Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csajok, fóleg 20-25 közzötiek! Ha bejönn nektek egy pasi mi a fr@nc'rt hívjátok "havernak", "tesónak"?
Tegyük fel, hogy van egy csávó aki valahonnan megtudja, hogy bejösz neki. Ha ez igaz miért kezeled úgy mint egy havert?
Tényleg friend zone, nem mered bevallani neki vagy csak egy teszt ha berakod friend zone-ba mennyire küzd érted?
Lehet kicsit értelmetlen megfogalmazás de nagyon fontos lenne!
Nos ha konkrétan a megnevezés a bajod soha senkit nem hívok így mert nem a pajtában nevelkedtem. Ha az a kérdés miért kezelek adott esetben barátként egy nekem tetsző fiút a válsz hogy mindenkit így kezelek akit kedvelek. Az adott fiú annyiban más hogy tetszik is és ha kezdeményezne nem mondanék nemet. De ehhez el kell hívnia randira addig csak barát. Bár azért azt gondolom lejön az ember kommunikációjából ha tetszik a pasi. Többet megenged az ember akaratlanul is keresi a fizikai kontaktust stb. Ami még elő szokott fordulni hogy bejön a pasi de nem akarok tőle semmit egyéb okokból (rossz a híre számomra nem megfelelő az élet stílusa vagy bármi egyéb.) ebben az esetben pont úgy kezelem ahogy egy számomra nem vonzó fiú ismerősöm hisz tartani kell a két lépés távolságot nehogy félreértés legyen.
De az hogy én miért csinálok valamit valahogy nem ad választ arra hogy az ismerősöd miért kezel úgy ahogy.
Ha valakit korábban nem hívtam így (mondjuk alapból nem szólítok senkit ilyen módon, de tegyük fel), csak az után kezdem el, miután megtudtam, hogy tetszem neki, és a viselkedésem is látványosan változott a "haveri" irányba, akkor az azért van, mert ezzel szeretném neki finoman a tudtára hozni, hogy én nem úgy tekintek rá.
Ha mindig is így viselkedtem vele, lehet, hogy nem akarom, hogy ő maga rájöjjön az érzéseimre, mert félek a visszautasítástól, vagy úgy egyébként nem szeretnék ezzel semmit sem kezdeni, nem szeretnék vele kapcsolatot vagy valami, simán csak elkönyvelem "bejön nekem" kategóriába és ennyi. Ilyenkor is azért viselkedek vele haverként, mert ennyit szeretnék tőle, pont.
Olyan szerintem nem igazán szokott előfordulni, hogy játszmából rak valaki friend zone-ba, hátha elkezd majd teperni. Az egy dolog, ha barátok voltatok már régóta és elhívod randizni, de ha az után kerülsz ebbe a kategóriába, hogy megtudta, hogy érdeklődsz iránta, akkor bizony ez biztosan nem azt jelenti, hogy több aktivitást vár.
Tesónak nem, de havernak igen hívom (bár nem előtte, csak akkor ha mesélek valakinek róla, de szinte mindenkire azt mondom haver, akivel nagyon is jóban vagyok). A kiszemeltemről nem tudom, hogy én bejövök e neki, ezért igyekszek ugyanúgy beszélni, viselkedni vele ahogy eddig is. Valamilyen téren félek attól is, hogy elutasítana és ez a jövőnkre nézve kicsit ciki lenne, mert még viszonylag fogunk találkozni napi szinten. Ha ő akarna tenni a kapcsolatért nem hiszem hogy elutasítanám.
Amúgy fiúkkal nőttem fel, én akár a barátnőimet is lehaverozom, nem tehetek róla, ezt szoktam meg. A "tesó" "báttya" "bástya" szavakat nyílván nem használom.
Attól, hogy valaki 'bejön', még nem feltétlenül akarunk tőle bármit is.
Szóval ha beszélgetek valakivel és azt mondom, "a Pista elég jól néz ki", és ezt Pista véletlenül meghallja, viszont én nem szeretnék semmit se a Pistától, akkor szándékosan figyelni fogok rá, hogy ne adjak neki másra utaló jeleket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!