Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért elvárás, hogy a férfi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért elvárás, hogy a férfi kezdeményezzen?

Figyelt kérdés

Miért kell az, hogy egy férfi tegye meg az első lépéseket?

Ha egy férfi tetszik a nőnek, miért nem lép? Miért csak "jelezget", és inkább lemond a férfiról, ha az nem lép? Megtehetné ő is az első lépéseket.

Vagy ez egyetemes törvény, hogy ha a férfi nem lép, a nő sem? Miért?

2020. ápr. 15. 17:24
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
48%
#20: A régi világnak ez a képe max. a nők fantáziájában létezik. A nők is mentek napszámba, szüreteltek, kapáltak, markot szedtek, beálltak szolgálónak stb. (és nem napi 8 órát kellett dolgozniuk, hanem gyakran hajnaltól estig, emellett pedig a családról is tudtak gondoskodni a szülők), szóval nem igaz, hogy régen a nők nem dolgoztak, legfeljebb nem olyan formában, mint most, mint ahogyan a legújabb kort megelőzően a férfiak sem gyárakban meg irodákban melóztak. Egyébként sok férfi igenis kiveszi a részét a gyereknevelésből, a házimunkából, GYES-es apukák is vannak, szóval erre sem lehet hivatkozni, bármennyire is azt szeretnétek elhitetni önmagatokkal és másokkal is, hogy a nők helyzete olyan borzasztó rossz. Az más kérdés, hogy a gyereknevelés azért volt hagyományosan női feladat, mert természettől fogva a nő az, akiben megvannak az "anyai ösztönök" (nem véletlenül nevezik ezeket anyai ösztönöknek).
2020. ápr. 15. 20:20
 22/24 anonim ***** válasza:

Én vagyok a 8-as válaszoló.

Nem vitatkozom, továbbra is tartom a véleményemet, amit a saját és az barátaim/barátnőim tapsztalatai is alátámasztanak. Én azt látom/láttam, hogy annak sose lett jó vége, ha a nő kezdeményezett, ha nyomultam egy férfira, valahogy sose kellettem, elég gyorsan rámuntak. Barátnőim is ilyenekről számolnak be.

Fiú barátaim meg olyanokat szoktak mondani, hogy nekik sok lenne a nő, ha nyomulna.

Szóval az élet visszaigazol.

2020. ápr. 15. 20:22
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

Ja, akkor a vadászösztön pedig maradjon a pasiké, ha már az anyai ösztönnel dobálózunk.

Egyetlen gyeses férfit sem ismerek, ellenben sok-sok anyukát, akik kiszolgálják a férjüket, mert az elvárja.

Kapáltak a nők? Ja, hogy annyira régre gondolsz? Akkor még több generáció élt egy házban és mindenki segített mindenkinek. Ha a nő kapált, akkor a nagymama főzött, testvér takarított, a gyerekek vigyáztak egymásra.

2020. ápr. 15. 20:26
 24/24 anonim válasza:
Ez nem feltétlenül van így. Nálam több lány is kezdeményezett, nem csak kezdeményezett, hanem el is hívtak. Hezitáltam rajta, hogy hagyjak-e nekik fizetni, de elsőre hagytam, majd következő randin fizettem én. Én úgy vettem észre, hogy a lányok igenis kezdeményeznek, de ha látják, hogy nekem is bejönnek, a legtöbb esetben meghívattatják magukat. Az társadalmilag az elvárás, hogy mindig a fiú kezdeményezzen, ebből kifolyólag mindig ő fizessen, ami egy f-szság szerintem. Nekem bejönnek a bátrabb lányok. Akár kapcsolat akár csak szex, szerintem jó mindkét félnek. Nem vagyok egy feminista, de szerintem ne legyen elvárás, hogy csak a pasi tegyen a dolgokért. Egy bátor lány szerintem igenis imponáló.
2020. ápr. 15. 23:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!