Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem kívánt terhesség esetén...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem kívánt terhesség esetén miért választják inkább az abortuszt, mint az örökbe adást?

Figyelt kérdés
Valamilyen szinten értem, hogy az abortusz könnyebb út, de rengeteg meddő pár van, és szerető családot biztosíthatnának a nem kívánt babának. Az abortusz egy nagyon veszélyes műtét, és manapság nagyon sok felelőtlen lány van, aki nem védekezik, mert ha terhes lesz, majd megy abortuszra. Tudom, hogy van olyan, amikor az abortusz a jó megoldás (ha a baba beteg, vagy ha az anya élete veszélyben van), de az egészséges kisgyerekeknek mért nem adják meg az esélyt a boldog életre? Létezik a nyílt örökbe adás is, amikor a szülők meglátogathatják a kicsit.
2010. júl. 27. 14:38
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Értem én, hogy másállapot, és hogy nem olyan könnyű visszazökkenni a hétköznapokba, de én arra lennék kíváncsi, hogy mért könnyebb a halál mellett dönteni, mint az élet mellett. Nem ítélek el senkit (végül is orvosnak tanulok), csak szeretném megérteni, hogy mért az a könnyebb.
2010. júl. 27. 15:05
 12/23 anonim ***** válasza:
54%
kedves kérdező! mi a f@szt akarsz mégis ezzel a kérdéssel? mindenkinek megmagyarázod, hogy nem úgy van, ahogy ő gondolja, hanem úgy ahogy te gondolod. akkor minek tetted fel a kérdést? ki a f@szt érdekli, hogy te szerinted nem jó az abortusz? azt csinálsz, amit akarsz, senkit nem érdekel. ne itt keress magadnak önigazolást. te ökör
2010. júl. 27. 15:11
 13/23 A kérdező kommentje:
Normális kérdésre illik normális választ adni, nem ilyen bunkó stílusban. Ha nem tudsz szöveget értelmezni, akkor nem kell válaszolnod, ráadásul egy olyan hozzászólással, ami nem is a kérdésre válaszol. Fussunk neki még egyszer... Azt akarom megtudni, hogy mért döntenek az emberek inkább az abortusz mellett, mint az örökbe adás mellett. Nem kívánok senkit minősíteni, aki az abortusz mellett van, csak szeretném tudni, hogy mért PONT amellett döntenek. További bunkó válaszolást mellőzd légy szíves...
2010. júl. 27. 15:16
 14/23 anonim ***** válasza:
55%
Akármilyen bunkón válaszolt,végső soron igazat mondott.Azt akartad megtudni,miért választják az abortuszt,hát megtudtad.Egészen eddig ezt írták le a válaszolók,de te tényleg mindet kimagyaráztad valamivel,és vártad a további választ (amit szintén kimagyarázol.). Te így gondolod,más máshogyan. Ezt el kell fogadnod. És én is ezt említeném: azért az a kötődés,ami kialakul,nem olyan gyenge,hogy csakúgy odaadják másnak végül a babát..ha orvosnak készülsz,igazán megérthetnéd az alapvető emberi reakciókat,persze orvosilag az örökbeadás a "jobb".
2010. júl. 27. 15:20
 15/23 anonim ***** válasza:
54%
nem vagyok bunkó kedves kérdező! végigolvastam a kérdésedet, majd azt hogy milyen baromságokat írkáltál a válaszolóknak. az a véleményem alakult ki rólad, hogy egy ostoba ember vagy, ezért normális választ se érdemelsz. ne orvosnak tanulj, hanem menjél inkább kapálni vagy kurumplit szedni.
2010. júl. 27. 15:26
 16/23 A kérdező kommentje:

15:26

Ha nem veszed magad észre, az nem az én hiányosságom. Köszönöm szépen ostoba sem vagyok, és pont azért készülök orvosnak, hogy életeket mentsek. A magzat is egy élet. Normális kérdést tettem fel, normális válaszokat várok, és természetesen a reakcióim a szubjektív véleményem (aminek leírásához a saját kérdésemre jogom van), bár én legalább az ellenvéleményt le tudom írni nem primitív módon, szemben veled.

2010. júl. 27. 16:04
 17/23 anonim ***** válasza:
55%

Keves Kérdező!

Azt szeretném kérdezni tőled, hogy átgondoltad-e azokat a lelki és gyakorlati tényezőket, amiket a válaszolók felsoroltak. Közelebb jutottál-e ahhoz, hogy megértsd annak a szempontjait, aki az abortusz mellett dönt? Én a válaszaidból úgy érzem, hogy nem.

Az empátia és a tolerancia nem azt jelenti, hogy helyeslem azt, amit a másik tesz, hanem azt, hogy megértem azt, hogy ő esetleg másképp látja a világot és értem azt, hogy esetleg más motívumrendszer, értékrendszer alapján dönt és cselekszik. A baj az, hogy te a fejedben nem tudod különválasztani azt, hogy "Helyes-e az abortusz?", illetve "Miért dönt valaki az abortusz mellett?" és összemosod ezt a két kérdést. A motívumok vizsgálata soha nem arról szól, hogy helyes-e az adott cselekedet, milyen más lehetőség van és miért. Ha negligálod az okokat, motívumokat, akkor nem jutsz közelebb a válaszhoz, amit keresel. (Pl. de igenis, hogy lehet terhesen iskolába járni, igenis lehet ugyanúgy dolgozni, és így tovább)

Remélem, érted, hogy mit akarok nyökögni.

25/L

2010. júl. 27. 16:34
 18/23 A kérdező kommentje:
Igen, úgy érzem közelebb jutottam valamivel :) Eddig a korosztályomból erre a kérdésre főleg ilyen válaszokat kaptam: nem akar elhízni, ez is egy védekezés stb... És mivel orvos leszek, szerettem volna belelátni, hogy ténylegesen miért választják azt az utat inkább. Amire reagáltam azt is megértem, csak hozzáfűztem a személyes véleményemet is. Örülök, hogy te tudsz normális hangnemben válaszolni.
2010. júl. 27. 16:43
 19/23 anonim ***** válasza:
Nem akar elhízni... ez fa.szság. Volt abortuszom, és nagyon megviselt! De ha 9 hónapig fejlődött volna a hasamban a kisbabám, amikor már érzem, hogy mozog, beszélek hozzá stb, tudod ki a franc adta volna örökbe, főleg ha a szülég után még a kezemben is tarthatom. akkor biztos nem tudtam volna az eszemre hallgatni, de ha mégis örökbe adtam volna másnak, akkor biztos nem csak 1évig lettem volna padlón lelkileg, hanem még most .
2010. júl. 27. 19:09
 20/23 anonim ***** válasza:
*most is...
2010. júl. 27. 19:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!