Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Aki magát nem szereti, az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Aki magát nem szereti, az mást sem tud szeretni? Ezzel mennyire értetek egyet? És miért?

Figyelt kérdés
2020. szept. 30. 10:40
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
0%

mást tud.

aki magát nem tudja szeretni, azt más hogy tudná?

én ezt így ismerem, és ebben viszont van valami.

2020. szept. 30. 10:43
 2/21 A kérdező kommentje:
Én több olyan embert szeretek, aki magát nem nagyon szereti :)
2020. szept. 30. 10:46
 3/21 anonim ***** válasza:
85%
Egy önértékelési problémákkal teli ember is tud szeretni, de egy ilyen ember szeretete mérgező és romboló, ugyanis a saját belső nyomora miatt nem tud bizalmasan kötődni és ezáltal olyan viselkedésmintákat hoz (birtoklás, féltékenység, passzív-agresszív játszmázás) ami összegyeztethetetlen egy jó, szeretettel teli kapcsolattal. Tehát szeret, csak rosszul.
2020. szept. 30. 10:56
 4/21 anonim ***** válasza:
19%

Jól hangzó, logikátlan butaság.

Ha magamat nem szeretem, akkor NEKEM van bajom MAGAMMAL. Ebből nem következik sem az, hogy MÁSSAL lesz bajom (őt nem szeretem vagy nem jól), sem az, hogy MÁSNAK lesz baja VELEM (nem szeret vagy nem jól). Ezek között nincs összefüggés, külön problémák, csak szerencsétlenebb esetben több is adott egyszerre, ezért úgy tűnhet, hogy egymásból következnek.

2020. szept. 30. 11:05
 5/21 anonim ***** válasza:
36%
Nagyon jó gondolat! Ezt Brian Tracy Maximális teljesítmény című könyvében olvastam még tavasszal. Ajánlom a könyvet mindenkinek, nekem rengeteget segített az élet számos területén.
2020. szept. 30. 11:16
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

első vagyok.

én igyekszem szeretni magam, de vannak olyan pontok, amikkel soha nem tudtam kibékülni (külsőmet illetően)

a párom szeret, hangoztatta mindig is, hogy mennyire tökéletes vagyok számára.

ami nekem jól esik, de nem tudom teljesen "elhinni", vagy nem is tudom, hogy fogalmazzak.

szóval, ha valaki nem szereti önmagát, azt azért "nehezebb" szeretni, mert a másik gátlásos/önbizalomhiányos, és nem úgy fogadja a szeretetet, mint egy olyan ember, aki teljesen rendben van magával.

ez egy személyes tapasztalat, ezért gondolom, hogy van ebben némi igazság.

2020. szept. 30. 11:20
 7/21 anonim ***** válasza:
47%
Tanulság: Gyerekek, aki magát akár 5 percre is nem szereti az ne mondja el, mert sok az értéktelen nulla ember aki ahelyett hogy rámosolyogna, és erőt adna neki, belerúg. Sajnos ezek viszont imádják magukat.
2020. szept. 30. 11:20
 8/21 A kérdező kommentje:
Brian Tracytől és több embertől is hallottam ezt, de szerintem egy hatalmas nagy bullshit közhely. Egy ember nem ennyire egyszerű...
2020. szept. 30. 11:21
 9/21 anonim ***** válasza:
76%

Kérdező, azért mert te nem értesz velük egyet, attól az még csak az egyéni szociális véleményed és nincs igazad.

Ha valaki utálja magát, akkor vajon milyen szeretettel fog majd a másik iránt lenni? Mivel saját magával sincs kibékülve, nem tud önfeledten szeretni, szerintem még azzal sincs tisztában, hogy mi az a szeretet, ezért nem fog ő úgy "szeretni", mint az, aki tisztában van az önszeretet fogalmával és valóban képes arra, hogy szeressen, tiszta szívből.

Pl. párom apjának nulla az értelmi és érzelmi intelligenciája. A maga módján "szereti" a fiát, de ezt szinte sose tudja kifejezni, inkább csak anyagiakban. Magát is utálhatja, hisz állandóan a munkába menekül, sose jutalmazza meg semmivel se magát, egy 5 éves szintjén van érzelmileg. Ha párom próbál vele valami érzelmi szintről beszélni, válasza: aha aha aha.

Ha valaki szereti magát, akkor azzal tisztában van és akkor ugyanazt a fajta viselkedést is fogja a másiknak átadni.

2020. szept. 30. 11:31
 10/21 anonim ***** válasza:
23%
9-es, megható, hogy mennyire szereted a párod apját... Valószínű azért nem tudod szeretni, mert saját magadat sem szereted, tehát senkit sem tudsz. Vagy hogy is van ez?
2020. szept. 30. 11:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!