Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kezdőtőke nélkül induló fiatal nők, ti is nehezen élitek ezt meg? Akaratlanul is függeni a férfitól?
Én 25 éves vagyok,a szüleim sajnos semmivel nem tudtak támogatni ( és ezt most szó szerint értem, mert legtöbbször aki ezt mondja, annak jutott pár ezer vagy százezer forint, esetleg egy kis lejáró lakáskassza,amit kiskorában a szülei nyitottak) viszont nekem a 0 Ft-al, nulla albi és lakhatástámogatással és a nagy szegénységből jövéssel nem sok minden esélyem van, legalábbis az elején. Saját ingatlanom sosem lehet, hitelképes is csak sok év munka után leszek ( de akkor már legalább 30 leszek) és amikor összeköltözésre kerül a sor én csak egy apró putris szobát tudok megfizetni.
Sokan vagyunk testvérek, egyikünket sem tudják támogatni, és most fejeztem be az egyetemet.
Szerintem ha egyetemet végeztél, már több lehetőséged van mint nekem volt, jobb kereseti lehetőség vár rád, és abszolút nem értem ez miért egyenlő a csóró, nincstelen élettel 🤷♀️
Nekem nincs testvérem, apám elhagyott, alkoholista, anyám világ életében egy kocsmában dolgozott. 11.ben hagytam ott a sulit mert fontosabb volt nekem a bulik meg a haverok. Szakma nélkül indultam el. Pultosnak mentem egy kocsmába dolgozni 18 évesen és kocsmákban is dolgoztam 24 éves koromig. Közben elvégeztem egy munkaügyi által támogatott eladói szakmát hogy megis legyen valamim. 24 évesen kezdtem egy gyárban dolgozni, nettó 190ért. A 3.hónap után már bérelni tudtam magamnak egy garzon lakást. A kaució miatt sajna volt 1 kemény hónapom mikor a kaján is spóroltam. De utána hogy beköltöztem teljesen rendben volt az életem.
190ből simán megéltem. Soha nem szorultam segítségre és nekem meg sem fordult a fejemben hogy esetleg ciki lenne hogy garzonban élek vagy gyárban dolgozom 🤷♀️ egyedül éltem, bulizni jártam, szórakozni, volt párom aki a garzonba költözött hozzám, nyáron a gyári meló mellett néha elmentem beugrósnak pultozni.. Semmi nehézséget vagy problémát nem éreztem. Persze hozzáállás kérdése az egész meg hogy kinek mi az igénye 🤷♀️
Azóta a gyárban feljebb léptem, 250et keresek, most már 1,5 szobás lakást bérlek de most már a párommal közösen.
Minden csak azon múlik ki hogy áll a dolgokhoz és ki mennyire talpraesett.
29/N
Már rég dolgoznod kellett volna diákként és spórolni. (Jah, olyan szakon voltál, ahol nem volt időd, még gyakorlatra sem).
Most azt tudod tenni, hogy amíg otthon laksz, a fizetésedből csak annyit költesz, amennyit le kell adnod otthon, illetve életbe vágóan fontos megvenned. A többit félrerakod, és ha oda kerülsz, hogy a pároddal összeköltözz, már lesz pénzed a kaució felére.
Próbálj spórolni, aztán akkor 30 éves korodban tudsz/tudtok majd hitelt felvenni.
Máshogy sajnos esélytelen.
Köszönöm a válaszokat!:)
De, sajnos "tanár" vagy hasonló kategória, tudom, hogy szégyen ma Magyarországon annak lenni, német-spanyol tanár lettem, ami 6 év egyetemi képzés volt, azért nem dolgoztam még , mert emellett tényleg nem volt idő( 13as válaszoló). Viszont szeretnék magánvállalkozást létrehozni ebből, meg nem gondolom azért olyan szégyenteljes szakma lenne, mert már azért sokat magántanítgattam, abból tudok most albiban lenni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!