Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyik lenne a jobb megoldás? Melyiket válasszam?
Párom lakásában lakunk, 1/1 az övé, én költöztem hozzá. Van egy fiunk.
Külön kasszán vagyunk, vagyis van egy közös rész (gyerek, konyhapénz stb), de mindkettőnknek van saját pénze is.
Nekem most jár le a LTP-m, plussz van némi megtakarításom.
Gondolkodtam azon, hogy lakást veszek belőle, persze jó sok hitellel 15-20 évre.
Viszont a párom szeretné igénybe venni a 2021-es felújítási programot a saját lakására.
Szóba került így az is, hogy a Csokot, és az én LTP-met az ő lakásfelújításába tenném, hisz úgyis itt élünk. Cserébe rám íratná a ház 25%-át. Értékben így is jól jönnék ki, tehát nem verne át. :) Az értéknövekedéssel nőne az én részem értéke is, nagyobb felújításokat ezután 25-75%-ban fizetnénk.
Ami miatt gondolkodok az egy esetkeges szakítás, mert akkor fogalmam sincs, hogy jutnék a pénzemhez.
Melyik lehet a jobb megoldás?
Ez egy nagyvonalú ajánlat a párodtól.
Mivel gyerek van, úgyis össze vagytok kötve, mostmár a ház is közös lesz.
Én másik ingatlant vennék, amit kiadok, így termeli a hitelt.
Ha bármi van, inkább saját hitelt fizessen az ember, mint albérletet, mert egy 25%os tulajdonrésszel max pénzt kapsz szakítás esetén, lakhatást nem.
Ha tulajdonrészed van, nem rakhatnak ki. (Haszonélvező és bérlő joga erősebb, mint a tulajé, de itt erről nincs szó.)
Ha hitelesben laksz, akkor pedig a banknál vagy albérlő 25 évig, a többi csak látszat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!