Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért elvárás, hogy a férfi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért elvárás, hogy a férfi kezdeményezzen?

Figyelt kérdés

Miért kell az, hogy egy férfi tegye meg az első lépéseket?

Ha egy férfi tetszik a nőnek, miért nem lép? Miért csak "jelezget", és inkább lemond a férfiról, ha az nem lép? Megtehetné ő is az első lépéseket.

Vagy ez egyetemes törvény, hogy ha a férfi nem lép, a nő sem? Miért?

2020. ápr. 15. 17:24
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
90%

#5:

Évi azt gondolja, hogy Robit nem érdekli, azért nem lépett. Nem fog futni utána, hanem keres valakit, akinek eléggé kell ahoz, hogy legalább egy sziàt ki tudjon izzadni.

Az is lehet, hogy Évi látja, hogy Robi nem mer lépni. Évi viszont a tökös, domináns pasikat szereti, ezért instant kiábrándul.

Csattanó: Robi a következő 15-20 évben epedve várja, mikor kap végre Évi egy alapos vérest, a domináns pasitól, mivel nem érti a jelentését sem. De hiába, mert remekül elvannak, családot alapítanak, stb.

2020. ápr. 15. 18:00
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Ugye az sem baj, ha megkérik a kezed és majd gyesen is otthon maradsz.
2020. ápr. 15. 18:03
 13/24 anonim ***** válasza:
37%
Ha egy nő nagyon akar valamit, akkor kezdeményez.
2020. ápr. 15. 18:04
 14/24 anonim ***** válasza:
54%
#9 ez nagyon nincs így!
2020. ápr. 15. 18:19
 15/24 anonim ***** válasza:
81%
Nálam csak azért, mert ha én kezdeményeztem, akkor sok embertől megkaptam, hogy miért vagyok ennyire ócska/miért akarok férfit játszani.
2020. ápr. 15. 18:34
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha nálad még tényleg soha életedben nem kezdeményezett egy nő sem, akkor nem vagy jó pasi. Én se vagyok valami top pár százalékban lévő Casanova, de azért hosszú távon nézve évente egyszer-kétszer előfordul, hogy rámít egy lány, aki látott valahol vagy ismer valahonnan és próbálkozik. Voltam már pár (helyes) lánnyal, akik ők kezdeményeztek nálam. Például volt, hogy visszamentem látogatóba a régi középiskolámba, aztán meglátott egy csaj, kikeresett a ballgási tablónkról (amik fel vannak akasztva szerteszét a suliban, mert gondolta hogy régi diák vagyok), rám írt ismeretlenül és végül lefeküdtünk. Vagy volt olyan lány, akit látásból ismertem az egyetemi karról, ahová jártam és szintén rámírt ismeretlenül, mert bejöttem neki. (És ezek tényleg helyes lányok voltak, se kövérek, se csúnyák.)

Ennek ellenére természetesen 95%-ban a férfi szokott kezdeményezni, de azért akadnak kivételek. Egyébként azért várják el a nők, mert TUDAT ALATT így bizonyosodnak meg róla, hogy a férfi elég tökös-e őhozzájuk. Ez vonzó a nőknek, míg neked nem számít hogy egy nő elég tökös-e.

2020. ápr. 15. 18:38
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Én azért "várom el", mert a mai világban, ha a férfi nem egy óriási balek, egy nőnek sokkal nagyobb veszítenivalója van egy kapcsolatban... legalább akkor már annyira vegye a fáradságot, hogy randira hív.

Mert: általában nem a nők szokták bemesélni, hogy komoly kapcsolatot akarnak, aztán csak dugás van belőle. Ha meg csak dugás van belőle akármelyik fél miatt, a nőt elmondják mindenféle r...nak, a pasival meg lepacsiznak, hogy "de legalább megvolt a nő". Nem a férfi eshet teherbe. Sorolhatnám.

2020. ápr. 15. 18:42
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Én hagyományos felfogást vallok ilyen téren. Ha igenis küldöm az egyértelmű jeleket - mert nyilván csak annak küldöm akit akarok - akkor hívjon már el randira legalább. Szóval ha megvannak az egyértelmű jelek a nő részéről, akkor szerintem elvárható hogy a férfi lépjen már valamit.
2020. ápr. 15. 19:33
 19/24 anonim ***** válasza:
22%
#8: Ez mind szép és jó, de... A nők ugyanúgy hivatkoznak arra is, hogy a régi világ már elmúlt, a kapcsolatokban is legyen egyenlőség, a nők ne legyenek kiszolgáltatva a férfiaknak, és szexuális téren sem csak "ágyasok" és szülőgépek legyenek, mint régen. Ha viszont modern világ van, akkor kezdeményezni is lehet, vagy nem? Miért ne mehetne oda beszélgetni egy nő egy férfihoz? Ettől szerintem még egy nőt sem tartottak még qrvának vagy könnyű prédának. A nemi szerepek megőrzése megint csak érdekes dolog, mert amikor kell, akkor maradjanak meg a nemi szerepek (pl. a kezdeményezésben), de amikor meg az a kedvezőbb, akkor a férfiak is vegyenek át a hagyományosan női nemi szerepekből (mosás, főzés, takarítás, gyereknevelés stb.). Szóval nekem az az érzésem, hogy sokan szeretnek maszatolni ezekkel a fogalmakkal, és mindig úgy alakítgatni a dolgokat, hogy nekik mindig kedvező legyen. Amikor az a jó, akkor maradjon meg a régi világ és a hagyományos nemi szerepek, amikor viszont ennek az ellenkezője a jó, akkor meg modernitás kell, és hirtelen törlődnek a nemi szerepek. Amúgy tudomásom szerint a nők nem csak a munkavállalás, szavazati jog, fizetések stb. terén küzdöttek/küzdenek az emancipációért, hanem pl. a szexuális egyenrangúságért is (lásd többek között hippikorszak), szóval egyáltalán nem csak politikai, gazdasági stb. síkon kell értelmezni az emancipációt, mint ahogyan a nők általában nézik, hanem szexuális és párkapcsolati síkon is. Vagy akkor a nők tagadják, hogy küzdöttek azért, hogy az ágyban is egyenrangúak legyenek a férfiakkal, hogy az ő szexuális kielégülésük is fontos legyen, hogy ne férjhez kényszerítsék őket? Ha viszont ezekért is küzdöttek, akkor hazugság az emancipációt leszűkíteni a fizetésre meg a szavazati jogra.
2020. ápr. 15. 19:47
 20/24 anonim ***** válasza:

"A nők ugyanúgy hivatkoznak arra is, hogy a régi világ már elmúlt, a kapcsolatokban is legyen egyenlőség, a nők ne legyenek kiszolgáltatva a férfiaknak, és szexuális téren sem csak "ágyasok" és szülőgépek legyenek, mint régen."

Csak hogy hiába hivatkoznak bármire, ugyanúgy maradtak a régi szerepek a kapcsolatok nagy részében, csak mellette még a nő lehúzza a 8-12 órát melóban, amit ugyebár régen nem kellett, mert a férfi el tudta tartani a családot.

Majd ha azt látom, hogy a pasik kiveszik a részüket a háztartásban, gyereknevelésben, hajlandóak otthonmaradni gyesen, éjszaka felkelni a gyerekhez, eljárni szülői értekezletre, elvinni orvoshoz ha beteg és otthonmaradni vele táppénzen a nő helyett akkor beszélhetünk az egyelőségről.

2020. ápr. 15. 19:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!