Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám rávenni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudnám rávenni a menyasszonyom, hogy legyen háziasabb?

Figyelt kérdés

Nem szeret házimunkát végezni. Persze, ki szeret, én sem szeretek de megcsinálom, ha látom, hogy sok a mosatlan elmosogatok, ha sok a szennyes kimosok, kiteregetek. Neki viszont mondanom kell, hogy most milyen házimunkát csináljon, akkor nagy nehezen megcsinálja, néha veszekedés árán.

Magától soha nem jut eszébe, hogy nekiálljon. Egyedül mosni szokott önállóan, viszont ott is gyakran összemossa a ruhákat, a sötétekkel pár piros és világosszürke ruhadarabot is mos színfogóval. Hiába mondom neki, hogy ne úgy mossa nem is érdekli.

Hogyan lehetne ezen változtatni?

2021. márc. 11. 17:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy, és később ez rosszabb lesz!
2021. márc. 11. 17:46
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha eddig nem sikerült, nagy eséllyel ezután se fog hirtelen megváltozni. Ha még azt nem próbáltátok, akkor esetleg csináljátok úgy, hogy felosztjátok kinek mi a feladata és azt heti hányszor kéne megcsinálni. Keressetek olyan opciót, amit mindketten el tudok fogadni. Viszont ha így se hajlandó megcsinálni, akkor már tényleg nem tudsz mit csinálni. Vagy elfogadod így vagy szakítasz.
2021. márc. 11. 17:50
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ez pont fordítva van, én nőként nagyon házias vagyok, a párom pedig nem sok mindent csinál, mert nem lehet rábízni. A koszt nem látja, tehát takarítani nem tud/nem akar, kiviszi a szemetet meg ilyenek, de amúgy nem nagy segítség otthon. Én ezt úgy oldottam meg, hogy megmondtam neki, hogy nem vagyok a cselédje és ha nem hajlandó hozzányúlni semmihez, akkor hívok egy takarítónőt, mert én egyedül biztos nem fogok mindent megcsinálni. Azóta jár hozzánk valaki, én csak mosok-vasalok, párom elintézi a többi apróságot, van egy csomó időnk egymásra és mindenki boldog. Felesben fizetjük.
2021. márc. 11. 17:51
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyire lusta a házi munkához akkor miért jegyezted el?
2021. márc. 11. 18:01
 5/15 A kérdező kommentje:
Akkor még nem éltünk együtt, így nem tudtam, hogy van ez a rossz tulajdonsága.
2021. márc. 11. 18:02
 6/15 anonim ***** válasza:
78%
Kétféle ember létezik. A rendszerető és a rendetlen. Persze ezeknek vannak fokozatai, de alapvetően ez a két típus sosem fog egymással békésen együtt élni, és felnőttként már nem is nagyon változnak. Én nagyon szeretek takarítani, heti 2x porszívózok, minden nap elmosogatok, hétvégente fürdőszoba-takarítás stb. Szeretem, ha tisztaság van otthon, kellemes illatok, jó érzés legyen otthon lenni. Munka után fáradtan is kikapcsol a takarítás, nem teher. Épp ezért én párkeresésnél is szem előtt tartom, hogy a párom is ilyen legyen, mert megőrülök a rendetlenségtől. Tehát vagy elfogadod ilyennek a menyasszonyodat, vagy keresel egy rendszeretőbb lányt.
2021. márc. 11. 18:25
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Megszoksz vagy megszöksz. Később rosszabb lesz, főleg ha lesznek gyerekek.
2021. márc. 11. 18:25
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem is láttad előtte se, hogy milyen a környezete, ahonnan jön? Hogy kosz van a szobájában stb?

Ne add fel azért a reményt, fiatalabb koromban 25 évesen kb. én is ilyen voltam, aztán lettem csak nagyon alapos és igényes a házimunkában.

De ha nagyon nem tudsz ezzel együtt élni, akkor szakíts vele. Erre jó az összeköltözés, tulajdonképpen ez a célja, lakva ismered meg a másikat.

2021. márc. 11. 18:26
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
#5 elég nagy butaság volt együttélés előtt eljegyezni😅
2021. márc. 11. 18:26
 10/15 anonim ***** válasza:
74%

A szennyest én sem szoktam szétválogatni. Ami összegyűlt előző napról, az reggel megy a mosógépbe. Eddig sosem volt mosási balesetem. Ezen szerintem nem érdemes drámázni, pláne, ha színfogót is használ.

Amúgy én is rendetlen vagyok, amíg a szüleimmel éltem, semmilyen házimunkát nem csináltam. Anyának nem volt türelme se tanítani, se kivárni az első esetlen próbálkozásokat, inkább megcsinált mindent ő. Így gőzöm sem volt a háztartásról, amikor összeköltöztem a barátommal.

Nekem a napi rutin segít. Alakítsatok ki szokásokat. Olyan apróságok pl.hogy mindent azonnal elpakoltok, amit nem használtok. A használt felületeket (konyhapult, csap, zuhanykabin) azonnal töröljétek át magatok után. Így nem tud kialakulni akkora kosz, káosz, aminek már nehezetekre esik nekiállni.

Ha a menyasszonyod erre nem vevő, megsértődik, ha figyelmezteted, akkor el kell gondolkodni a kapcsolat jövőjén. A háziasságot nem minden lány szívja magába az anyatejjel, de egy abszolút tanulható, fejleszthető képesség.

2021. márc. 11. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!