Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Más pároknak mennyire szokott a politikai nézetek közti különbség párkapcsolati problémákat okozni?
Ugyebár a szerelem mindennél erősebb, de mondjuk néha-néha a párommal egy esti teázgatás közben véletlenül szóba szokott kerülni a politika.
Én mondjuk konzervatívnak tartanám magamat mérsékelt nemzeti érzelmekkel és a Fideszhez húz a szívem.
A párom nem illik bele ebbe a képbe, mivel egy nem-európai származású hölgy aki eléggé baloldali érzelmeket mutat.
Ritkán szoktunk erről vitázni, de ha igen akkor igyekszünk mindketten abbahagyni és valami más témát találni vagy pedig intellektuális módon levezetni a vitát és megnézni az érem mindkét oldalát és hol-hol kompromisszumokat tudunk találni.
Ti hogyan szoktátok a különbségeket megoldani, de nem a pártpolitikai különbségeket (MSZP-DK-Momentum-Jobbik-LMP) vagy pedig (Fidesz-Mi Hazánk-Jobbik), hanem amikor, mintha két teljesen más világból származnátok azzal a pároddal akivel alapjáraton boldog vagy?
Szerintem is fontos, hogy mik a politikai nézetei valakinek, hiszen olyannal tudsz együtt élni normálisan, akivel egyezik az értékrended, világlátásod. Ebbe beletartozik a politikai hovatartozás.
Én inkább jobboldali nézeteket vallok, hasonló kaliberű férfiakkal is voltam együtt mindig. Egy futó kapcsolatom volt, ahol olyan véresszájú kommunista volt a másik, hogy hamar elengedtem inább.
Kicsit elkanyarodott a beszélgetés az eredeti kérdéstől. Az, hogy a kérdezőnek vagy inkább balos válaszolónak a világnézeti kérdéseit ütköztetjük, jó dolog, de nem ez volt a kérdés.
Alapvetően én is jobbos vagyok, mondjuk azt, hogy Fidesz-szavazó. De nem pártkatona, nem értek egyet például a korlátozásokkal, az oltással vagy annak idején a migrációs plakátkampánnyal. De a politikai palettából a Fidesz képviseli a leginkább azt, ami nekem is a fő irányvonal.
Na de, a kérdésre válaszolva, szerintem fontos, hogy azért a főbb politikai, világnézeti kérdésekben legyen egyezés. Ha nem is pár hónap múlva jön ki, akkor a gyereknevelés alatt.
Most egy liberális ember a gyerekét az elfogadásra, toleranciára, világpolgári szemléletre nevelné a gyereket, míg egy konzervatív ember pedig hazaszeretetre, a házasság értelmezésének férfi és nő variánsára, nemzetben gondolkodásra stb.
És akkor, ha a gyerekeid anyja/apja mást gondol erről, akkor majd lesz sok nézeteltérés, hogy milyen iskolába menjen a gyerek, milyen szakkörre stb.
Mert vita lesz abban, hogy a gyereknek milyen világnézetet, milyen ideológiát adjanak át a szülők. Jobb esetben a gyerek majd mérlegeli és eldönti, rosszabb esetben teljesen össze lesz zavarodva.
Én is 30 alatti vagyok, sajnos ebben a korosztályban a lányok nem is az, hogy Fideszesek vagy sem, hanem egyáltalán nem nyitottak a jobboldali dolgok iránt. Ki kell mondani, ez ma ciki. Ma a szivárvány, az LMBTQ, a balos értékrend, a határontúliakat lerománozni, ez ma a menő. Hazaszeretet, nemzetben gondolkodás stb. nem menő.
És nem, nem gondolom, hogy az asszonynak a konyhában a helye, meg csak szüljön ész nélkül. Én is tudok főzni, mosni, nem szorulok nőre. Ha lenne éppen, akkor is szívesen megcsinálnám a házimunkát, akár helyette, akár mellette/vele.
De gyereket nem tudok szülni, ezért a nő dolga a gyerek megszülése, de nyilván azért, mert a férfi még mindig nem tud szülni. És ilyenkor, amikor a nő kisgyerekkel van, akaratlanul is az a klasszikus családmodell jön a képbe, hogy amíg a nő a gyerekkel van, addig a férfi dolgozik és gondoskodik róluk.
Éppenséggel lehet a férfi is otthon a gyerekkel és a nő dolgozzon, de valakinek a gyerek mellett is kell lenni, valakinek meg dolgozni is. És azért az anya szokott általában a gyerekkel lenni, mert mégis vele szorosabb a kapcsolat (akár szó szerint, gondoljunk a szoptatásra, de átvitt értelemben is, mert mégiscsak ő adott a gyereknek életet).
Mindkettőnknek szóba jött már az, hogy akár balesetből is lehet ő terhes, mert hát mégiscsak egy pár vagyunk és a védekezés sem 100% garancia, hogy nem jön közbe egy gyerek.
Elméletben felkészültünk erre a forgatókönyvre amihez még kompromisszumokat sem kellett kötnünk nagyon.
24-es voltam. Ki merem neked jelenteni, hogy a 20-as korosztályban nincsenek jobboldali, konzervatív gondolkodású nők. A párkeresés is emiatt számomra halott ügy.
Pedig nem tartom magam rossz választásnak, van sikerem a nőknél, de ilyen világnézeti, ideológiai különbségek mindig megvoltak. Pedig, annak ellenére, hogy jobboldali vagyok, nem hiszek Istenben, vallás számomra semmit nem jelent.
24. Értem, hogy azt mondod, hogy a nőnek nem a konyhában a helye, aztán mag azt, hogy amúgy de. Pontosan erről van szó, huszonéves nőként azért nem vonzó ez a konzervatív szemlélet, mert a következőket mondja:
- tanulj, dolgozz (ugye pár %-kal kevesebb bérért, mint egy férfi), legyenek álmaid, légy céltudatos. Aztán találj egy férfit, dobd el ezt mind érte. Szülj 3-4 gyereket, maradj velük otthon, főzz, moss, takaríts, neveld a gyereket, majd menj vissza dolgozni. Bárhová ahová felvesznek 10 év kihagyással. Nem baj, ha boldogtalan vagy, ha nem a szakmád vagy ha nem fizet, menj dolgozni, mert nem lébecolhatsz többet itthon, már így is túl sok volt ebből... amúgy is az a lényeg, hogy a gyerekek rendben legyenek, meg a ház is.
Ha megcsalt a férjed semmi baj, fogadd el, hiszen 10 évig ingyenélő voltál, meg amúgy is meghíztál, meg olyan sótlan lettél... A házasság tudod, hogy szent, nehogy már ilyesmin kiborulj. Amúgy is adj hálát, hogy anyává tett a zurad. Aztán mégiscsak válsz, persze, hogy nem bírsz magaddal, pedig a férjed volt, aki az egész családot vitte a hátán. Ja, hogy kéne a ház fele, aha persze, úgy, hogy nem csináltál semmit csak otthon tespedtél. Jó legyen, maradj a házban a 3-4 kölyökkel, fizesd a hitelt, és fizesd ki a férjednek a részét, azt a pár millát simán oda tudod neki adni az elspórolgatott konyhapénzből, nem? Jó belátod, nem kell a válás, maradsz ebbe a kellemetlen kapcsolatban és esténként álombasírod magad. De fő, hogy itt maradtál az országban, a férjed támogatod nap, mint nap, egy olyan munkahelyen dolgozol, amit utálsz, és már a kölykeidből is eleged van, mert 15 éve nem hallod a saját gondolataidat sem.
A sort még lehetne folytatni. Nyilván kicsit ki lett sarkítva (bár sok esetben konkrétan ez történik a magyar hagyomán szerint), de valjuk be egy nőnek ez nem vonzó egyáltalán. Igen, szeretnének jogokat, szeretnék megvalósítani magukat a nők. Szeretnék, hogy ne legyen megbélyegezve se az, aki otthon marad a gyerekével és az se aki nem akar gyereket. Hogy ugyanannyit keressen ugyanazzal a bérrel, hogy ne legyen elutasítva kisgyerekkel a nő, mert sok szabit vesz ki majd úgyis a gyerek miatt stbstb. És kár, hogy ezek libsi gondolatok, és kár, hogy a konzervatívak nem veszik ezeket észre és évtizedek óta ugyanazt kántálják.
Szerintem bőven lehet találni vagy pedig nem muszáj ragaszkodni a jobboldali lányokhoz.
Tudom-tudom, hogy most hogyan akartok elképzelni, csak azért, mert számotokra nem megegyező politikai pártot támogatok, de könyörgök azért nem muszáj a magyar Torrente színvonalára elképzelni engemet.
Igen szeretem a páromat és hálás vagyok amiért ott van az életemben, viszont attól még nem leszek baloldali és ő sem lesz jobboldali érzelmű.
Meg nem szoktam Orbánhoz imádkozni sem pedig Keresztény vallási fundamentalista sem vagyok, de attól még hiszek valamiben ami túlmutat a materiális világon, viszont a jelenlegi társadalomban rengeteg mindent köszönhetünk a Kereszténységnek és emiatt képes vagyok egy kereszténykonzervatív pártot támogatni.
Lehet, hogy nem a Fidesz teremtette meg a páromat, de egy élhető Magyarországot igen ami még nem tökéletes és lehet sosem lesz az, de legalább élhető és szerintem kiváló fejlődésen megy át és a kormánynak a legtöbb pontjával együtt tudok azonosulni.
Igen, ha választanom kéne, hogy 2022-ben a párommal nyaraljak a választások idején vagy pedig a Fideszre szavazzak akkor az előbbit választanám, de attól még a kapcsolatunkat nem fenyegeti az, ha mindkettőt teszem egyszerre.
Mindenki aki elkezd gondolkozni a világról és a politikáról eljut egy ideológiához vagy párthoz amivel a legjobban tud azonosulni és nem mindannyian ugyanarra a végeredményre jutunk, de ezzel rendben is van a világ és ameddig nem ez a legfontosabb számunkra képesek vagyunk együtt élni békében azokkal akik másképpen tekintenek a világban rejlő kérdésekre.
Meg nem akarok a párom és a politika között választani, hanem a másoknak az ilyen jellegű pozitív vagy negatív tapasztalatára vagyok kíváncsi.
Uhhh már nem azért, de korábban is írtam, hogy attól, mert szimpatizálsz egy párttal, nem kell 100%-ban azonos véleményen lennetek.
Nem mintha a fidesz megtiltaná a válást. Igen, keresztény párt. De én is meg vagyok keresztelve, mégsem gyakorlom a vallásom és mégsem érdekel az egyház véleménye sem, ha válni akarok.
Ki kell használni a pozitívumokat. Lehet, hogy az a kampányszöveg, hogy szüljenek a nők, mert a nőnek eg a dolga, meg legyen minél több magyar gyerek. De a gyakorlati része az, hogy aki egyébként is szeretett volna gyereket, annak nagy segítség a sok családtámogatási kedvezmény.
Én huszonéves nőként nem tartom rossznak az összes dolgot, amit csinálnak. Ha más lenne hatalmon, abban is igyekeznék a jót meglátni. Befolyásolni tudod a dolgokat azzal, hogy elmész szavazni. De ha a többségnek nem az a jó, ami neked, akkor ha a segged a földhöz vered sem lesz változás, ezért kell mindenből kihozni a lehetséges legjobbat.
És ez nem azt jelenti, hogy támogatom őket abban, hogy a nőnek az a dolga, hogy gyereket neveljen, meg a többi hülyeségben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!