Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudnám rávenni a menyasszonyom, hogy legyen háziasabb?
Nem szeret házimunkát végezni. Persze, ki szeret, én sem szeretek de megcsinálom, ha látom, hogy sok a mosatlan elmosogatok, ha sok a szennyes kimosok, kiteregetek. Neki viszont mondanom kell, hogy most milyen házimunkát csináljon, akkor nagy nehezen megcsinálja, néha veszekedés árán.
Magától soha nem jut eszébe, hogy nekiálljon. Egyedül mosni szokott önállóan, viszont ott is gyakran összemossa a ruhákat, a sötétekkel pár piros és világosszürke ruhadarabot is mos színfogóval. Hiába mondom neki, hogy ne úgy mossa nem is érdekli.
Hogyan lehetne ezen változtatni?
Nem is láttad előtte se, hogy milyen a környezete, ahonnan jön? Hogy kosz van a szobájában stb?
Ne add fel azért a reményt, fiatalabb koromban 25 évesen kb. én is ilyen voltam, aztán lettem csak nagyon alapos és igényes a házimunkában.
De ha nagyon nem tudsz ezzel együtt élni, akkor szakíts vele. Erre jó az összeköltözés, tulajdonképpen ez a célja, lakva ismered meg a másikat.
A szennyest én sem szoktam szétválogatni. Ami összegyűlt előző napról, az reggel megy a mosógépbe. Eddig sosem volt mosási balesetem. Ezen szerintem nem érdemes drámázni, pláne, ha színfogót is használ.
Amúgy én is rendetlen vagyok, amíg a szüleimmel éltem, semmilyen házimunkát nem csináltam. Anyának nem volt türelme se tanítani, se kivárni az első esetlen próbálkozásokat, inkább megcsinált mindent ő. Így gőzöm sem volt a háztartásról, amikor összeköltöztem a barátommal.
Nekem a napi rutin segít. Alakítsatok ki szokásokat. Olyan apróságok pl.hogy mindent azonnal elpakoltok, amit nem használtok. A használt felületeket (konyhapult, csap, zuhanykabin) azonnal töröljétek át magatok után. Így nem tud kialakulni akkora kosz, káosz, aminek már nehezetekre esik nekiállni.
Ha a menyasszonyod erre nem vevő, megsértődik, ha figyelmezteted, akkor el kell gondolkodni a kapcsolat jövőjén. A háziasságot nem minden lány szívja magába az anyatejjel, de egy abszolút tanulható, fejleszthető képesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!