Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, nők, ti mennyire vagytok kompromisszumkészek pl.
filmnézés terén?
11/26 A kérdező kommentje:
#5: Csak azért kérdem, mert én pl. szeretem a kosztümös filmeket is (akkor ne nevezzük ezeket kimondottan romantikus filmeknek), és számomra pl. nem volt szenvedés végignézni az Érzelem (1954) c. klasszikust, vagy pl. megfogott Tarkovszkijtól a Tükör is, és amin szó szerint könnyezni kezdtem, az a Szentjánosbogarak sírja, szóval tőlem nem idegen az érzelmesebb téma sem. Viszont azt tapasztaltam, hogy a nők rendszerint húzódoznak a "sötétebb" filmektől, pedig pl. a giallo műfajában is van pár kedvencem (Tenebre, Mélyvörös, Penge a sötétben), csak ez tematikailag riasztóan hathatna, ha valakit arra kérnék, hogy nézze meg velem.
Én az érzelmesebb filmek között maximum a szépirodalmi klasszikusok adaptációit nézném meg, de még azokból is inkább a könyv. A sötétebb műfajt pedig kifejezetten imádom és bármikor azt választanám egy romantikus film helyett. 10 barátnőmből 8 ugyanígy gondolja. Abból, hogy valaki nő, még nem következik automatikusan az, hogy irtózik ezektől.
2020. ápr. 24. 20:11
13/26 A kérdező kommentje:
#9: Az utóbbiakat nem láttam, de azok szerintem inkább horrorok, már csak a címükből ítélve is. Bár a Tenebre is inkább giallo-slasher(-gore?) ötvözet, de megőrzi akrimik-thrillerek "ki a tettes?" klasszikus cselekményszervező elvét is, és persze a tettek miértjének a kinyomozása, a csillogó felszín alatt romlott módon élő polgárság életének a bemutatása is érdekes lehet, még ha a műfajhoz illő módon leegyszerűsítő pszichologizálással élnek is. De amennyire tudom, Argentótól sokaknak nem ez a kedvenc. Na jó, ez már kicsit off...
Olyan filmet nem fogok megnézni, amiben 100%ig biztos vagyok, hogy nem tetszene. (Ugyanakkor nem mondok ilyet egy filmről se, mert nyitott vagyok minden műfajra, de ez most mindegy.) Ugyanígy nem várom el a páromtól, hogy olyan filmet nézzen a kedvemért, ami számára csak szenvedés lenne.
Viszont az is fontos pont, hogy az ember milyen hangulatban van. Szeretem mondjuk a thrillert, de lehet olyan hangulatom amikor egyszerűen nincs hozzá kedvem.
2020. ápr. 24. 20:36
Csak olyat nezunk ami mindkettonket erdekel, a tobbit mega sajat indonkben
2020. ápr. 24. 20:44
16/26 A kérdező kommentje:
#12: Hát ez érdekes, amikor pl. kollégákkal beszélgettünk filmélményekről, és akár elmeséltem nekik egy-két szaftos részletet, vagy megmutattam nekik, akkor rendszerint rémüldöztek. Pedig ha jobban belegondolunk, egy egyszerű híradóban vagy a neten a hírek között böngészve is legalább ennyi szörnyűséggel találkozunk, amik ráadásul a való életben történtek meg. Szóval én azt tapasztaltam, hogy a nők nem (vagy ők sem) szívesen vesznek tudomást ilyen filmekről, pedig jó lenne, ha valaki hajlandó lenne leülni mellém, ne egyedül kelljen végignéznem őket. Aztán esetleg jót beszélgethetnénk egy-egy történetről, mert pl. érdekes, hogy ezek a filmek hogyan leplezik le a társadalom romlottságát, a látszólag hétköznapi életet élő modern ember eltorzult lelkivilágát, a normalitás álarca mögött megbúvó pszichotikus vonásokat (impotencia okán gyilkoló férfi, vagy a női "énjét" a nők meggyilkolása által elnyomni akaró tettes), vagy éppen azt, hogy a média hogyan és mennyiben lehet felelős a bűnesetekért, vagy mennyiben tükrözheti vissza egyes képviselőinek elfojtott pszichopata gondolatait.
A kompromisszum valóban az, ami mindkettőnknek tetszik és nem az, hogy az egyik szenved. Én nem vagyok hajlandó semmi szín alatt horrort, thrillert nézni. Nem érdekelnek a gyilkosok történetei, a Jokert sem néztem meg. Nem azért mert nem vagyok kompromisszum kész, hanem mert ezek ártanak a lelkemnek és az elmémnek.
Romantikus filmeket ritkán nézek, inkább az elgondolkodtató filmeket szeretem vagy a történelmi filmeket, a vígjátékot, ha színvonalas és a scifit, fantasyt.
Ha ezen belül találunk közöset, az rendben van, de ilyen torokvagdosósat semmi szín alatt nem nézek és őszintén szólva nem is nagyon lennék olyan emberrel szívesen együtt aki szórakozásból ilyeneket néz. Azzal az emberrel számomra valami nagyon nem stimmel.
2020. ápr. 24. 20:53
18/26 A kérdező kommentje:
#14: De ezt így előre belőni nehéz. Mert pl. bár nem szeretem a musicaleket, a My Fair Ladyn jól szórakoztam, Audrey Hepburn és Rex Harrison zseniálisak. És szerintem pl. sok nőnek lehetnek averziói, hogy ők miért nézzenek olyan filmet, ahol a gyilkos mondjuk Donald kacsa hangját utánozva vágja bele a nőkbe a kést, vagy ahol a tettes filmszalaggal fojtja meg az egyik hölgyikét. Engem leginkább a rejtély része izgat ilyen esetekben, hogy ki és milyen indokból teszi azt, amit tesz, csak egyrészt ezeket a filmeket vagy a rendezőiket (vegyük példaként Mario Bavát vagy Lucio Fulcit) szeretik frusztráltnak és/vagy nőgyűlölőnek kikiáltani, másrészt sokszor valóban tartalmaznak kifejezetten horrorisztikus elemeket, így nem biztos, hogy elsősorban a nők alkothatják a célközönséget.
Én nőként eleve a nyakelvágóst választanám. De igen a kompromisszum azért az ami, mert hajlandó vagy rá...
2020. ápr. 24. 21:07
Én például szeretem a horrort és a thriller is de azt nem mikor csak azért folyik a vér mert az milyen menő effekt. Gondolok itt a motel baby face és társai féle "horrorra" a tipikus darabolós horrorokra amiknek minden ijesztő vagy érdekes jelenete kb ki is merül a hogyan szakad a hús és ömlik a vér féle "izgalomban". Ha a párom által ajánlott filmnek van értelme is nem csak halomra nyírják benne a népet akkor adok neki egy esélyt. De ha szenvedek kikapcsoltatom. Nem azért mert ijesztő. Komoly horrorokat nézek 8 éves korom óta elég nehéz meglepni hanem mert ha állandóan a mobilom felé kacsingatok mert nem köt le amit látok akkor annak mi értelme?
2020. ápr. 24. 21:09
Kapcsolódó kérdések: