Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek amikor egy anyuka is retteg a bántalmazó apától és ez életre sebet ejtett huszonéves gyerekeikben is, akkor az anyuka felelős vagy sem?
Szerintem részben hibás, de elhanyagolható a felelőssége a dologban. Olyan, mintha rosszul lenne egy ételtől, de nem biztos benne teljesen, hogy attól, és végignézi, ahogy másik is esznek belőle. Sejti mi van, de úgy érzi nem is olyan nagy a baj(hisz van, akik belehalnak ételmérgezésbe, neki csak a hasa megy és hányingere van), meg nem is biztos, hogy mitől van rosszul, csak sejti..
Szerintem áldozatot nem lehet hibáztatni a szorult helyzetében, amiért nem segít érdemben a többi áldozatnak csak azért, mert ő idősebb..
Szerintem aki valóban súlyos manipulatív rohadékkal találkozik, az annyira leépül belül, hogy esélye sincs racionális döntéseket hozni, mintha hiányozna a fél lába a futáshoz.. te meg csak cseszegetni tudod, hogy magának köszönheti, ő lépett a medvecsapdába, jobban kellett volna figyelnie, mi bújik meg az avarban és gondolni rá, hogy ordítson a többieknek is, hogy lehet még, ahelyett, hogy a saját lába elvesztése miatti sokkban van..
Ezt nem lehet, szerintem a legtöbben elvéreznénk. Ilyen esetben az állami hálónak(külső embernek) kell kiszedni az összes szenvedőt a helyzetből. Azt is, aki a "saját hibájából" szenved, meg azt is, aki nem a saját hibájából szenved.
Külső ember tisztán lát(minél távolabb van a helyzettől), szerintem ha valakinek, hát az ő felelősségük. Oda kellene figyelnie az állami szociális hálónak ilyesmire, dehát az embereket önmaguktól megvédeni.. nem lehet kiirtani minden gazt, nem maradnának ártatlan emberek az országban..
Na szóval, áldozathibáztatás helyett(mert ő az, ha jól értem, te meg nem) inkább tegyél valamit..
Általában azok hunyászkodnak meg bántalmazo kapcsolatban akiket eleve így neveltek. Meghunyaszkodásra.
Lelki sérult emberek lesznek áldozatok is és bántalmazok is. Mindketto gyerekkorában sérult.
A kulonbség csak az koztuk hogy az egyik copyzta a szemét szülőket, a másik pedig megtört.
Felnőtten valahogy meg minden hülye egymásra talál.
Lenne, de ha pszichés terrorban él, képtelen rá. Mondom, képzeld el úgy, hiányzik a lába és azt várod, hogy majd elszalad segítségért és másokat is támogat, mikor most szakadt le a lába.. Ilyenre csak százezerből egy ember képes..
Teljesen érthető, hogy egyik áldozat nem képes megmenteni a többi áldozatot..
Szívás, de muszáj kívülről segítséget kapniuk, valakit, aki ellátja a sérülést, hogy képes legyen féllábon elbicegni segítségért..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!