Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha külföldön élnétek a párodda...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha külföldön élnétek a pároddal de Ő haza szeretne költözni Magyarországra, mert nem érzi jól magát, mennétek vele? Elég nagy dilemmában vagyok.

Figyelt kérdés

A fő gond: hogy nekem van egy stabil munkám amit szeretek, egy stabil környezetem amilyen még soha nem volt ezelőtt, s ezt kellene itt hagynom. A párom szerint jobb lenne nekünk otthon, én azonban szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban. Nem érzem úgy hogy legalább ugyanilyen környezetet tudnánk teremteni magunknak, főleg anyagilag. Itt jól keresek, a magyar bérek kb 4-5-szeresét.

Ti mit tennétek? Mennétek a párotok után?

F

2020. febr. 27. 11:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy nagyon nehéz kérdés. Én azt gondolom, mindkettőtöknek alaposan végig kellene gondolnia, mi a fontosabb számára: a kapcsolat, vagy a pénz/hazaköltözés. Ha te maradsz, ő pedig megy, akkor az automatikusan szakítás lenne? Vagy távkapcsolat, mondjuk 1-2 hónapos találkozókkal? Miért nem érzi jól magát kinn? Nem lehetne ezen segíteni? Itthon lennének megélhetési problémáitok? Ezeket mind végig kellene gondolnotok a döntés előtt.
2020. febr. 27. 12:02
 2/11 A kérdező kommentje:
A párom elszeretne járni tanfolyamokra, amiket nekem nem tudott megnevezni, tehát talán még ő sem tudja konkrétan mit akar. Megélhetési gondjaink nem lennének ugyan, de az eddigi megszokott életstílusunkból lejjebb kellene adni, ami számomra gond lenne, bár nem költők sokat, legtöbb pénzem félrerakom lakásra, s ez a másik gond, hogy otthon félrerakni már nem tudnánk. Az anyjánál laknánk, az meg nem a legjobb forgatókönyv. Nekem mindenféleképpen saját lakás kell amit a magam pénzéből akarok elérni.
2020. febr. 27. 12:07
 3/11 BeefEater ***** válasza:
100%

Mivel te maradni akarsz ezert én a helyedben azt próbálnám meg megoldani, ami miatt nem érzi jól magát a párod.

Ezt a valamilyen tanfolyamos dolgot eddig még csak "majd lesz valami, amivel húzom az időt" kontextusban hallottam eddig. Ha valaki tényleg el akar végezni valamilyen tanfolyamot azt bármelyik országban el tudja végezni.

A párodnak van rendes munkahelye, amit élvez? Van társasága? Beszéli az adott ország nyelvét?

Én a helyedben nem mennék haza, csak akkor, ha nagyon jó a kapcsolatom a párommal, a problémát megpróbáltuk már megoldani és mind a ketten egyetértünk abban, hogy csak Magyarországon lehet.

(külföldön élek)

2020. febr. 27. 12:24
 4/11 anonim ***** válasza:
68%

Amit írtál, abból nem derül ki semmi rólatok. Miért mentetek külföldre, mennyire volt közös akarat, közelebb jutottatok -e a célotokhoz? Elég erős -e a szerelem, hogy kibírja a távkapcsolatot?

A helyedben mindenképpen az egyéni céljaidat venném előtérbe, a többi megoldható, csak akarat kérdése.

2020. febr. 27. 12:34
 5/11 A kérdező kommentje:
Nem hinném hogy távkapcsolat szóba jöhet köztünk. Nem működne. Én a saját céljaim elérését őszintén szólva fontosabbnak tartom, csak ezt vele együtt szerettem volna elérni. Közben ő meggondolta magát, már nem akar itt lenni, bár a kapcsolat folytatásában benne lenne. Egyébként honvágya van, s úgy érzi itt nincs élete, főként ezért akár hazamenni, csakhát otthon meg nem igen tudna mihez kezdeni.
2020. febr. 27. 12:38
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy bunkón hangzik, de őszintén: Én simán elengedném haza. Ha valaki kint már felépített valamit és itthon nem tud többre alapozni, akkor teljesen felesleges hazajönnie. A honvágy oké, hogy ott lehet az emberben, pár ismerősöm haza is jött emiatt... Aztán 1 év múlva újra kimentek, mert elfelejtették, hogy mennyire süllyed az ország. És itt nem csak a pénzről van szó, hanem a jelenlegi itthoni szellemi légkörről is.
2020. febr. 27. 12:48
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Külföldön élek, bizonyos okok miatt majd szeretnék hazaköltözni. De nem most, addig nem, amíg a megcélzott dolgokat el nem értem.

Ha párom lenne és ő akarna menni , nagyon nagy gondban lennék hogy mit lèpnék , nem egyszerű döntés. Ha nagyon jó lenne a kapcsolatunk akkor viszont mindenképpen vele tartanék. Pénzből sokmindent meg lehet venni, csak egyvalamit nem...

De azt írod neked fontosabb az hogy maradj. Ha így érzed akkor engedd el őt...

2020. febr. 27. 13:23
 8/11 anonim ***** válasza:

SOk mindentől függ. Hány éveske vagytok, mióta vagytok együtt. 25-30 alatt, 1-2 éves kapcsolat esetén én maradnék a helyedben.

N

2020. febr. 27. 14:02
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem! Keress olyat aki el tudja magát foglalni a munkájával és ugyanott él.
2020. febr. 27. 14:02
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi is kulfoldon elunk, 2 evig eltartott anyagilag, amig nem kaptam munkat (o mar kint elt), egyikunknek sem volt egyszeru az a helyzet es szivem szerint en is hazakullogtam volna, de en VELE akartam lenni, mindegy melyik orszagban. Ugyanakkor megertem a parodat h nincs sikerelmenye es otthon neki konnyebb. Mivel te vagy a kerdezo es a te szemszogodbol nezzuk, leirtad, neked ez az egzisztencia fontosabb mint ez a kapcsolat, szoval szerintem meg is valaszoltad.
2020. febr. 27. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!