Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez normális a párom részéről...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez normális a párom részéről vagy inkább túlzás?

Figyelt kérdés

Egy hónapja lakunk együtt a párommal. Nekem volt egy albérletem és úgy adódott, hogy megüresedett a hely mert kiköltözött a lakótársam és mondtam a páromnak, hogy ez van, odaköltözhetne ha gondolja. Ő is fontolgatta, hogy albérletet keres de azt mondta, hogy vagy velem megy vagy egyedül vagy senkivel. Korábban külön volt, egy családi házban ahol most meg a szülei laknak (nagyjából pár hét eltérés volt aközött, hogy a párom szülei a családi házba költöztek és a párom meg az én albérletembe).

Szóval hétköznap együtt lakunk de hétvégére a szüleihez megy, ott is alszik. A cuccai is úgy vannak, hogy sok mindent elhozott de egy része ott van még mindig. Olyanra is volt példa, hogy hazament a szüleihez de hétvégén visszajött és megint hazament (akkor én ott sem voltam, csak mondta hogy volt). Például hazament csütörtök este de a szombat délutánt az albérletben töltötte, szombat délután hazament, vasárnap ugyanúgy.

Azt mondja, azért is megy részben a szüleihez ennyire mert szükség lehet rá otthon (sok betegség összejött náluk és több családtag ápolásra szorul). Azt mondja lehet, hogy amúgy is menne haza de nem biztos, hogy minden héten ez lesz, lehet lesz amikor ott marad az albérletünkben.

Hétvégén én is az édesanyámmal vagyok, szombat és vasárnap, meg a hétfő délelőttöt. Úgy vagyok vele, hogy ha a párom úgysincs a közös albérletünkbe, akkor nem maradok ott egyedül, vagy legalábbis még nem próbáltam. Ezen kívül az is sokat számít, hogy sajnos apukám meghalt és így anyukám magányosabb lett és legalább hétvégére meglátogatom. Biztos máskor is magányos de nyilván nem ugrálhatok hozzá folyton, akkor sem ha nem kell városon kívülre menni. Épp előfordul, hogy összefutok vele de azt mondja, nem várná el, hogy folyton vele legyek.

Itt most nem is annyira rólam van szó hanem a páromról. Ott, ahol a szülei laknak, ott nincs annyi privát szférája mint az albérletünkben, ők többen laknak egy házban, az albérletünkből könnyebben megközelíthető belváros, természet, tömegközlekedés, ezzel szemben ahol a szülei laknak, oda 8 km-t kell buszozni és boltokon meg pár orvosi rendelőn kívül szinte semmi nincs ott. Szerintem sokkal kényelmesebb egy olyan hely mint az albérletünk.

A szülei sosem jönnek amúgy hozzá, persze lehet nem is akarják zavarni de mindig csak akkor látja őket ha ő megy hozzájuk hétvégére.

Nekem ez is furcsa, hogy a szülei sosem jönnek, mindig ő megy. Igaz, hogy sok a gondjuk és betegségek vannak de kicsit különös, elvégre a gyerekük új lakhelyéről van szó ahol a hét nagy részét tölti. Meg, szerintem ez nem úgy szokás, hogy a szülők sose mennek látogatóba. Tudtommal egy idő után inkább a szülők mennek látogatóba és nem a gyerekük vagy ha mégis a gyerekük megy, akkor nem egész hétvégére hanem egy délutánra és ennyi.

Szóval szerintetek túloz a párom, hogy eddig minden hétvégére hazament?

Az albérletünkben is van számítógépe, laptopja, könyvei, ruhái. Ha el szeretne menni egy bevásárlóközpontba, étterembe, sétálni egyet, akárhova kikapcsolódni, akkor megteheti mert közel van minden. Az albérletünkben is eltölthetné az idejét.

Mikor még a szüleivel lakott, akkor meg már volt, hogy idegesítette, hogy nincs elég privát szférája, idegesítették a körülmények, a problémák, várta már, hogy hozzám költözzön és örült neki, hogy velem lakhat majd.

Most olyan mintha ide is kötődne meg oda is de szerintem ez a "kétlakiság" egy idő után nem normális, kérdés, hogy mikor jön el ez a pont.

Meg tényleg nem lehet rajta kimenni mert vannak dolgok amik jobbak az albérletünkben és van ami nem tetszik neki otthon de amúgy meg az albérletben ha valami nagyon idegesíti akkor menne a régi házba. Például mikor hideg van, egész héten fagyoskodott nálunk és a végén már majdnem hazament a szüleihez de aztán meggondolta magát mert a közös programjaink jobban érdekelték végül mint a hideg. Tény, hogy főleg otthon volt és nem sokat jártunk el ide-oda, így nyilván a hideg is jobban érződött.

Szerintetek túlzás ahogy ragaszkodik a szülői házhoz vagy idő kell neki, hogy "leváljon"?

Vagy ez amúgy normális, hogy hetente ott tölti a hétvégét?

Én vagyok az első ember akivel együtt lakik a szülein kívül.

2020. okt. 3. 09:50
 1/6 anonim ***** válasza:
35%
Gondolom nem akar 100%-osan elköteleződni. Ezzel èn is ìgy vagyok.
2020. okt. 3. 10:00
 2/6 anonim ***** válasza:
18%

Gondolom ha sok a baj betegseg a csaladban akkor segit nekik.

Ha betegek miert varod el meglatogassanak????

Akkor gondolnam h nem tud levalni ha megszunnek a csaladban a betegsegek bajok de utana is ugyan igy hazajar

De 2 honap utan????

Inkabb menj vele es segits be neki! Egy egy szombatot belealdozhatsz!

2020. okt. 3. 10:14
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem képes leválni a szüleiről.
2020. okt. 4. 12:55
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem akarja teljesen elkötelezni magát mert nagyban szülő függő. A másik 1 igazi párkapcsolatban ha megy a szüleihez vinne téged is, hogy meg ismerjenek. Én a párommal együtt mentünk a szülőkhöz és a szüleim őt kérték meg férfi munkára mikor már meg ismerték.
2020. okt. 4. 17:08
 5/6 A kérdező kommentje:

Már bemutatott a szüleinek, párszor találkoztam velük. Az fel sem merül benne, hogy engem is vinne bár én nem is szívesen mennék most oda, különböző okokból kifolyólag, amit itt most nem szeretnék részletezni.

Ő sokkal többet találkozott az én szüleimmel mint én az övéivel. Az enyéimet kedveli is. Néha hamarabb jut eszébe, hogy cipekedjen anyukámnak a boltból mint hogy elmenjen velem valahova vacsorázni vagy otthon eltöltsünk egy romantikus estét.

Egyik nap, amikor én még az albérletünkben szerettem volna vele beszélgetni és valami programot szervezni, egy idő után azt mondta, inkább menjünk anyukámnak bevásárolni.

Nekem akkor meg sem fordult a fejemben...

Én azért remélem, hogy nem lesz mindig ilyen mert ha igen, akkor szakítani fogok. 1-2 hetet várok és meglátom mi alakul, aztán nem reménykedek többet.

A családja problémái is olyanok, hogy már így is türelmes voltam sokszor sok mindenben és azért a végtelenségig nem lehet mindent az ő szülei meg nagyszülei problémáinak alárendelni.

2020. okt. 4. 19:33
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól értem akkor 1 hónapja költöttetek össze, pont akkor amikor neki több családtagja is ápolásra szorul és neked máris eleged van. Adhatnál még egy kis időt neki. El tudom képzelni hogy azért akart anyukádnak bevásárolni mert látja a családjába a bajokat, és segíteni akart anyukádnak is. Szerintem nem ez a megfelelő időpont higy teljesen elszakad jön lelkileg otthonról, de oda már eljut ott higy nem akar teljesen velük élni mert önállóbbnak gondolja magát.

Én amúgy nem tartom jó ötletnek ha nem komoly elhatározásból költöznek össze a párok hanem szükségből pl épp nem tud máshova menni,stb de ez csak az én véleményem.

Amúgy 8 km nem nagy távolság még busszal sem. Valószínű őt nem zavarja hogy nincs ott sok minden csak téged. Ha 10 percet kell csak utaznia ha be akar menni a városba azt is bármikor megteheti, és egy családi ház még kényelmesebb is sokaknak mert van udvar esetleg kert is. Csak mondom.

Mindenesetre megbeszélhetnétek ezt az egészet mielőtt kiadnod az útját. Vesd fel hogy mi lenne ha nem aludna ott hanem estére hazamenne. Hiszen nem lakótársad vagytok. Mindkettőtöknek el kellene gondolkozni ezeken.

2020. okt. 6. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!