Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért egyre kevesebb az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért egyre kevesebb az önbizalmam minden szakítás után?

Figyelt kérdés
Nem sokára 30 leszek, de már sokszor elegem van az életből. Sokszor vannak negatív gondolataim, aminek a fő gondolata hogy semmit se érek az életben. Biztos fogok egy pár embertől pocskondiázást kapni. Ezt egy rossz, elmúlt kapcsolatom óta érzem még jobban. Éreztette velem hogy kevés vagyok hozzá, megbántott sokszor. Mikor együtt jártunk, akkor mikor beszélt az exeiről, nem mindig jó fényben, úgy éreztem hozzájuk képest is kevés vagyok. Most meg a mostani nőjéhez érzem magam kevésnek, akit már sose fog otthagyni bizonyos okok miatt. Ráadásul az a nő diplomás, nekem csak szakmám van, eleve kevesebbet érek. Foglalkozok a hobbijaimmal, de utána megint arra gondolok hogy mennyire semmit érő vagyok. Sokszor ért már csalódás az életben és nehéz pozitívnak lennem úgy hogy mások sokkal jobbak mint én.
2020. ápr. 24. 09:25
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Én meg erre írtam azt hogy azt nem erőszakolhatom ki hogy szeressenek. Amúgy a külsőmön is dolgoztam már, a hobbijaimra is koncentrálok. Olvastam már önfejlesztő könyveket is, de utána megint szomorú lettem, ha belegondoltam mások mennyivel jobb emberek, mint én, csinálhatok akármit. Most ez időben mást nem tudok csinálni.
2020. ápr. 24. 09:44
 12/17 anonim ***** válasza:
82%

Te pedig miért gondolod azt, hogy minden diplomás csak utazgatni akar, meg gondot okozna neki, hogy ki kellene festeni a szobát?

A te felfogásod se sokkal jobb.

2020. ápr. 24. 09:45
 13/17 anonim ***** válasza:
86%
Úgy látom Kérdező te már így maradsz. A Jóisten se tud rajtad segíteni, ha te nem teszel magadért semmit.
2020. ápr. 24. 09:46
 14/17 anonim ***** válasza:
76%

Sajnálom, de nagyon buta vagy.

Az, hogy nem erőszakolhatod ki, hogy mások szeressenek, semmi köze magadhoz.

Magadon kell változtatni, a felfogásodon. Nem tudom, hogy milyen könyvet olvastál, de egy önfejlesztő könyvbe eleve beleírják, hogy SOHA ne hasonlítgasd magad a másikhoz!

De ÖNMAGADON, belülről mit teszel? A felfogásodon?

Az a legnagyobb problémád, hogy érted a dolgokat.

Ha azt írom, hogy magadon változtass, akkor erre nem az a válasz, hogy "Azt senkiből nem erőszakolhatom ki hogy szeressenek."

2020. ápr. 24. 09:49
 15/17 anonim ***** válasza:
76%
jav: Az a legnagyobb problémád, hogy NEM érted a dolgokat.
2020. ápr. 24. 09:50
 16/17 anonim ***** válasza:
81%

Az elso valaszolo talan nyersebben fogalmazott, de szerintem jol megragadta a lenyeget.

Sokaig en is olyan voltam, mint te, kerdezo. Masokhoz mertem magam, majd egy viszonzatlan szerelem teljesen levagott. Egy melypontomon osszeszedtem magam, es azt mondtam: igenis bebizonyitom - elsosorban magamnak -, hogy en is jo no vagyok. Valtoztattam a kulsomon (stilus), noiesen oltozkodtem, megint sminkeltem. Ahogy egyre elegedettebb voltam magammal, annyival maskepp is alltak hozzam. Tavaly egy trauma miatt elkezdtem pszicholgushoz jarni, es most mar onismeret miatt ragadtam nala. Az elso onismereti oran a kerdese: mi kulonleges van bennem? Szerintem masok mit tartanak bennem kulonlegesnek? Baromi nehez volt erre a kerdesre valaszolni, mert en sem tartottam magamnak kulonlegesnek. De o nem tagitott, muszaj volt mondanom valamit erre. Akinek keves az onbizalma, borzaszto nehez erre valaszolnia. Azota sokkal jobban figyelek erre, tudatosabban veszem eszre ezeket. Ami nekem termeszetes (pl egyedul utazni), az masnak furcsasag, kulonlegesseg.

A sajat tapasztalatom miatt ertek egyet az elso valaszoloval: amig magad nem teszel magadert, masok sem fognak. Legy elegedett magaddal, fejlodni mindig lehet. Most meg egy csomo lehetoseg van az online treningekkel, nem kell szabadsag, nem kell utazni. Epp tegnap iratkoztam egy aszertiv kommunikacio tanfolyamra. :)

2020. ápr. 24. 10:24
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Menj fel társkeresőre, 2 hét alatt annyi ajánlatot fogsz kapni komoly kapcsolatra, hogy válogathatsz. Persze ehhez neked jól kell választanod.
2020. ápr. 24. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!