Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Erre hogyan reagálnátok? vagyok a hibás vagy sem?
Sziasztok! Megpróbálom rövidre fogni. 5 éves kapcsolatban élek nevezzük Zs-nek.
Nyáron egyik szórakozóhelyen összefutottam (nem megbeszélt találka volt,csak egy helyen voltunk) egy volt osztálytársammal nevezzük L-nek,aki utána irogatni kezdett nekem. Amit én lehet,hogy naívan,de szimplán baráti közeledésnek vettem.
ZS erről tudott. A telefonom sosem volt titok előtte.
Szóval nem olyan régen ismét találkoztunk L-el egy közös ismerősnél,ahol bemutattam neki a páromat is,sőt ő neki is ott volt a barátnője.
Ezután L olyanokat írt nekem,hogy nem tud kiverni a fejéből,bármit megtenne értem, hagyjam el érte a Zs-t stb...
Elsőre azt hittem viccel,de mikor rájöttem,hogy nem akkor határozottan kértem,hogy fejezze ezt be.
Nem tette,azután szexuális tartalmú megjegyzéseket is tett,pedig sohasem volt köztünk semmi. Ezt a részét már nem mondtam el a Zs-nek,mert féltem a reakciójától. NA EBBEN hibáztam!
Dilemmáztam,hogy tiltsam-e vagy sem,kellemetlen,mert van közös ismerősünk,valószínűleg elkerülhetetlen hogy valahol összefussunk.
Szóval a Zs egyik nap megkérdezte,hogy L leállt-e már. Mondtam,hogy nem. Elkérte a telefonomat,megnézte,majd nekem esett,hogy miért titkolózok. Hogy biztosan küldtem neki jeleket,mert szerinte ilyet egy férfi csak úgy nem írkál. És,hogy miért hazudtam neki?
Elkérte a telefonomat ismét,majd arról felhívta L-t és kérte a barátnőjét is a telefonhoz. Végül kihangosítva 4-en beszéltünk. Ahol Zs kérdőre vonta L-t,hogy ugyan mégis mi történt köztünk. L még azt is letagadta a telefonba amiket írt. Pedig Zs mondta neki,hogy mindent elolvasott. Végül a barátnője kiborult és letették.
Azóta Zs megbékélt,de nekem borzasztó rosszul esik,hogy ekkora cirkuszt kellett csinálni az egészből,hogy nem bízik bennem,pedig az elejétől kezdve tudott róla. És,mint írtam sosem titkoltam előtte a telefonom tartalmát.
Azt mondta ha nem lennének a mostani korlátozások akkor valószínűleg elment volna és jól meg is veri!
Szerintetek igaza volt?
Jogosan érzem rosszul magam vagy túlreagálom?
Köszi a válaszokat
Én/28 , Zs/34
Mindketten hibáztatok.
Te itt hibaztad el, hogy hagytad hogy idáig fajuljon. Sose értettem (nőként se) hogy minek kell ebbe belevonni a párod, miert nem tudod TE egyedül lerendezni. Nem azt mondom hogy titkold csak hogy oldd meg magadtól.
El kellett volna mondanod jogy ezt és ezt írta, DE NE avarkozton bele, TE megoldod és tiltod mindenhonnan.
Ő ott hibás hogy túlreagálja és nem hagyta rad. Nem mondom hogy legyen papucs ember, de nem kell túllőni a célon.
Igen, te hibáztál. Amikor első alkalommal írt kétes tartalommal, azonnal le kellett volna állítanod. Valljad be, hogy élvezted a figyelmet, a rajongást! A párod joggal haragudott meg, mert tudatosan húztad a mézes madzagot. Az, hogy tényleges szándékod nem volt vele természetesen fontos tényező.
Egyébként jól kezelte. L így két szék között padlóra esett. Megérdemli.
Naiv voltál és nem mertél konfrontálódni L-el. Ő pedig feszítette a húrt, hátha szerencséje lesz. Zs egy f@sz. Röviden.
Bővebben: hogy jön ahhoz egy épeszű, normál önértékeléssel bíró ember egy bizalmi kapcsolatban, hogy a másikat ellenőrizgesse, számon kérje, meghazudtolja. Birtoklás, gyerekként kezelés, tárgyiasítás, feje fölött döntés, stb. Diszponál veled, fölötted...! Indulatkezelési gondjai is vannak, az önbizalma, önértékelése meg sehol. Ezentúl tudod mi lesz? Ellenőrizgetés csúcsra járatva. Számonkérések. Gyanúsítgatások. Nem lehetsz se jó, se szép, de főleg igaz nem. Ne lepődj meg, ha orrbavágja a pizzafutárt, mert rád mosolygott. Biztos van köztetek valami. Nem először mosolygott rád, ugye...?? Őt ne próbáld átverni!
Teszi majd mindaddig, míg nulla önértékelésed lesz, az ébren töltött időd 70%-ában neki mentegetőzöl és azon parázol, ma vajon mi miatt borítod ki nála a bilit.
Aztán ha rád mosolyog a pizzafutár, majd ne csodálkozz, ha elgondolkodsz az élet nagy dolgain.
Te nyugodtan b.szd pofán aki nem tartja tiszteletben a határaidat, kezdődjön a neve az abc bmely betűjével, mert az ilyenek miatt egy valaki szív majd a legtöbbet: TE.
"Hogy biztosan küldtem neki jeleket,mert szerinte ilyet egy férfi csak úgy nem írkál"
Nem hátXddddd
Igen, határozottabban fel kellett volna lépned Laci ellen, ez tény. Zsolesz viszont túl messzire ment ezzel, hogy bégyesben kihangosítva telefonáltok, meg azt mondja meg is verné...szép dolog a szerelem, na de ez már kicsit túlzás, nem?
Nekem úgy tűnik, erőteljesen ő irányít a kapcsolatotokban. Igazából mindkét palit helyre kellett volna raknod, hogy tudják merre van az arra..
Nézd. Fordított esetben én is berágtam volna, ha a pasim csak finoman igyekezne helyretenni valakit, aki gátlástalanul nyomul rá.
- Laci, tudod mire vágyom amióta megláttalak? Hogy kőkeményre sz.jam a f@rkad, aztán beleüljek, és egész éjjel le se szálljak róla. Hagyd már ott azt a bamba Julcsát, megőrülök érted! Mire a pasid: zavarba hozol Lujzika, ne már. Láttad már a Csillagkapu új részét?
A különbség kettőnk közt, hogy a másik ember privát tere (telefon, mailbox, levéltitok, stb.) számomra szent, és ugyanezt várom el fordítva is. El sem jutottunk volna odáig, hogy bármit találjak: ha gyanúsnak érzem a helyzetet, vagy kiszúrom, hogy valaki hajt rá, ő pedig nem állítja le keményen és drasztikusan, akkor mehdt is a másikhoz, mindeg, mi van vagy nincs a telefonjában. Magamat nem égetem azzal, hogy vadászkutyát játszom: bízom vakon, cserébe bennem is bízzon a másik.
Ha mindenáron bizonyítani akarja, hogy nincs is semmi és megkér, hogy olvassam el, és azt látom, hogy nagy az ostrom, nálad meg csak finom hárítás van, akkor elgondolkodom azon, hogy miért csak így reagálsz.
Ez a jelenetrendezés a másik párja előtt finoman szólva brazil szappanoperás (Mo-on: "magyar brazilos") magatartás. Egyfelől jól beégette a másikat, amit nem tudok sajnálni, másfelől baj, hogy 1: ő "intézkedett" és nem te; 2: elvette a kontrollt tőled, ahelyett, hogy azt kérte volna, hogy oldd meg egyszer s mindenkorra, vagy járj tényleg inkább a másikkal.
Nálad annyi a hiba, hogy nyuszi vagy a határozott fellépéshez. De nagyon. És ebből baj lehet, mert nem minden faszi áll meg az írogatásnál ha úgy érzi, a nő "csak kéreti magát".... Ezeknél tényleg az a nyerő ha vagy fel is pofozod, vagy nyíltan szembesíted azzal, hogy zaklat - akár a nője előtt is, élőben.
A kontrollmániás fickódtól a hideg ráz, nekem egy válás kellett, hogy kiradírozzak egyet az életemből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!