Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Napjainkban miért nincs normális kritika a másik nemről, miért csak gyűlölködés van?
Szerintem a férfiak és a nők is szolgáltatnak elég alapot ahhoz, hogy kritikát írjanak/mondjanak róla. Ez azonban gyakran átcsap gyűlölködésbe, vagy abba, hogy a szőnyeg alá seperjük a dolgokat.
Itt van ez a dal azonban, ami valamikor a 90-es években készülhetett. Ez az izmos pasikat parodizálja ki, hogy nem minden a külső. Teszi ezt úgy, hogy nem trágár, de mégis szókimondó, és még vicces is:
Manapság miért nincs ilyen jó minőségű kritika a nemekről?
Tehát szándékosan megy a gyűlöletkeltés?
Mert ezek mind általánosítóak. Persze, viccnek jók lehetnek, de valóságalapjuk nem sok van. Mármint ki akarna egy kategóriába rakni pl. Kiszel Tündét és Karikó Katalint. Vagy Győzikét és Steve Jobs-t? Nyilván mindegyikről lehet véleméynt mondani, de pont a nemük alapján besorolni őket semmi értelme.
Meg általában akinek van párja, az azzal van elfoglalva, és nem írogat kritikákat, mert minek. Ugyanez igaz azokra is, akik ugyan épp egyedül vannak, de megy nekik az ismerkedés. A másik nem kritizálása meg megmarad a megkeseredett embereknek, akikkel senki nem akar összejönni, ezért az ilyen kritikákban élik ki magukat.
És igazából azon nem sok kritizálnivaló van, hogy kinek milyen nemiszerve van. A nemen kívül ezer viccesebb karaktervonást ki lehet emelni. A Diktátor című film jutott eszembe, ahol erősen oltják azért a liberális feminista nőket Zoey karakterével. És az szerintem pl vicces is, pedig én is ebbe a kategóriába tartozom. Vagy a Family Guy, ahol azon lehet röhögni, hogy Lois egy semmitevvő háziasszony. Az is vicces. De nem attól vicces, hogy ezek a karakterek nők, hanem attól, hogy túltolja egyes tulajdnoságaikat (hippiség, lustaság). Férfival is ugyanígy működnének.
A Sugarloaf írt hasonló számokat, mondjuk azok se mostaniak.
De van ilyen csipkelődős zene bőven, viszont nem kritikának szánják, csak humornak. Nem kell komolyan venni.
Pont azért megy itt is a gyűlölködés, mert megy az általánosítás. Saját magán meg senki se tud röhögni.
Nem baj, én meg tudok röhögni rajtatok.
"A másik nem kritizálása meg megmarad a megkeseredett embereknek, akikkel senki nem akar összejönni, ezért az ilyen kritikákban élik ki magukat."
Nem úgy értettem, hogy kifejezetten a "nőt" vagy a "férfit", kell kritizálni, hanem azok közül némely csoportokat, karaktereket.
A Diktátor pl. pont egy ilyen film, amit említettél. A jó kritika az lényegében egy jól felépített paróda. Egyébként most néztem utána a Hangyák a gatyában filmnek. Úgy tűnik, hogy a kanos, tinédzser fiúkat parodizálja ki. 😄
De kb. erre gondoltam egyébként, hogy manapság inkább a gyűlölködést látom, és nem olyan jó paródiákat, mint amilyen pl. A Diktátor film, vagy a fent bemutatott Venus dal.
"Saját magán meg senki se tud röhögni."
Akinek van önkritikája az tud.
Én pl. ezen vagyok :)
Manapság már nem igazán lehet normálisan kritikát készíteni. Ha nőkkel szemben készül, akkor egyből támadják. Ha férfiakkal szemben, akkor meg inkább valami szélsőséges frusztrációról szól.
Amúgy, a wellhello - nem olyan lány ugrott most be.
Én az oldalon szoktam írni mindkét nemről negatív kritikát. Ha férfiakról írom, felpontoznak és megtapsolnak. Ha nőkről, akkor lepontoznak és incelnek állítanak be. Na, ilyen közegekben, szerinted mennyire van igény a kritikára? :D
Plusz, most már szinte mindenkit érint a kritika, szóval a befogadó közeg is csökkent. Most már tök átlagos srácok is szüzek 20 felett és még a 100 kilós csajok is rájengoszlingokat akarnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!