Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem kívánt terhesség esetén miért választják inkább az abortuszt, mint az örökbe adást?
15:26
Ha nem veszed magad észre, az nem az én hiányosságom. Köszönöm szépen ostoba sem vagyok, és pont azért készülök orvosnak, hogy életeket mentsek. A magzat is egy élet. Normális kérdést tettem fel, normális válaszokat várok, és természetesen a reakcióim a szubjektív véleményem (aminek leírásához a saját kérdésemre jogom van), bár én legalább az ellenvéleményt le tudom írni nem primitív módon, szemben veled.
Keves Kérdező!
Azt szeretném kérdezni tőled, hogy átgondoltad-e azokat a lelki és gyakorlati tényezőket, amiket a válaszolók felsoroltak. Közelebb jutottál-e ahhoz, hogy megértsd annak a szempontjait, aki az abortusz mellett dönt? Én a válaszaidból úgy érzem, hogy nem.
Az empátia és a tolerancia nem azt jelenti, hogy helyeslem azt, amit a másik tesz, hanem azt, hogy megértem azt, hogy ő esetleg másképp látja a világot és értem azt, hogy esetleg más motívumrendszer, értékrendszer alapján dönt és cselekszik. A baj az, hogy te a fejedben nem tudod különválasztani azt, hogy "Helyes-e az abortusz?", illetve "Miért dönt valaki az abortusz mellett?" és összemosod ezt a két kérdést. A motívumok vizsgálata soha nem arról szól, hogy helyes-e az adott cselekedet, milyen más lehetőség van és miért. Ha negligálod az okokat, motívumokat, akkor nem jutsz közelebb a válaszhoz, amit keresel. (Pl. de igenis, hogy lehet terhesen iskolába járni, igenis lehet ugyanúgy dolgozni, és így tovább)
Remélem, érted, hogy mit akarok nyökögni.
25/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!