Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok arról, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok arról, ha valaki csak azért jön össze egy külföldivel, hogy külföldre utazhasson?

Figyelt kérdés

Az egyik legjobb barátnőm már lassan három éve “együtt van” egy Angliában élő szerb sráccal. Egyszer találkoztak itthon, utána valahogyan összejöttek és a gyerek már utazott is vissza Londonba. Azóta nyaranta és télen a két vizsgaidőszakban találkoztak, illetve most a távoktatás ideje alatt is együtt vannak (már október óta ott van). Mindegyik alkalommal a barátnőm utazott ki hozzá több hónapra és mindezt teljesen ingyen, hiszen a fiú fizeti mindenét (repjegy, kaja, pipere, ruha, de még új telefont is vett neki és természetesen a lakhatásért sem fizet semmit). Ez úgy derült ki, hogy konkrétan rákérdeztünk. Nagyon régóta ismerjük a lányt és a családját is, ezért furcsálltuk a spontán külföldi kiruccanásait (mármint anyagi szempontból) és azt is, hogy soha meg sem említi a barátját (az elején még titkolózott is és soha semmit nem mesélt róla, a nevét is csak a netről tudtuk meg). Majd elmondta, hogy igazából csak azért van vele, mert így ingyen kint tölthet csomó időt Angliában és ez mekkora előny. A fiú szokott neki írni, videókat küld stb., de ő nem foglalkozik vele és azt mondta semmit nem érez iránta.

Egy másik barátom pedig kb. ugyanezt csinálja, csak pepitában. Neki mindig japán pasija van és ugyanúgy teljesen ingyen Japánban tölti a hosszabb szüneteket az aktuális barátjánál.

Egy harmadik lány pedig egy izraeli fiúval van együtt, az előző két példához hasonlóan.

Erről beszélgettünk barátokkal, hogy most ez mégis mi... Én nem hiszem, hogy képes lennék erre, mert ezt alapvetően elítélem és ezzel más is egyetértett. Viszont volt olyan is, aki azt mondta mi vagyunk a hülyék és igazuk van, ki kell használni a lehetőséget.

2020. dec. 11. 14:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Tök jó hogy kívülállóként osztod az észt. Nyilván sárgulsz az irigységtől. Aztán meg lehet, nem is úgy van. És teszem azt ha tényleg szereti?

22 éves egyetemista voltam amikor egy nemzetközi rendezvényen megismertem a férjem. Ő 28 volt akkor. Én még az egyetem második évében voltam, kollégiumban laktam és ösztöndíjból éltem, mert az órarendem nem tette lehetővé a diákmunkát. Férjem már teljes állásban dolgozott. Mivel a kollégiumba nem igazán tudott volna jönni, nem is lett volna kényelmes, én utaztam hozzá, amikor csak tehettem. És igen, képzeld, a legtöbb esetben ő fizette a repülőjegyet, mivel nagyon jól tudta, hogy az ösztöndíjamból erre nem futja. Amikor heteket voltam nála, természetesen vittem spórolt pénzt, kb 100 ezer forintot, de az elment hamar bevásárlásra, mármint kaja, háztartási cikkek stb. Ennyit tudtam beleadni és kész, ő ezt is értékelte, sőt kérdezgette ne adjon e pénzt. Aztán mikor a mesterképzést csináltam egy másik egyetemen, lazább volt az órarendem és dolgoztam már mellette, akkor meg tudtam már engedni azt hogy magamnak fizessem a repülőjegyeket sőt, a közös naralásainkba is bele tudtam adni. Viszont, mindig csak annyit amennyit épp megengedhettem magamnak: tudta hogy a magyar fizetések közelében sincsenek annak amit ő hazavisz.

2020. dec. 11. 18:53
 12/15 A kérdező kommentje:

Jajj istenem!!!!! Nem tudom miert kell kiforgatni a szavaimat...

Egyértelműen semmi baj nincsen azzal, ha valaki egy külföldivel találja meg a boldogságát, teljesen rendben van és semmi különös vagy kivetnivaló nincsen a dologban. A családomban is van olyan, akinek külföldi a férje és évek óta együtt élnek, jól megvannak, gyereket terveznek stb. Vagy a tágabb környezetemből is tudnék még hozni több pozitív példát. Ugyanúgy nem is az anyagiakon van a hangsúly. Nem érdekel, hogy egy kapcsolatban hogyan oszlanak meg az anyagiak és ki mit fizet kinek, mennyit, miért stb. , szerintem egy párkapcsolaton belül teljesen természetes egymás bárminemű segítése. Itt BEVALLOTTAN arról van szó, hogy a lány CSAK és KIZÁRÓLAG azért van együtt egy külföldivel, hogy élvezze annak előnyeit (mint pl. az utazás) és ezzel tulajdonképpen KIHASZNÁLJA a másik felet. NEM is KÖZÖS MEGEGYEZÉSEN alapuló felállásról van szó (mint pl. a sugar kapcsolatok). Hanem szimplán szerelmet hazudva, tulajdonképpen palira veszik a másikat.

2020. dec. 11. 19:30
 13/15 A kérdező kommentje:

Nem osztom az észt, nem kombinálok, nem sárgulok az irigységtől stb., hanem ezeket konkrétan elmondták.

Ugyanúgy a nevét sem azért nyomoztuk ki (mondjuk ez így túlzás), mert valami elviselhetetlen, irigy dögök vagyunk stb., hanem szimplán azért mert kíváncsiak voltunk és sok dolgot egyszerűen nem értettünk. Gyerekkorunk óta ismerjük egymást, ovis korunk óta legjobb barátok vagyunk és konkrétan mindig mindent el szoktunk egymásnak mesélni, még a legcsekélyebb és legjelentéktelenebb dolgokat is. Ennek fényében pedig furcsa volt, hogy nem osztott meg velünk semmit sem róla. Azt tudtuk, hogy hánykor kelt, milyen teát ivott reggel, milyen színű papír zsebkendőt vett a sparban stb. (nem mintha faggattuk volna, mielőtt valaki kitalálná...), de azt valami oknál fogva elfelejti megemlíteni, hogy kapcsolatban van? Egy olyan embertől tudtuk meg, akihez szinte semmi köze és még utána is titkolózott, semmit nem akart mesélni róla. Lassan három éve együtt vannak, de sosem hallottam, hogy bármikor is megemlített volna vele kapcsolatban bármit is és tőle hazatérve is mindig csak azt mesélte, hogy hová vitte el, mit vett neki stb. Lehet, hogy én vagyok a hülye, de nekem ez is fura.

2020. dec. 11. 19:42
 14/15 anonim ***** válasza:
Hát akkpr lehet azon gondolkpdni, miért nem akarta ezt megosztani veletek. Talán ő már nem érez titeket akkora bff-nek.
2020. dec. 12. 03:14
 15/15 A kérdező kommentje:
De akkor minden mást(!) miért oszt meg velünk, miért küldözget képeket, miért ír nekünk minden nap, miért találja ki, hogy videochateljünk és miért találkozott velünk (amíg itthon volt) rendszeresen?
2020. dec. 12. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!