
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Lenne, de ha pszichés terrorban él, képtelen rá. Mondom, képzeld el úgy, hiányzik a lába és azt várod, hogy majd elszalad segítségért és másokat is támogat, mikor most szakadt le a lába.. Ilyenre csak százezerből egy ember képes..

Teljesen érthető, hogy egyik áldozat nem képes megmenteni a többi áldozatot..

Szívás, de muszáj kívülről segítséget kapniuk, valakit, aki ellátja a sérülést, hogy képes legyen féllábon elbicegni segítségért..

2021. aug. 9. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!